دوشنبه 18 نوامبر 13 | 08:00
نامه سرگشاده جمعي از هنرجويان مركز آموزش تخصصي هنر اسلامي حوزه‌ هنري به رئیس جمهور:

آقای رئیس جمهور تعطیلی «افق نو» به چه معناست؟

در افق ترسیم شده توسط سینمای آمریکا و ویترین اسکاری آن در سال‌های آینده آیا ممکن است ایرانی‌ها، لباس‌های تحجر و تروریسم و جنایت‌پیشگی را با ردای دوستی، رفق و وفق و مدارا عوض کنند؟


به گزارش تریبون مستضعفین جمعي از هنرجويان مركز آموزش تخصصي هنر اسلامي حوزه‌ هنري در نامه‌ سرگشاده‌‌اي خطاب به رئيس‌جمهور اسلامي ايران خواستار از سر‌گيري برگزاري سالانه «جشنواره‌ افق نو» شدند. متن نامه به شرح زیر است:

«غایت خلقت جهان پرورش انسان‌هایی است كه در برابر شداید بر هر چه ترس و شك و تردید و تعلق است غلبه كنند و حسینی شوند.»

شهید سید مرتضی آوینی

ریاست محترم جمهور جناب آقای دکتر روحانی (زید عزه)
با سلام و عرض تحیت
به‌طور قطع جهان امروز جهان رسانه‌های جمعی است و کسی می‌تواند اسب خرد از گنبد گردون بجهاند که بر بال‌های نامرئی رسانه تسلطی سوارگونه پیدا کرده باشد. گوش جهان سال‌هاست که به قرار سیطره‌ي شیطانی دنیاگرایان اومانیست، مستمع طبلی بدآهنگ و سلطه‌جوست و در این میان افق تعریف‌شده برای جوانان و نسل‌های آینده‌ی جهان نیز همانی است که شیطان بزرگ تبیین و تصویر کرده و می‌کند.

جشنواره افق نو
با نگاهی اجمالی به سینما، این وهم مخیل مصور مصوت متحرک تکنولوژیک و تاثیر زاید‌‌‌الوصف آن بر توده‌های سراسر عالم که در بستر فستیوال‌ها جهت‌دهی می‌شود، می‌توان نتیجه گرفت که بی‌گمان سینما و دستگاه‌های ستاره‌سازی وابسته بدان، مهم‌ترین ابزار در شکل‌دهی به مسیر تحولات جهانی هستند و تاثیر و تاثر متقابل میان سینما با اجتماع، فرهنگ، سیاست و حتی تحرکات نظامی در عالم به‌ حدی است که امروزه دیگر برای احدی در این مسئله جای تردیدی باقی نمی‌گذارد، مگر معدود شبه‌روشنفکران داخلی که تعجبی نیست اگر به‌ دلیل تاخیر فاز تاریخی آن‌ها با تحولات بین‌المللی، هنوز چنین امر مهمی را نفهمیده باشند و در آینده نیز در برابر فهمیدن آن مقاومت ورزند.

خوشبختانه امروز در اقصی نقاط عالم، به‌رغم تمام سرمایه‌گذاری‌های بی‌حدوحصر شیطانی، هنوز گوش‌های فراوانی پذیرای کلام حق و حقیقتند. هنوز بسیارند جان‌های آزاده‌ای که افق فراروی آن‌ها، آستانه‌ی معرفت و بلاغت حق است و نکته این‌جاست که علی‌رغم سیطره‌ی هژمونیک شیطان بر قامت رسانه‌ها، این انسان‌های آزاده از تبیین مواضع خود ابایی نداشته و همواره با تحمل تهدیدها و ناملایمات و بعضا تلفات متعدد، بر رسالت خود در ابلاغ کلام حق پای می‌فشارند، و «جشنواره‌ی افق نو» محفلی بود برای گردهم‌آیی این دست متفکران دلسوز، تا به قرار شیوه‌ی تشکیل جماعت و طلب همراهی از اين اصل الهي كه «فإنَّ يدالله مع الجماعة» بتوانند زمینه‌های گشایش روزنه‌ای را از دل این تاریکنای رسانه‌ای فراهم آورند. اما در اقدامی تعجب‌برانگیز برخی از دوستان و همکاران عزیز شما در دولت تدبیر و امید پای بر فرق امید رسانه‌ای نسل جدید گذاشته و به این بهانه که در سنت متداول عالم چنین ره‌گفتی جایگاه دیپلماتیک ندارد، آن را تعطیل کردند؛ حرکت ارتجاعی و غیرهوشمندانه‌ای که متاسفانه موجب کج‌اندیشی خبرگزاری‌های بیگانه شد و مورد بهره‌برداری رسانه‌های معاند و متخاصم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

