علی باقرزاده، اظهارداشت: پس از سرشماری سال 90 مشخص شد که 14 درصد بی سوادان مطلق در گروه سنی بالای 6 سال و 7 درصد در گروه سنی 10 تا 49 سال هستند که این آمار بسیار نگران کننده است.
وی با بیان اینکه سوادآموزی باید متناسب با نیاز مخاطب و براساس اقتضاء محیطی و محلی باشد، افزود: تا پای سوادآموزی به عنوان مثال برای کشاورز و یا زندانی بی سواد قطعا متفاوت است و هر کدام از آنها با سوادآموزی در حوزه مشاغل خود نیز صاحب تجربه می شوند که این خود می تواند یک سیاست تشویقی تلقی شود.
به گفته باقرزاده، برای سوادآموزی در شهرهای بزرگ می توان از سیاست تشویقی، استفاده از فناوری های نوین همچون تبلت و یا موبایل استفاده کرد.
ایجاد کوپن سوادآموزی برای بی سوادان
باقرزاده در توضیح طرح کوپن سوادآموزی گفت: در این طرح سرانه سوادآموزی به افراد بی سوادی که خود اقدام به سوادآموزی کرده اند تعلق می گیرد، این سرانه از 380 هزار تومان تا 480 هزار تومان متغیر است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: همچنین هر فرد باسوادی که اقدام به سوادآموزی یک بی سواد کند، می تواند سرانه سوادآموزی را دریافت کند.
اعمال محدودیتهای ویژه برای بی سوادان
باقرزاده همچنین از ارائه محدودیتهای اجتماعی و اقتصادی برای افراد بی سواد خبر داد و گفت: این محدودیتها به تصویب کمیسیون اجتماعی مجلس رسیده است در حال حاضر منتظر ابلاغ آن به دستگاههای مختلف کشور هستیم به عنوان مثال به افراد بی سواد گواهینامه رانندگی و یا پروانه کسب داده نمی شود اگر هم افراد بی سواد گواهینامه رانندگی را داشته باشند برای تمدید آن نیازمند سوادآموزی هستند.
وی ادامه داد: همچنین کارگران به استناد ماده 155 قانون کار باید باسواد شوند و در صورت ابلاغ آن از سوی دولت وزارت کار موظف به ارائه گزارش سوادآموزی کارگران به سازمان نهضت سوادآموزی است.
باقرزاده در خصوص استانهایی که بیشترین آمار بی سوادی را دارند، گفت: عمده بی سوادی کشور ما بین 30 تا 49 سال است استانهای مازندران، سمنان، تهران و اصفهان بیشترین استانهای برتر در حوزه سوادآموزی هستند و استان های سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، کرمان و کردستان بیشترین آمار بی سوادی را دارند.
وی توضیح داد: شکل زندگی، قالب بودن جمعیت روستایی و وجود خرده فرهنگها منجر به این شده در استانهای ذکر شده زنان بیشتر از مردان بی سواد بوده و اجازه رفتن آنها به کلاس درس داده نمی شود.
ریشه کنی بی سوادی به 5 عامل کلیدی بستگی دارد
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره اینکه آیا این امکان وجود دارد که جشن ریشه کنی بی سوادی تا پایان برنامه پنجم توسعه برگزار شود، گفت: نحقق ریشه کنی بی سوادی به چند عامل بستگی دارد که شامل بسته شدن ورودی های بی سوادی، در ا ختیار گذاشتن اطلاعات اسمی و آدرس افراد بی سواد، فرهنگ سازی و تبلیغات گسترده از رسانه ملی، تامین هزینه و منابع مالی و همکاری های بخش های مختلف کشور بویژه معلمان این امکان را برای ما فراهم می کند.
وی در باره مشکل در اختیار گذاشتن اسامی افراد بی سواد گفت: در قانون سرشماری ماده ای وجود دارد که اطلاعات شخصی محرمانه تلقی می شود و مرکز آمار اجازه در اختیار گذاشتن آن را ندارد، اما اخیرا ما از مجلس استعلام گرفته ایم که این محرمیت شامل حاکمیت نیز می شود یا خیر. اگر مجلسی ها به این استعلام پاسخ مثبت داده مرکز آمار می تواند اطلاعات اسمی افراد را در اختیار ما قرار دهد.
باقرزاده با بیان اینکه این اطلاعات برای برنامه ریزی از سوی مرکز آمار جمع آوری می شود، گفت: اعتبار در طول سی و سه سال بدون اطلاعات برای سوادآموزی کشور کار کرده ایم که نتیجه اش اینگونه است باید هزینه و زمان را غنیمت شمرده و نباید فرصت ها را برای پیدا کردن افراد از دست داد.
وی در پایان در خصوص اعتبار این سازمان برای سال 92 گفت: اعتبار امسال سازمان نهضت سوادآموزی 200 میلیارد تومان است که امیدواریم به شکل بهینه مدیریت و برنامه ریزی کنیم.
Sorry. No data so far.