طرح انحلال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به طور جدی در دولت در دست بررسی است و این در حالی است که با وجود گذشت نزدیک به دو ماه از تشکیل دولت یازدهم، همچنان این معاونت بدون سرپرست در حال فعالیت است.
طرح اصلی دولت برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، الحاق این معاونت به وزارت علوم و ادامه فعالیت های آن به عنوان معاونتی در زیر مجموعه این وزارتخانه است. (البته مسئولین دولتی تاکنون در این رابطه موضعی نداشتند)
به عقیده کارشناسان عملکرد وزارت علوم نشان داده که این وزارتخانه قبل از تشکیل معاونت علمی و حتی بعد از آن نتوانسته در حوزه فناوری شکوفایی داشته باشد(با وجود تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری) که نمود آن را در پیشرفتهایی که در عرصههای مختلف در کشور حاصل شده میتوان دید. اکثر این پیشرفتها در بدنه وزارت علوم شکل نگرفته و این وزارتخانه بیشترین توان خود را در بخش آموزش گذاشته است.
از طرفی معاونت علمی و فناوری که از سال ۸۵ آغاز به کار کرد، علاوه بر حمایت از فعالیتهای مهم علمی و تحقیقاتی و تلاش برای تکمیل چرخه علم تا عمل، وظیفه حمایت از نخبگان در قالب بنیاد ملی نخبگان را نیز بر عهده دارد.(در این رابطه گزارش مرکز پژوهشها در مورد عملکرد معاونت علمی را ببینید)
با وجود اینکه مقام معظم رهبری توجه به علم را یکی از دو اولویت مهم کشور دانستند، انحلال این معاونت زنگ خطری را در کشور به صدا در میآورد، چرا که یکی از ویژگیهای مهم نهاد متولی فناوری در کشور فرابخشی بودن آن است (همان چیزی که دکتر روحانی در مقاله خود در سال ۱۳۸۰ به آن تاکید کردند) چراکه در زیر مجموعه وزارت علوم دفتر ارتباط دانشگاه با صنعت هم وجود دارد که عملا نتوانسته نقشی را در این زمینه ایفا کند.
در همین رابطه مطلب (آقای رئیس جمهور علم و فناوری را دریابید) را مشاهدی کنید.
Sorry. No data so far.