حجتالاسلام محمدکاظم راشدیزدی در مراسم اختتامیه دوره چهارم اندیشههای آسمانی ویژه خواهران، با اشاره به شخصیت زن و تکریم آن اظهار کرد: زن که نیم بیشتری از جامعه بشری را تشکیل میدهد، کمتر از کمیتش به او بها داده میشود، این بلایی است که در تاریخ بر این قشر مظلوم وارد شده است.
وی افزود: تاریخ پر از ناهنجاریهایی است که نسبت به زن روا داشته شده و حتی در کشورهای باستانی که تاریخ مدونی دارند، این تیرگی در گوشه و کنارش به چشم میخورد.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: در چین، هند، یونان، مصر و ایران که کشورهای باستانی هستند، گرفتاری زن در چنگال تعصب کمابیش وجود داشته است.
راشد یزدی با بیان گوشههایی از ظلم به زنان در جوامع باستانی خاطرنشان کرد: در آن عالم ظلمانی و سرزمین تیره و تار، اسلام پای به میان نهاد و اولین احکامی که صادر کرد، علیه همه این بدرفتاریها بود.
وی تصریح کرد: اسلام زن را آنطور که هست معرفی کرد و او را در شرایطی قرار داد که عادلانهترین موضع است.
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد با اشاره به آیات قرآن کریم در رابطه با حقوق زنان گفت: اگر آنچه خداوند گفته نسبت به زن انجام دهیم، جامعه ما هیچ مشکلی پیدا نمیکند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه «زن در جوامع غربی مورد سوء استفاده قرار گرفته است» بیان کرد: امروز شخصیت زن مورد ترور است، نه شخص زن و در جهان غرب با کمال تاسف بهصورت وفور ترور شخصیت زنان دیده میشود.
راشد یزدی عنوان کرد: اماکن آموزشی نقش مهمی در ساخت شخصیت انسان دارد و باید به مراکز آموزشی از پیش دبستانی تا دانشگاه توجه ویژه داشته باشیم.
وی در ادامه تاکید کرد: زن در اسلام موجودی لطیف، ظریف، نجیب و شریف معرفی شده است، تمام ضربههایی که در تاریخ کشیده است، بهخاطر این صفاتش است.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: از لحاظ اخلاق اسلامی زن محبوب، معشوق و مطلوب است و این مرد است که محب، عاشق و طالب است.
راشد یزدی با بیان اینکه «مهریه هدیهای است به زن نه قیمت و بهای او» یادآور شد: زن در اسلام یک موجود ارزنده و پربها است که هیچ کس و هیچ چیز نمیتواند قیمتش را بپردازد.
وی در ادامه گفت: اگر آنچه اسلام گفته را انجام دهیم جامعه درست میشود.
راشد یزدی بیان کرد: خودکم بینی دختران موجب ظهور و بروز رفتارهای نامناسب اجتماعی زنان در خیابانها میشود.
وی با غیرمنصفانه دانستن جایگاه فردی و اجتماعی زنان در مکاتب قبل از اسلام، گفت: قبل از اسلام نسبت به زن کمال بی انصافی روا میشد.
وی افزود: تمام بدرفتاریها و ناهنجاریهای جامعه زنان در عربستان دوران جاهلی بود، زن در جامعه قبل از اسلام عربستان جزء ابناب و اثاثیه مرد به شمار میرفت و پس از مرگ مرد همچون وسایل منزل بین ورثه تقسیم میشد، اما با طلوع اسلام این وضعیت نابهنجار به کلی دگرگون شد.
راشد یزدی تاکید کرد: حفظ کرامت و شخصیت دختر در اسلام به شکلی است که در خانواده، دختر همیشه بر پسر برتری داده می شود.
وی ادامه داد: فرق زن و مرد در روحیه لطیف آنان است به عبارت بهتر نسبت روحیه مرد و زن، نسبت شعر به نثر است.
وی افزود: زن همچون شعر است ولی مرد همچون نثر است، تاکید قرآن به مردان پس از ازدواج این است که همواره باید با زن نرمخو و ملایم باشند و پیامبر گرامی اسلام میفرمایند اگر مادر و پدری هم زمان فرزندشان را صدا زدند، فرزند باید ابتدا جواب مادر را بدهد بعد جواب پدر را.
وی تکریم شخصیت زنان و دختران را بسیار با اهمیتتر از جسم آنان دانست و در پایان گفت: اگر شخصیت زن ترور شود موضوع مرگ باری اتفاق میافتد، سختی و سهمگینی موضوع این است که چرا شخصیت دخترانمان ترور میشود؟ چرا شخصیت زنان و دختران به ذلت کشیده میشود؟ چرا برخی از خیابانهای کشورهای اسلامی برای دختران و زنان به شدت ناامن شده است؟ سهم جامعه در این موضوع مهم است، ولی سهم خانوادهها نیز در این اتفاق پایین نیست.
Sorry. No data so far.