سه‌شنبه 08 اکتبر 13 | 12:33
گزارشی از برگزاری مراسم «پاسداشت لشكر خوبان»

این یك خاكریز كاملاً فتح‌نشده است

خواندن این كتاب‌ها زمانی مهم‌تر و معنادارتر می‌شود كه بدانیم برخی می‌خواستند از مجاهدان و شهیدان تصویرسازی كنند. این افراد كه بخشی از دشمنان انقلاب و امام راحل بودند یا جزو متحجرین بودند و یا جزو كسانی كه این انقلاب را از همان اول اشتباه می‌دانستند. دسته‌ی سوم این افراد انقلابیون فرسوده بودند كه كم‌كم خسته شدند و به راهی كه می‌رفتند شك كردند.


مراسم رونمایی بخشی از تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر كتاب «لشكر خوبان» بعد از ظهر دیروز با حضور مسئولان كشوری و لشگری، جمعی از نویسندگان دفاع مقدس، راوی و نویسنده‌ی این كتاب و همچنین جمعی از رزمندگان لشگر ۳۱ عاشورا در سالن غدیر وزارت كشور برگزار شد.

 سپهری: در این مسیر راه‌های زیادی رفتم

خانم معصومه سپهری، نویسنده و گردآورنده‌ی كتاب به عنوان اولین سخنران این مراسم در جایگاه قرار گرفت و گفت: ۱۸ سال پیش با صدای آقای مهدی‌قلی رضایی آشنا شدم و در این مسیر راه‌های زیادی را رفتم و كتاب‌های متعددی را خواندم، می‌خواستم در راهی عمرم را سپری كنم كه سال‌های بعد حسرت آن را نخورم.

گزارشی از برگزاری مراسم «پاسداشت لشكر خوبان»

وی افزود: در سال ۷۴ به پیشنهاد مدیر وقت دفتر ادبیات آذربایجان، با آقای مهدی‌قلی رضایی دیداری داشتم تا نوشتن این كتاب را برعهده بگیرم. نگارش این كتاب بیش از چهار سال به‌طول انجامید و هدف این بود كه به عمق جنگ نگاه كنیم. برای نگاشتن این كتاب این اجازه به من داده شد تا از نگاه خودم به جنگ نگاه كنم. سال ۸۸ این كتاب در جشنواره‌ی ربع قرن دفاع مقدس به عنوان كتاب ممتاز در بخش تاریخ شفاهی انتخاب شد.

نویسنده‌ی كتاب «لشكر خوبان» در ادامه اظهار كرد: این اتفاقی كه برای لشكر خوبان افتاده است، به خاطر شهدایی چون شهید وطن‌پور، علی شیخ‌علی‌زاده و دیگر شهدا است. قصه‌ی شجاعت و مظلومیت آن‌ها شما را شیفته‌ی خود خواهد كرد تا مرام و راه شهدا در شهرهای ما بیش از پیش زنده شود.

مختارپور: خاطرات، رگ‌های طلایی دفاع مقدس است

آقای علیرضا مختارپور، نماینده‌ی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، دومین سخنران این مراسم بود كه در اظهاراتی گفت: تاكنون ۵۵ قطعه از یاداشت‌هایی كه از سوی رهبر انقلاب بر كتب مختلف نوشته شده است منتشر شده كه از این مجموعه، ۴۰ یاداشت به آثار دفاع مقدس اختصاص دارد.

وی افزود: در اواخر آبان ماه و در آستانه‌ی هفته‌ی بسیج، مراسمی از سوی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای برگزار خواهد شد كه در این مراسم، تمامی نویسندگان كتب دفاع مقدس كه رهبر انقلاب درباره‌ی اثر آن‌ها مطالبی نوشته و یا بیان كرده‌اند مورد تقدیر و تكریم قرار می‌گیرند.

گزارشی از برگزاری مراسم «پاسداشت لشكر خوبان»
نماینده‌ی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در ادامه با اشاره به دیدار ظهر امروز رهبر انقلاب اسلامی با نویسنده و راوی كتاب لشكر خوبان و نیز جمعی از رزمندگان لشكر ۳۱ عاشورا گفت: مقام معظم رهبری كار نویسنده‌ی این اثر را «جهاد فی سبیل الله» عنوان كردند. ایشان فرموده‌اند: دفاع مقدس معدن است و این خاطرات رگ‌های طلایی است كه در این معدن است و امروز این نشانه‌ها سر باز كرده‌اند. ایشان معتقدند كه هزاران كتاب می‌توان در مورد دفاع مقدس نوشت و رهبر انقلاب ایثارگری رزمندگان را خشت‌های محكم انقلاب اسلامی عنوان كرده‌اند.

