یکشنبه 06 اکتبر 13 | 17:26

طلاب سینماگر حرفه‌ای می‌شوند

دبیر دومین جشنواره فیلم کوتاه دینی «اشراق» اهداف و جزئیات برپایی این رویداد سینمایی و مذهبی را تشریح کرد.


مهدی بنکدار دبیر دومین جشنواره فیلم کوتاه دینی «اشراق» درباره ماهیت این جشنواره گفت: جشنواره فیلم کوتاه دینی «اشراق» یک جشنواره تخصصی است که توسط مرکز فرهنگی – هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می‌شود. یکی از اهداف این مرکز توجه به این نکته است که مبلغان دین اسلام با روش‌های مختلف تبلیغاتی آشنا شوند که یکی از این روش‌ها قطع به یقین صنعت سینماست به همین دلیل این جشنواره زمینه آشنایی طلاب با سینما را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه جشنواره در نظر دارد فیلم طلبه‌هایی که برای نخستین‌بار فیلم تولید کرده‌اند به نمایش گذارد، عنوان کرد: همچنین آثار فیلمسازانی که در زمینه‌های دینی کار کرده‌اند مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در واقع این جشنواره از منظر سینما یک رویداد تخصصی با موضوع روحانیت در حوزه‌های علوم دینی را پیگیری می‌کند اما نکته قابل اهمیت این است که جشنواره فیلم اشراق علوم دینی و اصولا تاریخ جامعه دینی را بررسی می‌کند.

جشنواره‌ای برای نشان دادن فعالیت حوزه علمیه

دبیر دومین جشنواره فیلم کوتاه دینی «اشراق» حوزه علمیه را نهادی مردمی دانست و گفت: حوزه علمیه از جمله نهادهای مردمی است که در بطن جامعه جا دارد. این نهاد بعد از انقلاب در زندگی مردم ریشه دوانید به همین دلیل وجود چنین جشنواره‌ای برای بازتاب فعالیت‌های انجام شده در حوزه و همچنین تبلیغ دین اسلام ضروری بود. ضمن اینکه در برگزاری این جشنواره نگاه اقتصادی را دنبال نمی‌کنیم بلکه به حوزه‌های نرم‌افزاری سینما توجه شده است.

بنکدار در توضیح صحبت‌های خود بیان کرد: منظور از بخش‌های نرم افزاری سینما فیلمنامه، فیلم‌شناسی، آشنایی با مبانی فیلم است. پس از سال‌ها فعالیت در عرصه تبلیغات دینی به این نتیجه رسیدیم که نظریه‌پردازی و بیان مسائل دینی به شکل صرف نمی‌تواند پاسخگوی نیاز مردم و مبلغان دین باشد از همین رو باید به شکل جدی وارد عرصه سینما شد تا از یک سو روحانیت با زبان سینما آشنا شوند و از سوی دیگر تبلیغ دین اسلام به شکل درست و کار‌شناسی از طریق زبان سینما منتقل شود.

وی در پاسخ به این سئوال که سینماگران تا چه اندازه از این جشنواره بهره می‌برند؟ گفت: موضوع روحانیت از جمله مسائلی است که در فیلم‌های سینمایی بسیار مطرح شده که در مواردی هم مورد انتقاد بوده است از همین رو جشنواره فیلم اشراق می‌تواند به شناخت سینماگرانی که می‌خواهند روحانیت را سوژه فیلم‌های خود قرار دهند کمک کند و به نوعی الگوی مناسب برای پرداخت به سوژه روحانیت فراهم می‌شود.

دبیر دومین جشنواره فیلم کوتاه دینی «اشراق» در ادامه متذکر شد: در واقع هدف این است که در عین حفظ قداست حوزه‌های علمیه و مسائل دینی به شکل واقع بینانه و چالشی در این عرصه حضور پیدا کنیم و خوشبختانه پس از برگزاری جشنواره فیلم کوتاه اشراق اثرات این حضور را دیده‌ایم. از همین رو فیلم‌هایی که به دومین دوره جشنواره فیلم کوتاه دینی رسیده است از جهت کیفی و کمی سطح بالایی دارند.

جشنواره دوسالانه می‌شود

بنکدار با اعلام اینکه جشنواره فیلم کوتاه اشراق پس از برگزاری دومین دوره به صورت دوسالانه برگزار می‌شود، گفت: اولین دوره این جشنواره در سال ۱۳۹۱ برگزار شد و دوره دوم هم امسال برگزار می‌شود اما پس از پایان این دوره از جشنواره تصمیم داریم که جشنواره فیلم کوتاه دینی را به صورت دوسالانه برگزار کنیم. در واقع برگزاری این جشنواره به صورت دوسالانه هم به ما کمک می‌کند تا شرایط بهتری برای برگزاری این جشنواره فراهم کنیم و هم به فیلمسازان کمک می‌کند تا ایده‌های ناب تری را در حوزه مسائل دینی مورد بررسی قرار دهند.

وی در ادامه با اشاره به تعداد آثار ارسال شده به این دوره از جشنواره گفت: تعداد ۳۸۶ اثر در بخش‌های مختلف فیلم داستانی، فیلم مستند، پویانمایی و فیلمنامه به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است و سعی کردیم که داوران جشنواره را از اساتید برجسته و متخصصان حوزه فیلم و سینما انتخاب کنیم تا آثار برگزیده با کیفیت و دقت نظر بیشتری انتخاب شوند و مجموعا سطح جشنواره در سطح مطلوبی قرار گیرد.

دبیر جشنواره اشراق در ادامه افزود: این جشنواره در دو بخش اصلی و تجربی به صورت رقابتی برگزار می‌شود. در بخش اصلی جشنواره آثار از جهت فنی کیفیت بالاتری دارند و فیلمسازانی در این بخش حضور دارند که آثاری در سینما حقیقت و رویش داشته‌اند، بخش تجربی هم متعلق به طلابی است که اولین تجربه فیلمسازی خود را کسب کرده‌اند و قرار است سه برگزیده در بخش اصلی و یک برگزیده و یک تقدیر در بخش تجربی داشته باشیم.

بنکدار با اشاره به برگزاری کارگاه‌های فیلمسازی در بخش جنبی جشنواره فیلم اشراق گفت: برای بالا بردن سطح کیفی و کمی مهارت فیلمسازان به خصوص طلابی که تجربه‌های تازه در این زمینه داشته‌اند اقدام به برگزاری کارگاه آموزش فیلمسازی کرده‌ایم. از همین رو تا کنون دو کارگاه انیمیشن با حضور بهرام عظیمی، کارگاه مستندسازی طی سه روز برگزار شد. در این کارگاه‌ها از حضور فعالان سینمای ایران چون محمد رحمانی در زمینه کارگردانی، حمید دغاغله در حوزه تدوین و پیروز کلانتری در حوزه ایده، طرح و فیلمنامه بهرمند شده‌ایم.

وی همچنین تصریح کرد: هدف از برگزاری این کارگاه این است که محملی برای آموزش فیلمسازان نیز فراهم شود و قرار نیست صرفا جشنواره فیلم دینی برگزار کنیم همچنین قرار است در دوره دوم این جشنواره، کارگاه فیلم کوتاه داستانی برگزار کنیم.

مهدی بنکدار دبیر دومین جشنواره فیلم کوتاه دینی «اشراق» در پایان با اشاره به زمان برگزاری این جشنواره گفت: دومین جشنواره فیلم کوتاه دینی «اشراق» در تاریخ ۷ و ۸ آبان ماه برگزار می‌شود و ۹ آبان ماه هم مراسم اختتامیه این جشنواره در قم برگزار می‌شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.