یکشنبه 20 اکتبر 13 | 13:07

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

بسته شدن و عدم حمایت این نرم افزار تحت وب از سوی شرکت گوگل منجر به آن شد که بسیاری از کاربران تا مدتها سرگردان یافتن گزینه مناسبی برای جایگزین کردن این خبرخوان باشد.


اگر شما هم جزو آن دسته از کاربرانی هستید که با رفتن گوگل ریدر دچار یک شوک و ناامیدی شده اید و در به در به دنبال جایگزین مناسبی برای آن خاطره از دست رفته میگردید، نگران نباشید. هنوز جایگزین های مناسبی برای گوگل ریدر وجود دارد که برخی از آنها حتی پا را در امکانات، فراتر از پادشاه قبلی گذاشته‌اند!
به گزارش «تابناک» اقدام شرکت گوگل در بستن و عدم حمایت از خبرخوان معروف این شرکت با نام گوگل ریدر، برای بسیاری از کاربران فضای نت چه در ایران و چه در خارج از ایران، یک شوک بزرگ بود. خبرخوانی که با امکانات فوق العاده خود این امکان را در اختیار کاربران قرار میداد تا از هیچ خبر مورد علاقه خود در وب سایتهای مختلف غافل نمانده و هیچ موضوعی را از دست ندهند.

بسته شدن و عدم حمایت این نرم افزار تحت وب از سوی شرکت گوگل منجر به آن شد که بسیاری از کاربران تا مدتها سرگردان یافتن گزینه مناسبی برای جایگزین کردن این خبرخوان باشد.

البته شرکت گوگل دلایل خاص خود را برای از کار انداختن خبرخوان قدرتمند خود داشت، که یکی از مهمترین آنها پروژه بزرگ این شرکت برای سر و سامان دادن به ابزارها و امکانات وسیع آنلاین و آفلاین این شرکت بود. حتی در اعلامیه ای که این شرکت در این خصوص منتشر ساخت، به جایگزین هایی برای این خبرخوان اشاره کرد که تا حدودی دل شکسته کاربران گوگل ریدر را به دست آورده باشد!

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

خبرخوان که با نامهای مختلف از جمله: RSS Reader ، News Aggregator و Feed Reader شناخته میشود، نرم افزار پردازشگری است که وظیفه جمع آوری داده ها و اطلاعات (اغلب اخبار و نوشته ها) از روی سایتهای مورد نظر کاربر و ارائه آنها در یک محیط کاملا تعریف شده و به صورت یکجا و دسته بندی شده (اغلب بر اساس تاریخ انتشار) را دارد. این دست از نرم افزارها به حدی کاربردی بوده و خیال کاربران را راحت میکند که امروزه به عنوان جزئی تفکیک ناپذیر از روزمره های وب گردی بسیاری از کاربران در فضای مجازی در آمده است.

اساسا، خبرخوان ها به دو دسته Desktop و Web Based یا مبتنی بر وب تقسیم بندی میشوند. همه این دست از خبرخوان ها اما یک وظیفه اساسی را بر عهده دارند: رصد وب سایتهای مورد علاقه شما که لینک RSS آنها را برای این مانیتورینگ در اختیار خبر خوان قرار داده اید، و مطلع کردن شما از آخرین اخبار بروز شده در این وب سایتها.

اما تفاوت اساسی در میان این دو دسته خبرخوان، قابلیت همسان سازی و انطباق (Synchronization) خبرخوانهای آنلاین و مبتنی بر وب آنها است. به این معنا که از آنجا که اطلاعات کاربر و تنظیمات وی در خصوص خبرها در یک حساب کاربری آنلاین ذخیره میشود، اولا کاربر از هر مکانی و با استفاده از هر رایانه ای امکان دستیابی به نرم افزار خبر خوان را از طریق اینترنت خواهد داشت، و از سوی دیگر بروز شدن اطلاعات کاربر (همچون میزان خبرهای خوانده شده و تعداد خبرهای مورد علاقه کاربر) به شکل همسان سازی شده ای از هر نقطه در اختیار وی خواهد بود.

