انتشار کتابی در امریکا از تاثیرات اجتماعی مخرب یک پایگاه نظامی ارتش امریکا بر زندگی ساکنان جزیرهای در اقیانوس اطلس پرده برداشته است.
دیوید واین، یک چهره برجسته دانشگاهی در امریکا به تازگی حقایق ناگفتهای را درباره تاسیسات نظامی امریکا در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس اطلس، افشا کرده است.
براساس گزارش دیوید واین، بیش از 2 هزار تن از اهالی دیهگو گارسیا با آغاز اقدامات نیروهای استعماری انگلیس و امریکا برای تبدیل این جزیره به پایگاه ارتش امریکا و کوچ اجباری آنها در اواخر دهه 60، در فقر و مشقت به سر بردهاند.
ساکنان بومی این جزیره در اواخر دهه 1960 و اوایل دهه 1970 میلادی توسط نیروهای ارتش امریکا و انگلیس مجبور به کوچ اجباری دیهگو گارسیا شدهاند.
«واین» در کتاب اخیر خود “جزیره شرم” روایتی دردناک از کوچ اجباری بومیان شاگوسی از جزیره اجدادی خود به کپرها و زاغههای فقیرنشین مناطق موریتیوس و سیشلس ارائه داده است.
«واین» در این کتاب همچنین به نقد و بررسی آثار اجتماعی و اقتصادی سیاستهای استعماری و اشغالگرانه دولتهای پیشین امریکا پرداخته است.
پایگاه نظامی ارتش امریکا در دیهگو گارسیا، پایانه تقسیم نیروهای ائتلاف تحت امر امریکا در جنگ عراق و افغانستان و محل استقرار یکی از مخوفترین زندان های سازمان سیا به شمار میآید.
تلاشهای قضایی جزیرهنشینان دیهگو گارسیا برای بازگشت و اسکان مجدد در این جزیره نیز تاکنون بینتیجه بوده است.
«واین» در این کتاب با مرور سیر تحول سیاست خارجی دولت امریکا از دوره جنگ سرد تا دوران موسوم به جنگ علیه تروریسم، نشان میدهد که چگونه امریکا با استقرار پایگاههای نظامی متعدد خود در کشورهای جهان، شکل جدیدی از استعمار را در جهان پیریزی کرده است.
Sorry. No data so far.