دوشنبه 10 فوریه 14 | 10:59

دخل و خرج روستایی و شهری در سال 91

دخل یا درآمد خانوارهای شهری در سال ۹۱ مبلغ ۱۶ میلیون و ۷۲۴ هزار تومان و خرج یا هزینه آنان مبلغ ۱۶ میلیون و ۴۲۸ هزار تومان بوده است، لذا دخل شهری ها قدری بیش تر از خرج شان بوده است.


 یافته‌های مهم آمارگیری از طرح هزینه و درآمد خانوارهای شهری سال ۱۳۹۱ توسط این مرکز اعلام شد.

هزینه‌های خانوار

بر اساس نتایج این طرح در سال ۱۳۹۱، متوسط هزینه سالانه خانوار شهری برابر ۱۶۴۲۸۰۶۲۱ ریال بوده که از این مقدار ۲۷.۱ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ۷۲.۹ درصد مربوط به هزینه‌های غیر خوراکی است.

تصویر(۱): ترکیب هزینه های کل سالانه یک خانوار شهری: ۱۳۹۱

متوسط هزینه سالانه خانوار شهری در مقایسه با رقم مشابه در سال ۱۳۹۰، ۲۳.۸ درصد افزایش یافته است. هزینه‌های خوراکی و دخانی خانوار در سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۱۳۹۰ معادل ۳۶.۱ درصد و هزینه‌های غیرخوراکی معادل ۱۹.۸ درصد افزایش یافته است.

تصویر(۲): ترکیب هزینه های کل سالانه یک خانوار روستائی: ۱۳۹۱

درآمدهای خانوار

بر اساس نتایج به دست آمده، متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری در سال ۱۳۹۱، برابر ۱۶۷۲۴۲۴۴۲ ریال بوده که نسبت به سال قبل، ۲۸.۳ درصد افزایش داشته است. بررسی منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان می‌دهد که ۵۵.۶ درصد درآمد از محل «درآمدهای متفرقه»، ۲۷.۷ درصد از مشاغل «مزد و حقوق‌بگیری» و ۱۶.۷ درصد از درآمد از محل مشاغل «آزاد» تامین شده است.

بررسی متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری بر حسب فعالیت اصلی محل کار سرپرست خانوار نشان می‌دهد، خانوارهایی که فعالیت اصلی محل کار آن‌ها، «بهداشت و مددکاری اجتماعی» است با درآمد اظهار شده سالانه ۲۳۳۳۰۱۹۵۱ ریال، بیشترین درآمد و خانوارهایی که فعالیت اصلی محل کار سرپرست آن‌ها «خانوارهای معمولی دارای مستخدم» است، با درآمد اظهار شده سالانه ۹۸۳۱۴۴۴۷ ریال کم‌ترین درآمد را در سال ۱۳۹۱ داشته‌اند.

نتیجه گیری:

۱- همانگونه که از تصاویر (۱) و (۲)، بیشترین سهم هزینه ای خانوار های روستائی را «کالاهای خوراکی» و بیشترین سهم هزینه خانوارهای شهری را «کالاهای غیرخوراکی و لوکس» تشکیل می دهد.

۲- متوسط درآمد خانوارهای شهری در سال ۹۰ با افزایش حدود ۲۲.۷۵ درصدی نسبت به سال ۸۹ به حدود ۱۳ میلیون و ۳۰ هزار تومان افزایش یافته بود در سال ۹۱ با رشد ۲۳.۸ درصدی به ۱۶ میلیون و ۷۲۴ هزار تومان رسیده است. اما متوسط هزینه سالانه خانوارهای شهری در سال ۹۰، مبلغ ۱۳ میلیون و ۲۷۱ هزار تومان بوده است اما در سال ۹۱ متوسط کل هزینه زندگی شهرنشینان با رشد ۲۳.۸ درصدی  به حدود ۱۶ میلیون و ۴۲۸ هزار تومان می رسد.

۳-  بر طبق ارقام مرکز آمار در حالی که متوسط درآمد سالانه یک خانواده روستایی درسال ۹۰ با افزایش ۳۴.۳ درصدی نسبت به سال ۸۹ ، حدود هفت میلیون و ۹۷۲ هزار تومان بوده است با رشد ۲۷ درصدی به حدود ۱۰ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان در سال ۹۱ می رسد. متوسط هزینه سالانه خانوارهای روستائی در سال ۹۰ با ۲۲.۶۳ درصد افزایش نسبت به سال ۸۹ حدود هشت میلیون و ۳۹۷ هزار تومان بوده که در سال ۹۱ با رشد ۲۸.۸ درصدی به ۱۰ میلیون و ۸۱۹ هزار تومان رسیده است.

۴- دخل یا درآمد خانوارهای شهری در سال ۹۱ مبلغ ۱۶ میلیون و ۷۲۴ هزار تومان و خرج یا هزینه آنان مبلغ ۱۶ میلیون و ۴۲۸ هزار تومان بوده است، لذا دخل شهری ها قدری بیش تر از خرج شان بوده است.

۵- درآمد خانوارهای روستائی در سال ۹۱ مبلغ ۱۰ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان و هزینه های آنان ۱۰ میلیون و ۸۱۹ هزار تومان بوده است، پس باید گفت که روستائیان در سال ۹۱ خرج شان بیش از دخل شان بوده است و این موضوع توجه بیشتر مسئولان امر را به این قشر می طلبد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.