در صورتی که در نرم افزار های خبر خوان Desktop هیچ کدام از این امکانات در اختیار کاربر نبوده و امکان تلفیق و همسان سازی اطلاعات نیز برای کاربر وجود ندارد. برای مثال اگر شما در محل کار خود یا خارج از خانه خبرهای سایت تابناک را از طریق یک خبر خوان Desktop مطالعه کنید، در صورت بازگشت به منزل و باز کردن خبر خوان در رایانه شخصی مجبور خواهید بود تمامی خبرهای خوانده شده قبلی را نیز مشاهده کنید، اما در خبرخوانهای مبتنی بر وب این مشکل وجود ندارد و نرم افزار با بروز رسانی اطلاعات شما، تنها خبرهایی را برای شما نمایش خواهد داد که مطالعه نکرده اید.

با این حال در میان خبرخوانهای Desctop دو نرم افزار اکنون سرآمد همه نرم افزارهای موجود در بازار هستند که به شکل رایگان نیز عرضه میشوند. این دو عبارتند از RSS Owl و Feed Demon. نرم افزار اول امکانات و تنظیمات بسیار زیادی را در بر میگیرد که به کاربر امکان تنظیم خبرخوان، دقیقا مطابق با خواستها و نیاز های خود را میدهد. تنها مشکل در خصوص این خبرخوان نیاز آن به نصب شبیه ساز JAVA یا Java Runtime Environment بر روی رایانه است.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

اما خبر خوان دوم یعنی Feed Demon علیرغم آنکه تنظیمات کمتری را در بر میگیرد، اما بازهم به خوبی از پس مطالبات و توقعات کاربران بر می آید.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

البته باید اشاره کرد که اکنون نرم افزارهای بسیاری از نوع Desktop برای این منظور وجود دارند که هر کدام، شکل و شمایل و تنظیمات خاص خود را دارند، اما بدون شک باید این دو نرم افزار را به عنوان بهترین نرم افزارهای موجود رایگان به شمار آورد.

اما تمرکز اصلی ما بر روی خبرخوانهای مبتنی بر وب است، که بتوانند ضمن پوشش آنچه پیش از این گوگل ریدر به عنوان پادشاه خبرخوانها ارائه میکرد و برطرف کردن نیازهای کاربر، نقاط ضعف پیش گفته در خصوص خبرخوانهای Desktop را نیز پوشش دهند.

Bloglines: نامی دیر آشنا برای کاربران تنوع طلب

این نرم افزار مبتنی بر وب رایگان، این امکان را به کاربر میدهد که در یک محیط کاملا پویا اقدام به دسته بندی اخبار و منابع مورد نظر خود کرده و تنظیمات آن نیز این اجاره را به کار بر میدهد که به شکل کاملا شخصی محیط خبر خوان و نوع نمایش اخبار را تعیین کند.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

یکی از مهمترین قابلیت های این نرم افزار آن است که کاربر بعد از باز کردن حساب کاربری خود میتواند مستقیما از Dashboard آن اقدام به ورود و پیدا کردن منابع خبری، حتی به شکل محلی کند. تقریبا تمامی کشورها از جمله ایران در لیست منابع این نرم افزار وجود دارد. همچنین امکان ورود RSS های Google News و Yahoo news نیز از دیگر امکانات قابل توجه این نرم افزار است.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

همچنین امکان خواندن خبرها و چیدمان منابع به شکل ویجت (widget) و نمای فهرستی موجود است که نمای ویجت آن فضای کاری بهتری را برای کاربر و رصد اخبار هر منبع به شکل جداگانه اما کاملا تحت نظر ایجاد میکند.

