دوشنبه 23 سپتامبر 13 | 14:31

داستان انتخاب معاون فرهنگی وزارت ارشاد

محمد غفاری

اما روز گذشته خبری در خروجی برخی از خبرگزاری‌ها قرار گرفت که گزینه‌ای جدید را معرفی می‌کرد. گزینه‌ای که انتخاب او از همه‌ جدی‌تر و قطعی‌تر به نظر می‌رسد. سید عباس صالحی آخرین گزینه مطرح شده است و شنیده‌ها حاکی از قطعی شدن حضور وی در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.


محمد غفاری – پس از اینکه علی جنتی بر کرسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تکیه کرد، گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره‌ی معاون فرهنگی وی شنیده و هر بار نام اشخاص متفاوتی برای آن مطرح ‌شد. شاید تمرکز اولیه‌ی جنتی بر انتخاب معاون هنری و تعیین رییس سازمان سینمایی سبب تاخیر در معرفی معاون فرهنگی بوده؛ اما هر چه هست در همین روزها حکم یکی از گزینه‌های مطرح شده امضا می‌شود و جایگزین علی اسماعیلی در اتاق مدیریت طبقه سوم وزارتخانه مستقر خواهد.

گمانه‌زنی‌ها برای تصدی معاونت فرهنگی پس از انتشار نام‌هایی از مدیرکل‌های وزارتخانه همچون محمد رضا وصفی و محمد اللهیاری شکل گرفت و پس از آن اشخاص دیگری نیز مطرح شدند. محمد رضا وصفی در همان ابتدا پذیرش این معاونت را تکذیب کرد و اللهیاری نیز به عنوان دبیر بیست و یکمین دوره هفته کتاب انتخاب شد تا به نوعی پایانی باشد بر شایعات حضور وی در معاونت.

در ادامه‌ی معرفی نامزدهای مختلف برای معاونت فرهنگی، از شخصیت‌هایی نام برده شد که همه‌ی یک ویژگی‌ مشترک داشتند و آن ویژگی حوزوی بودن آن‌ها بود. حجج‌الاسلام سید طاها مرقاتی، سید طاها هاشمی، محمد رضا زائری از شخصیت‌هایی بودند که نامشان به تناوب در خروجی رسانه‌ها قرار می‌گرفت و هر بار به عنوان گزینه‌ی معاونت فرهنگی از آن‌ها نام برده می‌شد. از طرف دیگر شنیده‌ها حاکی از آن بود که به طور قطع نظر وزیر محترم نیز بر حضور یک شخص حوزوی در معاونت فرهنگی است و همین امر موجب تقویت حضور یکی از این سه گزینه‌ی احتمالی در معاونت می‌شد.

پس از گذشت چند روز حضور زائری جدی نشد و سید طاها میرقاتی هم خیلی زود از موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرد تا اغلب، سید طاها هاشمی را معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بدانند. اتفاقی که هیچگاه توسط خود حجت‌السلام سید طاها هاشمی نه تایید شد و نه تکذیب. در همین روزها برخی از مخالفت هاشمی از حضور در وزارتخانه می‌گفتند و برخی دیگر از اعلام آمادگی وی برای بازگشت به میهن و قبول معاوت فرهنگی.

اما روز گذشته خبری در خروجی برخی از خبرگزاری‌ها قرار گرفت که گزینه‌ای جدید را معرفی می‌کرد. گزینه‌ای که انتخاب او از همه‌ جدی‌تر و قطعی‌تر به نظر می‌رسد. سید عباس صالحی آخرین گزینه مطرح شده است و شنیده‌ها حاکی از قطعی شدن حضور وی در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

با نگاهی به سوابق سید عباس صالحی می‌شود فهمید که علاقه‌ی جنتی به حوزوی بودن معاونش امری جدی بوده، چرا اینکه بیشتر فعالیت‌های صالحی در زمینه‌ی علوم حوزوی، تدریس و انتشار کتب و مجلات تخصصی علوم دینی می‌باشد. وی متولد 1342 در مشهد و دارای دکترای فلسفه است. او از سال 1351 وارد حوزه علمیه مشهد شد، دروس مقدماتی، سطوح مقدماتی و عالی را در حوزه علمیه مشهد گذراند؛ از سال 60 به حوزه علمیه قم عزیمت کرد و دروس خارج را تا سال 68 در آن حوزه گذرانیده و مجددا به مشهد عزیمت داشته و در دروس خارج اساتید مشهد ادامه تحصیل داد و در سال 76 مجددا به حوزه علمیه قم مراجعت تحصیلی و علمی داشته است. صالحی در سال 67 ـ 65 سردبیر مجله حوزه و در سال 76 ـ 73 مسئول دفتر تبلیغات اسلامی خراسان بود،و از سال 76 تاکنون در سه دوره متوالی عضو هیات مدیریه دفتر تبلیغات اسلامی (و سپس عضو هیات امنای آن) بوده و مدیر مسئول نشریه پژوهش‌های قرآنی و از همان سال عضو هیات تحریریه نشریات فقه اهل بیت و کاوش فقه در فقه اهل بیت بوده است. صالحی در ادامه فعالیت‌های خود سال 78 مدیر مسئولی و سردبیری نشریه «پگاه» را بر عهده داشته که تاکنون 176 شماره از آن منتشر شده است.

حال باید دید که آیا جنتی سکان معاونت فرهنگی، که بی‌گمان مهم‌ترین و تاثیرگذارترین معاونت وزارتخانه‌ی مطبوعش است را به دست صالحی می‌سپارد و داستان طولانی انتخاب معاونت فرهنی را به پایان می‌رساند یا این قصه همچنان ادامه دارد!

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.