حضرت آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که دانشگاه علامه طباطبایی حرف نخست را در علوم انسانی می زند، گفت: فعالیت ها و اقدامات دانشگاه علامه طباطبایی باید در سطح رسانه ها منتشر شود.
وی ادامه داد: با تأسیس دانشگاه علامه طباطبایی کمبودهای مربوط در بحث فلسفه و تفسیر جبران شده و تحول و پیشرفت مناسبی صورت گرفته است.
این مرجع تقلید با اشاره به بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی، ابراز کرد: این اقدام مناسب باید اطلاع رسانی بهتر و بیشتری شود تا افراد منفی باف، مأیوس و منفعل متنبه شوند و دیگر فشار نیاورند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه سخنان خود با اشاره فضیلت و منزلت علم در اسلام، اظهار کرد: یکی از معجزات بزرگ پیامبر این است که از منطقه جهل و جهالت برخاست و از علم سخن گفت.
این مفسر برجسته قرآن ادامه داد: نخستین آیاتی که بر پیامبر اسلام نازل شد درباره علم بود و خداوند در سوره الرحمن در بیان شمارش نعمت ها نخستین نعمت را پیش از خلقت انسان علم می داند.
وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) مقام علم و عالم را مورد توجه قرار داد و با بیان این که علما و دانشمندان حافظ خون های شهدا هستند، گفت: مرکب قلم علما بر خون تمامی شهیدان راه خدا برتری و فضیلت دارد.
این مرجع تقلید در ادامه سخنان خود سابقه تاریخی علم در اسلام را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: زمانی که اروپا دوران قرون وسطی را طی می کرد و عالمان خود را می سوزاند، علمای اسلام در تمام علوم می درخشیدند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خواستار توجه دانشجویان به سابقه علمی اسلام شد و ابراز داشت: سابقه علمی در دنیا مال مسلمانان است و ما باید به آن دوران برگردیم.
این مفسر برجسته قرآن با تأکید بر این که ما مصرف کنندگان علوم غربی نبوده ایم، اظهار کرد: کتاب قانون بوعلی 300 سال پیش در دانشگاه های اروپا کتاب درسی بود؛ نباید این حالت انفعالی در جوانان ما بوجود آید که خیال کنند غربی ها تولید کننده و ما مصرف کننده هستیم.
وی با بیان این که دانشگاه ها که وارد کشور ما شد رنگ و بوی غربی و شکل وارداتی داشت، گفت: متأسفانه به علوم سابق خود برنگشته ایم و حامل فرهنگ غربی بوده ایم اما باید کاری کنیم که دانشگاه ها اسلامی شوند.
این مرجع تقلید ادامه داد: وقتی فرهنگ غربی که می گوید مذهب زاییده ترس یا جهل است، در جامعه شناسی جاسازی شده و دانشجو آنرا می خواند درباره مذهب چه تفکری پیدا حواهد کرد؟
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که همه چیز ما از مذهب است، خاطرنشان کرد: سال های طولانی چپی ها و کومونیست ها گفتند مذهب عامل تخریب و افیون توده ها است اما بعد از این که انقلاب شد گفتند ما اینجای مذهب را بررسی نکرده و باید اعتراف کنیم که درباره اسلام اشتباه کرده بودیم.
این مفسر برجسته قرآن با بیان این که اسلام مبدأ چنین انقلابی شد که شرق و غرب را عقب زد و استقلال کشور را به معنای حقیقی تأمین کرد، ابراز داشت: هر کس در مورد انقلاب ما سخنی بگوید نمی تواند استقلال کشور را انکار کند.
وی با تأکید بر اسلامی شدن دانشگاه ها، جنبه فکری و عملی را از الزامات اسلامی شدن دانشگاه ها برشمرد و گفت: جنبه فکری یعنی این که کتاب ها را از فرهنگ بیگانه و انحرافات که به نام علم جا سازی شده اند پالایش و حذف و کتاب ها را اسلامی کنیم.
این مرجع تقلید ادامه داد: جنبه عملی یعنی این که نگاه نکنیم که غربی ها و غرب زده ها چه می گویند و چه می پسندند و کاری که درست است را انجام دهیم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به مسأله جدا سازی دانشگاه ها، ابراز کرد: وقتی مسأله جدا سازی مطرح می شود یکی از مسؤولان سابق می گوید من از این کار شرمنده هستم و این نهایت غرب زدگی است؛ در آلمان نیز این برنامه را در برخی از دانشگاه ها عملی کردند و از آن راضی هستند و می گویند باعث پیشرفت شده است.
این مفسر برجسته قرآن با بیان این که امیدواریم دانشگاه هایی داشته باشیم که بتواند سرچشمه علوم و دانش ها شود، گفت: امروز کشورهایی که علم بیشتری دارند حرف اول را در دنیا می زنند و ما هم باید کوشیم و در ردیف های اول قرار گیریم.
وی ادامه داد: البته در سال های اخیر دانشمندان ما اکتشافات، اختراعات و مقامات علمی مهمی را ارائه کردند و امیدواریم این قضیه ادامه پیدا کند و بیشتر و بهتر شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی آینده کشور را در دست دانشجویان و طلاب دانست و گفت: حوزه های علمیه و دانشگاه ها شخصیت های آینده را تربیت می کنند و اگر اینها وضع قابل ملاحظه ای داشته باشند آینده انقلاب قابل تضمین است.
Sorry. No data so far.