آقای مختارپور درباره‌ی ویژگی‌های كتاب لشكر خوبان خاطرنشان كرد: دو ویژگی مهم این كتاب استفاده از عنصر طنز است كه باعث شده كتاب بسیار جذاب باشد. البته هدف طنز در آن تحقیر و تمسخر دیگران نیست و حتی با طنزهای دیگر در فیلم‌ها و كتاب‌های دیگر فرق دارد؛ چراكه در عمق واقعیت‌ها نگاهی از درون حقایق به ظرایف دارد و طنزی زیبا رخ می‌نمایاند.

این نویسنده و كارشناس فرهنگی یكی دیگر از ویژگی‌های این كتاب را رشد شخصیتی آن دانست و اظهار داشت: آن‌چه كه در این كتاب همچون كتب دیگر ملموس است، حضور نوجوانانی است كه سن كمی دارند و به تعبیر امام راحل راه صد ساله را یك‌شبه طی كرده‌اند.

رحیم‌پور: این یك خاكریز كاملاً فتح‌نشده است

سومین سخنران مراسم رونمایی بخشی از تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر كتاب لشكر خوبان آقای حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بود. وی در خصوص اهمیت كتاب‌های خاطرات دفاع مقدس اظهار داشت: خواندن این كتاب‌ها زمانی مهم‌تر و معنادارتر می‌شود كه بدانیم برخی می‌خواستند از مجاهدان و شهیدان تصویرسازی كنند. این افراد كه بخشی از دشمنان انقلاب و امام راحل بودند یا جزو متحجرین بودند و یا جزو كسانی كه این انقلاب را از همان اول اشتباه می‌دانستند. دسته‌ی سوم این افراد انقلابیون فرسوده بودند كه كم‌كم خسته شدند و به راهی كه می‌رفتند شك كردند. همه‌ی این سه گروه تلاش كردند این جهاد و شهادت را به یك نوستالوژی تبدیل كنند. لذا این كتاب‌ها پادزهر خوبی است برای این‌گونه اندیشه‌ها كه می‌خواهد بسیجی خوب را بسیجی مرده نشان دهد.

گزارشی از برگزاری مراسم «پاسداشت لشكر خوبان»

رحیم‌پور ازغدی افزود: در تقریظ رهبری بر این كتاب آمده كه این كتاب در خور آن است كه در قالب رمان و فیلم عرضه شود. این یك خاكریز كاملاً فتح‌نشده است. قدرت سیاسی و نظامی ما جهانی شده است ولی متأسفانه در حوزه‌ی رمان و فیلم دفاع مقدس هیچ كاری نكرده‌ایم.

پس از سخنان آقای رحیم‌پور ازغدی، حجت‌الاسلام محمدجواد زمانی از شاعران آیینی برجسته‌ی كشور، اشعاری را در مدح و منقبت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها خواند.

گزارشی از برگزاری مراسم «پاسداشت لشكر خوبان»

پس از شعرخوانی و با حضور دو تن از اعضای دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای و همچنین با حضور خانم سپهری و آقای مهدی‌قلی رضایی، راوی كتاب آیین رونمایی بخشی از تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر كتاب لشكر خوبان انجام شد.

گزارشی از برگزاری مراسم «پاسداشت لشكر خوبان»

پس از رونمایی، بخشی از فیلم دیدار ظهر امروز رهبر انقلاب با نویسنده و راوی كتاب «لشكر خوبان» و جمعی از رزمندگان لشكر ۳۱ عاشورا نمایش داده شد.

گزارشی از برگزاری مراسم «پاسداشت لشكر خوبان»

حسن ختام این مراسم سخنان كوتاه و ذكر خاطره از آقای مهدی‌قلی رضایی، راوی كتاب لشكر خوبان بود كه از بیانات و توجه رهبر انقلاب به این كتاب تشكر كرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.