سه‌شنبه 05 اکتبر 10 | 22:11

روايتی از «تك‌تيراندازان انقلاب‌های مخملی»

روزنامه نگار مشهور فرانسوي به بررسي شباهت‌هاي انقلاب‌هاي مخملي پرداخت و گفت كه در اين انقلاب‌ها هميشه “تك تيرندازاني” وجود دارند كه فردي را مي‌كشند و همدستان آنها اين قتل را به پليس نسبت داده در رسانه‌ها آن را بزرگ‎نمايي مي‌كنند.


“تيري ميسان” روزنامه نگار فرانسوي و مدير سايت تحليلي “ولترنت” در ارتباط با اتفاقات به وجود آمده بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري در تهران گفت: مسائلي كه بعد از انتخابات رياست جمهوري در ايران رخ داد به هيچ وجه مرا متعجب نكرد زيرا من پيش از آن شاهد چنين اتفاقاتي در كشورهاي ديگر بودم. من پيش از اين شاهد اين بودم كه آمريكا چگونه انقلاب نارنجي را در اوكراين سازماندهي كرده بود اين كشور همچنين اين انقلاب را در قرقيزستان هدايت كرده بود و اتفاق‌هاي مشابهي را در ونزوئلا و كشورهاي ديگر شاهد بودم، براي همين اصلا از اتفاقات ايران متعجب نشدم.

در ونزوئلا رسانه‌ها طوري عمل كردند كه گويا انقلاب بزرگي در اين كشور اتفاق افتاده است
تيري ميسان در ارتباط با نقش رسانه هاي غربي در بزرگنمايي اغتشاشات گفت: در زماني كه گفته مي شد تظاهرات گسترده اي عليه چاوز در ونزوئلا شكل گرفته است در اين كشور بودم و شاهد بودم كه حدودا 10 هزار نفر از مخالفان چاوز عليه او تظاهرات مي كردند ولي اين مخالفت ها در رسانه هاي خارجي و تلويزيون‎هاي غربي به صورتي نمايش داده مي شد كه همه تصور مي كردند كل مردم ونزوئلا مخالف چاوز هستند در حالي كه براي كشور بزرگي مانند ونزوئلا، 10 هزار نفر جمعيت زيادي نيست.
در ونزوئلا يك مشكل بزرگ و عجيب وجود داشت و آن اين بود كه تلويزيون اين كشور در آن زمان توسط كشورهاي غربي كنترل و هدايت مي شد. مردم در زمان اغتشاشات در تلويزيون ونزوئلا شاهد يك انقلاب بزرگ بودند ولي وقتي به خيابان ها مي آمديد از انقلاب خبري نبود.
تفكر در اين مسئله بسيار مهم است كه چگونه مي شود اين توهم را به وجود آورد كه يك موضوع غيرواقعي طوري منعكس مي شود كه براي مردم واقعي جلوه مي‌كند.

اعتراضات در انقلاب‎هاي رنگي آمريكايي هميشه با خشونت همراه است
اين روزنامه نگار فرانسوي در ادامه گفت‌وگوي خود با فارس به شباهت خشونت هاي صورت گرفته در انقلاب هاي مخملي پرداخت و گفت: اعتراض ها در انقلاب هاي رنگي كه توسط آمريكا هدايت مي شود هميشه با خشونت همراه است. در اين اغتشاش ها هميشه افرادي كه نقش تك‎تيراندازها را ايفا مي كنند وجود دارند. تاكيد مي كنم در همه موارد اين تك تيراندازها وجود دارند. به همين خاطر در زمان اغتشاشهاي تهران چنين اتفاقي را پيش بيني مي كردم. اينكه يك نفر توسط يك تك تيرانداز كشته شود و عده‌اي كه فرياد مي زنند ما ديديم كه پليس او را كشت.
مرحله بعدي كه در انقلاب هاي رنگي تكرار مي شود اين است كه بعد از كشته شدن يك يا چند نفر توسط تك تيرانداز ها، فيلم هاي گرفته شده از فرد كشته شده در اين ماجرا توسط دوربين موبايل، براي رسانه هاي غربي ارسال مي شود. براي مثال در تظاهرات ترتيب داده شده عليه چاوز، فيلم هايي تهيه شده بود كه نشان مي داد نيروهاي طرفدار چاوز در حال تير اندازي به سمت مخالفان وي هستند. بعد از شكست كودتا در ونزوئلا فيلم كامل اين واقعه پيدا شد و در بازبيني ها معلوم مشخص شد كه دقيقا عكس اين مسئله رخ داده است. شبكه هاي تلويزيوني با استفاده از تدوين و مونتاژ توانسته بودند حقيقت را به‎عكس نشان دهند. تحقيقات در اين زمينه شروع شد و كارشناسان توانستند با زوم كردن روي تصاوير فيلم ها از روي ساعت افراد ثابت كنند صحنه هاي فيلم هايي كه در رسانه هاي خارجي نشان داده شده بود، دست‏كاري شده است. حقيقت اين ماجرا اين بود كه معترضين به طرفداران چاوز شليك مي كردند و طرفداران چاوز تنها تلاش مي كردند كه از خود دفاع كنند.