این نرم افزار علیرغم فضای کاربری بسیار جالب و تنوع محور خود، اما دارای نقاط ضعفی نیز هست که به خصوص در مورد کاربران ایرانی کمی دردسر ساز است. از جمله اشتباه در نشان دادن اخبار برخی منابع خبری بر اساس تاریخ انتشار، و همچنین عدم توانایی در شناسایی برخی از لینکهای خبری برای باز کردن آنها در یک تب جدید. اما در مجموع آزمایش ما در خصوص بسیاری از وب سایتها و خبرگزاری های فارسی با نقص عمده ای در این خصوص مواجه نبود.

یکی از نقاط ضعف دیگر این نرم افزار آن است که برای هر بار وارد شدن به آن باید یکبار کوکی های ذخیره شده مربوط به این وب سایت را از مرورگر خود پاک کنید که البته به اذعان مدیران فنی این وب سایت، دلیل این امر مباحث امنیتی وب سایت است که به مرور زمان برطرف خواهد شد.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

همچنین این نرم افزار قابلیت Auto mark as read را ندارد. یکی از امکاناتی که گوگل ریدر در آن پیشتاز بود و این امکان را به کار بر میدهد که بدون نیاز به فشردن دکمه جداگانه با رد شدن از روی اخبار (Scroll Down) وضعیت آن اخبار را به حالت خوانده شده تغییر دهد. موضوعی که در همسان سازی بسیار اهمیت دارد.

Good Noows: خیلی ساکت، دانای با ادب!

چرا ساکت و با ادب؟! زیرا این نرم افزار و واسط کاربری آن به قدری ساده و کاربردی است که عملا کاربر متوجه عملکرد آن نشده و تنها کافی است بعد از 15 دقیقه سری به آن بزند تا از آخرین اخبار مطلع شده و یا خود اقدام به Refresh کردن منابع بکند تا آخرین اخبار وب سایتهای مورد نظر خود را ببیند.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

اما چرا دانا؟ شاید بتوان گفت در میان تمامی خبرخوانهای موجود و رایگان، فهرست منابع خبری که Good Noows به شما پیشنهاد میدهد، کامل ترین و در عین حال مرتب ترین فهرست منابع است. البته این منابع تماما منابع خارجی بوده و بر خلاف Bloglines منابع فارسی در آن موجود نیست، اما به جرئت میتوان گفت هیچ وب سایت خبری بزرگی در دنیا نیست که در فهرست منابع این نرم افزار وجود نداشته باشد. شما میتوانید به سادگی از بخش تنظیمات، با انتخاب این منابع خبری آنها را به لیست مورد علاقه خود اضافه کنید، بدون آنکه زحمت گشتن به دنبال لینکهای RSS آنها را به خود بدهید:

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

همچنین از دیگر نقاط قوت این نرم افزار تنظیمات مربوط به نمایش اخبار منابع، در چندین نمای متفاوت است که باز هم به جرئت باید گفت هیچ خبرخوان آنلاین و Desktop به پای آن نمیرسد. امکان نمایش در چندین نما، به کاربر این اجازه را میدهد که مناسب ترین چیدمان از اخبار را برای خود انتخاب کرده و آن را ذخیره سازی کند

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

اما شاید مهمترین نقطه ضعف این نرم افزار، تنظیمات اندک آن برای کاربر است که امکان شخصی سازی نرم افزار را به شکلی قدرتمند ارائه نمیکند. این تنظیمات تنها امکان بزرگ یا کوچک کردن قلم نوشته ها، مخفی کردن اخبار خوانده شده از دید کاربر و همچنین امکان باز کردن لینکها در تب جدید را ارائه میکند. همچنین همانند Bloglines امکان خط زدن خبرهایی که کاربر از روی آنها رد میشود (Auto mark as read) در این نرم افزار وجود ندارد و مشخص کردن اخبار فعلی به عنوان اخبار خوانده شده، نیازمند فشار دادن دکمه مخصوص آن است.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!
Feedly: مناسب برای گوشی بازها!