تشخیص این مسئله از سوی برخی رایزنان دولت که گفتمان حاکم بر «جشنواره‌ی افق نو» سنخیتی با سنت رسانه‌ای متداول ندارد تشخیص به غایت درستی است، چه این که این ادعا از عنوان جشنواره هم به‌راحتی قابل احصا می‌باشد. اما این که برخی، آن را در راستای اهداف دیپلماتیک انقلاب نمی‌دانند بسی جای تامل دارد و ضروری است که تصمیم‌سازان چنین گرایشی، خود را در قبال حساسیت و نکته‌سنجی افکار عمومی علی‌الخصوص جوانان پاسخگو بدانند.

در «منشور هنرمندان» امام خمینی(ره) به صراحت آمده است که:

«تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل‌دهنده‌ي اسلام ناب محمدی (صلی اللّه‏ علیه و آله و سلم)، اسلام ائمه‌ي هدی (‌علیهم السلام)، اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیانه‌خوردگانِ تاریخِ تلخ و شرم‌آور محرومیت‌ها باشد. هنری زیبا و پاک است که کوبنده‌ي سرمایه‏‌داری مدرن و کمونیسم خون‏‌آشام و نابودکننده‌ي اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومایگی، اسلام مرفهین بی‌درد، و در یک کلمه «اسلام آمریکایی» باشد.»

با این وصف به نظر حضرت‌عالی جای این پرسش نیست که:

1- چرا جشنواره‌ای که برای اولین بار بعد از سی‌و‌اندی سال در حرکتی هوشمندانه و مستقل قصد دارد دگراندیشان و حق‌طلبان عالم را گرد آورده و نوعی هم‌صدایی میان آن‌ها ایجاد نماید تا در میان این هیاهوی رسانه‌ای بتوانند صدای خود را به گوش جهانیان برسانند، تعطیل می‌شود؟

2- مگر نه این است که ایران تنها و مهم‌ترین خاستگاه کلام توحید و تعالیم بلند انبیا در دنیای امروز به حساب می‌آید و اگر این گونه است و کلام مطرح شده در دوره‌های گذشته‌ی «جشنواره‌ي افق نو» هم با آن سنخیت دارد، آیا نباید پرسید این تعطیلی به چه معناست؟

3- با نگاهی اجمالی به سینمای آمریکا متوجه خواهیم شد که در سال جاری میلادی لااقل چهار فیلم با موضوع اصلی و تم مبارزه مستقیم با ایران ساخته شده و یا در حال ساخت است. به نظر شما آمریکا هم در راستای تعامل دیپلماتیک خود با ما چنین جهت‌گیری رسانه‌ای را داشته و یا دارد؟ در افق ترسیم شده توسط سینمای آمریکا و ویترین اسکاری آن -که ما هم عجیب به حضور در آن افتخار می‌کنیم!- در سال‌های آینده آیا ممکن است ایرانی‌ها، لباس‌های تحجر و تروریسم و جنایت‌پیشگی را با ردای دوستی، رفق و وفق و مدارا عوض کنند؟

در نهایت، خواهشمنديم همکاران محترم حضرت‌عالی در دولت تدبیر و امید اعم از متوليان دستگاه ديپلماسي سياسي و سكان‌داران دستگاه ديپلماسي فرهنگي –كه توقع مي‌رفت با وجود سازمان عريض و طويل فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جلودار و يا دست‌كم، مقوّم اين حركت بديع باشند- ضمن ارائه‌ي توضيح مستدل در باب تعطيلي «جشنواره‌ي افق نو» به افكار عمومي، فرصت كرده و یکی از آثار سال‌های اخیر سینمای آمریکا را که با موضوع ایران ساخته شده، به دقت ببینند تا حداقل، به مدد همان الگوهاي متواتر در ديپلماسي فرهنگي و رسانه‌اي به ارث رسيده از آن‌سوي دنيا، بار ديگر حقانيت این آیه‌ي شریفه را در ذهن مرور بفرمایند که: «إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا».

والسلام علی من اتبع الهدی
جمعی از هنرجویان مركز آموزش تخصصی هنر اسلامی حوزه‌ی هنری

 

  1. مهدیس
    18 نوامبر 2013

    تعطیلی این جشنواره واقعا کار اشتباهی بود . ای کاش دولت محترم توضیحی قابل قبول می داشت …

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.