محمد ناصری، دبیر سیزدهمین دوره جشنواره ادبی شهید حبیب غنیپور، با اشاره به نظر داوران در خصوص آثار بررسی شده در این دوره گفت: امروز، 30 مرداد ماه، جلسهای به همراه ناصر نادری، محمدحسن حسینی، خسرو باباخانی، بیژن قفقازیزاده، محمد شجاعی، ابراهیم زاهدی مطلق، حبیب یوسفزاده، نبیالله بابایی، علیاصغر جعفریان، علیرضا متولی، محمدعلی قربانی به عنوان اعضای هیئت داوران برگزار شد که در آن داوران به ارائه آخرین اطلاعات در خصوص این دوره جایزه پرداختند.
وی ادامه داد: در این جلسه گزارشی از هر کدام از گروهها اعلام شد و میزان آثار مطالعه شده و آثاری که در این دوره از دور داوری خارج شده بودند، ارائه شد. یکی از نکاتی که در این جلسه همگی بر آن اتفاق نظر داشتند، امکان افزوده شدن تعدادی از آثار به دور داوریها بود. به زعم برخی از داوران تعدادی از کتابهای خوب در فهرست آثار این دوره لحاظ نشده بود، به همین دلیل امکان افزوده شدن تعدادی کتاب به دور داوری این جایزه وجود دارد. با توجه به این امر، نمیتوان در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد آثار خوانداه شده ارائه داد.
امکان افزوده شدن کتاب جدید به دور داوری
دبیر سیزدهمین دوره جشنواره ادبی شهید حبیب غنیپور افزود: تاکنون تعداد آمار آثار مطالعه شده مشخص است، اما به دلیل باز بودن ورود کتابهای بیشتر به دور داوری، امکان تغییر در این تعداد وجود دارد. در این میان در بخش کودک بالغ بر 122 عنوان کتاب مطالعه شد و از این میان، تعداد 15 اثر به مرحله دوم داوری راه پیدا کردند. همچنین در بخش رمان دفاع مقدس تعداد 62 اثر داوری و تاکنون 10 اثر به مرحله دوم راه یافته است. در بخش رمان آزاد نیز تاکنون 14 اثر به مرحله دوم رسیدهاند.
کتاب «حبیب» به زندهیاد فردی اختصاص مییابد
ناصری به دیگر برنامههای در نظر گرفته شده برای این دوره جایزه اشاره کرد و اظهار داشت: این جایزه توسط زندهیاد امیرحسین فردی راهاندازی شد. امسال برای نخستینبار است که سایه پرمهر وی در جایزه وجود ندارد. با توجه به همین امر، کتاب سیزدهم «جایزه شهید غنیپور» با محوریت زندهیاد فردی منتشر میشود. امور مربوط به این کتاب نیز بر عهده ناصر نادری است.
تأکید بر برگزاری مردمی جشنواره شهید غنیپور
وی در پایان افزود: تمامی اعضای داوری در این جشنواره تأکید دارند که این دوره جایزه همانند سالهای گذشته به یژه دوره دوازدهم، بدون کمک نهادهای دولتی و مؤسسات برگزار شود. این یک جایزه مسجدی است که توسط نهادی مردمی راهاندازی شده و در نظر داریم که این راه را ادامه دهیم. در این راه از کمک افرادی که بخواهند بدون نشان و نام از این جایزه حمایت کنند، استقبال خواهیم کرد.
سیزدهمین دوره جشنواره شهید غنیپور با هدف شناسایی استعدادهای جدید و پرورش نیروهای جوان برای پیشبرد و ارتقای ادبیات داستانی توسط زندهیاد امیرحسین فردی راهاندازی شد. این جشنواره سیزده دوره با دبیری وی برگزار شد. خاستگاه مسجدی این جشنواره را از دیگر رویدادهای ادبی سال متمایز کرده است. امسال نخستین سالی است که جایزه شهید غنیپور فراخوان خود را بدون حضور دبیر و پایهگذارش اعلام کرده است.
Sorry. No data so far.