این نرم افزار یکی از آنهایی بود که بلافاصله بعد از بسته شدن گوگل ریدر به سرعت جای خود را در میان کاربران باز کرد. یکی از مهمترین دلایل این امر، این بود که Feedly با ارائه نرم افزار مخصوص خود برای Android و iOS امکان دسترسی را فراتر از رایانه برده و به گوشی های هوشمند و تبلت ها نیز تسری داده است.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

واسط کاربری این نرم افزار بسیاری ساده است و امکان اضافه کردن منابع خبری در آن بسیار ساده تعبیه شده است. این نرم افزار از سه نمای متفاوت برای نمایش اخبار استفاده میکند و تنظیمات آن نیز امکاناتی از قبیل رنگ قلم اخبار خوانده شده و نشده و رنگ لینکها را برای تمایز بهتر در اختیار کاربران میگذارد. همچنین بر خلاف دو نرم افزار قبلی Feedly قابلیت تغییر حالت خودکار اخبار به خوانده شده را نیز دارا است.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

تنظیمات این نرم افزار بیشتر از نرم افزارهای قبلی است، اما بر خلاف آن دو منابع خبری را به شکل جداگانه در اختیار کاربر قرار نمیدهد، و تنها امکان همسان سازی حساب کاربری را با حساب کاربری گوگل ریدر فراهم می آورد.

یکی از مشکلات اساسی این نرم افزار، بروز رسانی دیر به دیر اخبار نسبت به سایر خبرخوانهای دیگر از هر دو دسته آنلاین و Desktop است. به گونه ای که در آزمایش ما، اخبار در این خبر خوان تقریبا با فاصله زمانی متوسط 15 تا 20 دقیقه بروز رسانی میشوند.

از سویی دیگر در آزمایش ما، برخی از لینکهای خبرگزاری های داخلی به خوبی در این نرم افزار باز نمیشوند و هیچ گزینه ای برای تغییر این وضعیت در تنظیمات خبرخوان وجود ندارد. اما امکانات دیگر این خبر خوان از جمله، امکان به اشتراک گذاری مستقیم اخبار در شبکه های اجتماعی، ذخیره اخبار برای خواندن در فرصت بعدی و مشخص کردن اخبار مورد علاقه به عنوان اخبار ستاره دار، از جمله امکانات قابل توجه این نرم افزار است.

InoReader: پهلوان خبرخوان ها، اما گم نام (انتخاب و پیشنهاد تابناک)

میتوان گفت، هیچ کدام از خبرخوانهای آنلاین بعد از گوگل ریدر، نتوانست به اندازه آن ابزار، مورد توجه کاربران قرار گیرد و انتظارات کاربران را بر آورده سازد. اما در این میان یک خبر خوان گم نام، نه تنها پا جای پای گوگل ریدر گذاشته، بلکه به جرئت میتوان گفت از گوگل ریدر نیز فراتر رفته است.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!
InoReader در میان کاربران کمتر شناخته شده است، زیرا در این بازار آشفته به قدری خبرخوان بزرگ وجود دارد که جایگاه آنها در میان کاربران تقریبا تثبیت شده است. اما کاربری که با InoReader آشنا باشد به خوبی میداند که این همان جانشین بر حق گوگل ریدر است!

فضای کاربری این نرم افزار به طرز شگفت انگیزی ساده است. تقریبا تنها نمونه ای که توانسته فضای گوگل ریدر را بی کم و کاست تداعی کند. ابزار مورد نیاز کاربر برای Refresh کردن و تغییر وضعیت همه اخبار به حالت خوانده شده و همچنین تغییر نما به خوبی در دسترس است و هرچند این نرم افزار از ویژگی منحصر به فرد Good Noows در تعداد نمایش ها بی بهره است، اما دو حالت نمایش لیستی و «بسط یافته» آن دقیقا خاطره گوگل ریدر را زنده میکند.