تصويربرداري‌هاي مغرضانه در اين اغتشاش‌ها نقش مهمي را ايفا مي‎كند
تيري ميسان در ادامه افزود: تصويربرداري‌هاي مغرضانه در اين اغتشاش‌ها نقش مهمي را ايفا مي‌كنند. در اغتشاش‌هاي صورت گرفته در تهران كادر دوربين شبكه هاي غربي كه از اين اعتراض‏ها تصوير برداري كرده بودند به صورتي است كه تعداد اعتراض كنندگان مشخص نيست و تلاش مي شد كه تعداد آنها را زياد نشان دهند. دوربين هميشه روي دوش تصويربردار بود كه او با دويدن و تند راه رفتن تلاش مي كرد اضطراب را به بيننده القا كند. اين دو موضوع در تمام تصاويري كه از اغتشاش هاي ايران ديده مي شود صادق بودو همه تصاويري كه درباره ايران ديده مي شد فقط همين بود. از طرف ديگر زماني كه راهپيمايي ها و تجمعات گسترده در حمايت از انقلاب ايران شكل مي‌گيرد در شبكه هاي تلويزيوني و رسانه هاي غربي چيزي ديده نمي شود.

صحنه‎هايي كه در ايران ديدم…
اين روزنامه نگار فرانسوي در ادامه گفت: در مورد روز قدس اين اتفاق هر سال تكرار مي شود. امسال روز قدس من در تهران بودم و دقت كردم كه افراد به‎صورت انفرادي و خانوادگي در راهپيمايي روز قدس شركت مي كنند كه با اين موضوع كه گفته مي شود كه حضور مردم در اين راهپيمايي به صورت سازماندهي شده است و با اتوبوس افراد را به راهپيمايي مي آورند و به آنها پول مي دهند صحت ندارد. نكته دومي كه توجه من را جلب كرد اين بود كه افرادي كه در راهپيمايي روز قدس شركت مي كردند خانواده‏هاي معمولي ايراني بودند در حالي كه در غرب تبليغ مي شود كه افراد غيرعادي و تندرو در اين راهپيمايي ها شركت مي كنند. من شاهد بودم كه مردم در روز قدس با تفكر در راهپيمايي حاضر مي شوند و واكنش هاي احساسي از خود نشان نمي دهند و به سخنراني مراسم گوش مي‌دهند و در مورد آن تفكر مي كنند. مردم از سنين و اقشار مختلف در راهپيمايي شركت مي كنند.
در غرب تبليغ مي شود كه مردم با گذشت 20 سال از جنگ 8 ساله و اعمال تحريم ها و مانع تراشي هاي متفاوت عليه ايران از مبارزه و دنبال كردن آرمان هاي انقلاب خسته شده اند ولي مردم ايران خلاف اين را نشان داده اند و حضورشان در نماز هاي جمعه و راهپيمايي ها نشان داده است تحريم ها و فشار هاي غرب به ايران نتوانسته است كه عزم مردم ايران را براي مبارزه كاهش بدهد.

اگر درست عمل نكنيد صدايتان شنيده نمي‎شود
تيري ميسان در پايان به راهكارهاي مقابله با جوسازي‏هاي رسانه هاي غرب اشاره كرد و گفت: با رسانه هاي غربي نمي‌شود به صورت مستقيم مقابله كرد. رسانه هاي غربي به دليل نظم و ساختاري كه سيستم آنها دارد در تقابل مستقيم پيروز خواهند بود. شما اگر پول زياد و يا حتي تجهيزات و سخت افزار مدرني هم داشته باشيد در صورتي كه درست عمل نكنيد صداي شما شنيده نخواهد شد.
براي مثال بايد بگويم اينترنت فضاي خوبي براي كار است و مخاطبان آن هميشه به دنبال اين هستند كه از پشت پرده اتفاقات رسمي در جهان مطلع شوند و اتفاق هايي مانند حوادث يازده سپتامبر از اين دسته است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.