نهمین دوره جایزه کتاب سال شهید حبیب غنیپور، عصر چهارشنبه هفته گذشته برگزیدگان خود را شناخت. در این مراسم که با حضور نویسندگان و داوران این دوره و بدون حضور مسؤلان فرهنگی دولت برپا شده بود، «محمدرضا بایرامی» به عنوان نویسنده ادبیات معاصر تجلیل شد و رضا امیرخانی از دریافت جایزه مادی صرفنظر کرد. در ادامه، نام برگزیدگان این دوره خوانده شد تا جایزهای که از مسجد برخاسته، در حوزه هنری اهدا شود.
چه کسانی برنده شدند؟
طبق گزارش مهر، طی این مراسم، در بخش داستان نوجوان با موضوع آزاد، «من و رضا و آیدین» نوشته «سید هاشم حسینی»، «گرگها از برف نمیترسند» اثر «محمدرضا بایرامی» و «طبقه هفتم غربی» نوشته «جمشید خانیان» جایزه دریافت کردند که در این میان اثر بایرامی به فاصله چند هفته بعد از دریافت جایزه کتاب سال، موفق به دریافت این جایزه میشد.
در بخش زندگینامههای داستانی نوجوان نیز «حمیدرضا شاهآبادی» به خاطر کتاب «اعترافات غلامان» برنده جایزه شد. در بخش «آثار داستانی دفاع مقدس» داوران در شاخه «مجموعه داستان کوتاه» آثار «آلبوم عکس» از «اصغر استادحسین معمار»، «غوارهای برای دو نفر» نوشته «زهره یزدانپناه» رتبه اول و دوم را کسب کردند.
همچنین در شاخه «داستان بلند و رمان» این بخش، «خوننوشت» اثر محمدرضا بایرامی و «فاختهها به لانه بر میگردند» نوشته «مجید حمیدی» رتبه اول و دوم را کسب کردند تا بایرامی سومین جایزه ماه اخیرش را دریافت کند!
در بخش زندگینامههای داستانی دفاع مقدس، کتابهای «دا»، «نیمه پنهان ماه جلد 13 (شهید قجاوند)» و «آن روز 8 صبح» رتبههای اول تا سوم را کسب کردند.
اما در بخش ادبیات داستانی بزرگسال با موضوع آزاد، در شاخه «داستان کوتاه»، کتاب «ساعتها هم خوابند» نوشته «حسینعلی جعفری» کتاب سال حبیب شناخته شد. در شاخه «داستان بلند و رمان» نیز رمانهای «بیوتن» نوشته «رضا امیرخانی» و «شماس شامی» نوشته «مجید قیصری» برگزیده شدند.
امیرخانی سکهها را نگرفت
از جمله حواشی جالب این مراسم، انصراف رضا امیرخانی از دریافت جایزه مادی کتاب سال غنیپور بود. به گزارش برنا، نویسندهٔ «بیوتن» هنگام دریافت جایزهاش گفت: هیچ جایزهای برای من بهتر از این جایزه نبود و فقط بهخاطر شهدا و این جشنواره تنها لوح تقدیر را با افتخار قبول میکنم و این سکهها را نمیپذیرم.
واکنشی که شاید به برگزیده(گان) باز میگشت!
در جریان این مراسم، امیرحسین فردی دبیر جایزه ادبی غنیپور، اینگونه سکوت نویسندگان در قبال جریان فتنه اخیر را نکوهید: آرمان شهدایی چون شهید غنیپور، حفظ اسلام، انقلاب و نظام اسلامی است. شهدا به خاطر حفظ این نظام پای به جبهه مبارزه با دشمن نهادند حال آن که در جریانات فتنه پس از انتخابات، فضای ادبیات دچار بیماری مزمنی شد که به تأثیر آن نیز نویسندگان وارد این فضای سیاسی نشدند، در حالی که این قشر باید به این عرصه گام گذارند؛ چراکه نویسنده صاحب تشخیص است و در غیر این صورت نوشتن او بیارزش است.
دبیر جشنواره حبیب غنیپور که گویی به عمد در آن مراسم چنین سخن میراند اینطور کلامش را ختم کرد: نباید سیاستزده باشیم؛ اما باید آگاه بود و شجاعانه در زمان نیاز اعلام موضع كرد.
جایزه شهید غنیپور چیست؟
جایزه ادبی شهید حبیب غنیپور که به نام نویسنده کتاب «عمو سبدی» مزین است، امسال برای نهمین دوره اهدا شد. خاستگاه این جایزه ادبی، شورای نویسندگان مسجد جوادالأئمه به سرپرستی امیرحسین فردی است و از این حیث، جایزهای مردمی و مسجدی محسوب میشود. با این همه بعد از سالها اجرای مراسم اهدای جوایز جایزه غنیپور در مسجد جوادالأئمه، از مدتی قبل این مراسم به دلیل برخی مشکلات مسجد را ترک گفت و تقریباً بیخانمان شد. امسال، این مراسم در تالار اندیشه حوزه هنری برپا شد.
تاکنون 9 دوره از این جایزه برگزار شده است. عموماً داوران این جایزه را بچههای مسجد جوادالأئمه تشکیل میدهند. شهید حبیب غنیپور نیز از جمله اعضای شورای نویسندگان مسجد جوادالأئمه بود که در عملیات کربلای 5 به شهادت رسید و پس از آن بود که اعضای این شورا تصمیم به برگزاری جایزهای ادبی به نام شهیدِ نویسنده گرفتند.
Sorry. No data so far.