از سویی با ارائه امکان تغییر وضعیت خبرها به خوانده شده بر اساس تاریخ خبر (همه خبرها، خبرهای قدیمیتر از یک روز ، خبرهای قدیمیتر از دو و سه روز و خبرهای قدیمیتر از یک هفته و دو هفته) پا را از این نظر از گوگل ریدر نیز فراتر گذاشته، امکانی که سایر خبرخوانهای فوق از آن محروم هستند. ضمن آنکه عملکرد تغییر وضعیت اخبار به حالت خوانده شده در هر دو نمای لیستی و بسط یافته به خوبی تعبیه شده است.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

دو نکته مهم در خصوص این خبر خوان آن را بی رقیب میکند: اول تنظیمات فوق العاده زیاد آن که تقریبا از تنظیمات ابتدایی تا پیشرفته را در بر میگیرد (امکان تنظیم زمان به روز رسانی خبرها، یکی از این تنظیمات فوق العاده است). تنظیمات زیاد این نرم افزار در 8 مجموعه به کاربر ارائه میشود که قابلیت شخصی کردن این نرم افزار را تقریبا منحصر به فرد میکند.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

نکته دوم پشتیبانی 100 درصد آن از قلم فارسی و عربی است. به گونه که به شکل خودکار اخبار فارسی و عربی در صفحه با چیدمان راست به چپ نمایش داده میشوند که باز هم سایر خبرخوانها حتی خود گوگل ریدر از این امکان بی بهره اند. همچنین جدید ترین اخبار منابع خبری با یک نوار زرد رنگ در کنار متن خبر مشخص میشوند که کمک زیادی به کاربر در خواندن اخبار جدید میکند. این نرم افزار به خوبی از امکانات: اشتراک گذاری خبرها و ایمیل کردن مستقیم آنها، نظر گذاشتن به شکل مستقیم در پای خبرها و اضافه کردن برچسب برای خبرها و دسته بندی آنها بر اساس سلیقه کاربر را پشتیبانی میکند که نظایر آن تقریبا در هیچ خبرخوانی موجود نیست.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!

تنها اشکالی که شاید بتوان به این نرم افزار وارد دانست، عدم ارائه منابع خبری همچون Bloglines و Good Noows است. در عین حال باید اشاره کرد که این نرم افزار فاقد نسخه نرم افزاری برای گوشی های موبایل است، اما نسخه موبایل آن در حین باز کردن نرم افزار در گوشی یا تبلت به شکل خودکار فعال میشود که دست کمی از یک نرم افزار ندارد.

دیگر هیچ خبری را از دست ندهید!
آخرین نکته در مورد InoReader سرعت بارگزاری آن و همچنین سبکی نرم افزار نسبت به نرم افزارهای دیگر است که از این جهت نیز یک قدم آن را از سایر نرم افزارهای رقیب به پیش می اندازد. همچنین در آزمایش ما، سرعت بروز رسانی اخبار در InoReader به طرز شگفت انگیزی بالا است (با فاصله زمانی کمتر از 3 یا 4 دقیقه). از نظر ما، این نرم افزار غول نا شناخته خبرخوانهای آنلاین است که امتحان آن را به شما 100% پیشنهاد میکنیم.

دنیای خبرخوانها این روزها دنیای بزرگی است. بدون شک بسیاری دیگر از این دست نرم افزارها وجود دارند (همانند نرم افزار تازه متولد شده شرکت AOL) که سعی در رقابت با شناخته شده ها در این میان دارند. اما کمتر نرم افزاری در این آشفته بازار پر هیاهو پیدا میشود که بتواند به شکل 100 درصد خواست کاربران را تامین کرده و انتظارات آنان را برآورده سازد و همزمان با تکنولوژیهای جدید در Broadcasting نظیر انواع Atom و Feed ها خود را مطابقت دهد.

برچسب‌ها: ، ،

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.