شنبه 22 فوریه 14 | 14:58

نیکلاس مادورو اوباما را به مذاکره دعوت کرد

نیکولاس مادورو روز جمعه در یک تغییر موضع ناگهانی از باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا خواست تا با پذیرفتن چالش وارد مذاکرات مستقیم با وی شود.


رهبر محبوس معترضان ونزوئلایی به رغم آنکه خشونت‌ها در این کشور کشته شدن دست کم 6 نفر را در پی داشته از حامیان خود خواست تا به تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز علیه نیکولاس مادورو ادامه دهند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، “لئوپولدو لوپز”، رهبر معترضان در ونزوئلا یادداشتی را به همسرش در محل زندان راموورده در شهر کاراکاس داد که محتوای آن در اینترنت منتشر شد.

ap6-23.jpg

وی در این یادداشت نوشت: حال من خوب است و از شما می‌خواهم تا تسلیم نشویم و من هم تسلیم نخواهم شد.

لوپز 42 ساله یک اقتصاددان فارغ‌التحصیل هاروارد و یکی از معدود خویشاوندان زنده سیمون بولیوار است. وی رهبری اعتراضات علیه دولت نیکولاس مادورو،رئیس جمهوری ونزوئلا را که از ابتدای فوریه آغاز شد برعهده گرفته است.

لوپز چند روز پیش خود را به ارتش ونزوئلا تسلیم کرد. در جریان اعتراضات ونزوئلا دست کم 6 نفر کشته و حدود 100 غیرنظامی و 37 تن از نیروهای امنیتی زخمی شدند.

به گفته دولت ونزوئلا، افراط گران قصد دارند تا از بین بردن اموال عمومی و حمله به پلیس و بندآوردن راه‌ها آشوب ایجاد کنند.

لوپز در یادداشت خود گفت: من خطاب به پلیس و سربازان، دادستان ها و قضات می‌گویم از دستورات ناعادلانه تبعیت نکنید و نگذارید که شما را به نماد سرکوب‌گری تبدیل کنند. خطاب به جوانان ومعترضان از آن‌ها می‌خواهم تا محکم در مقابل خشونت ایستاده و با نظم و سازمان یافته باشند. این یک درگیری همگانی است.

مقامات دولت ونزوئلا لوپز را به جرایم بزرگی نظیر قتل و تروریسم متهم کرده و در عین حال اتهامات کوچکتری نظیر ایجاد حریق، خرابکاری و تجمع مجرمانه را به وی نسبت داده‌اند.

روز جمعه بار دیگر بدترین درگیری‌ها در شهر غربی سان کریستوبال به وقوع پیوست. ساکنان این شهر می‌گویند که این شهرشان تبدیل به یک منطقه جنگی شده و چند روز است که درگیری‌ میان نیروهای امنیتی و دانشجویان در این شهر ادامه دارد. به گفته این ساکنان ارتش ونزوئلا با تمام قوا از جمله با هلی کوپتر و جنگنده وارد این شهر شده است. همچنین در شهر مریدا نیز آشوب‌ها ادامه داشته و معترضان روز جمعه در شهر کاراکاس نیز چند خیابان را مسدود کردند. معترضان ونزوئلایی در اقدامی اعتراض آمیز هرشب از پنجره‌های خانه خود به قابلمه می‌کوبند.

مادورو در تمسخر آنها اظهار کرد: من به آنها توصیه می‌کنم که قابلمه‌هایی از فولاد ضد زنگ بخرند تا 10، 20، 30 و یا 40 سال این کار را ادامه دهند زیرا انقلاب مدت زیادی است که اینجا وجود داشته است.

همچنین به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیکولاس مادورو روز جمعه در یک تغییر موضع ناگهانی از باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا خواست تا با پذیرفتن چالش وارد مذاکرات مستقیم با وی شود.

این در حالی است که مادورو طی روزهای گذشته واشنگتن را متهم به توطئه برای سرنگونی وی می کرد.

روز جمعه همچنین جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز استفاده از زور علیه معترضان مخالف دولت ونزوئلا را غیرقابل پذیرش خواند و محکوم کرد.

وی از پاسخ به تقاضای مذاکرات دو جانبه از جانب ونزوئلا خودداری کرد.

جان کری در بیانیه‌ای گفت: اقدام دولت ونزوئلا در استفاده از زور و ارعاب قضایی علیه شهروندان و چهره‌های سیاسی که حق مشروع خود برای اعتراض را اجرا می‌کنند، غیرقابل قبول بوده و تنها احتمال خشونت را افزایش خواهد داد.

وی افزود: به رغم تقاضاهای مخالفان دموکراتیک ونزوئلا و جامعه بین‌الملل دولت مادورو با زور و در مواردی با افراد مسلحی که مدعی حمایت از دولت وی هستند با معترضان صلح جو مقابله کرده است.

نیکولاس مادورو روز جمعه در یک کنفرانس خبری گفت: من خواهان گفت‌وگویی با باراک اوباما و همچنین گفت‌وگو میان ونزوئلای انقلابی و وطن پرست و آمریکا و دولت آن هستم.

مادورو که اعلام کرده مخالفان دولت وی از واشنگتن پول می‌گیرند خطاب به آمریکا گفت: چالش را بپذیرید و پس از آن ما گفت‌وگویی بلندپایه را آغاز خواهیم کرد و حقیقت را روی میز قرار خواهیم داد. آژانس‌های آمریکایی چراغ سبز را برای سرنگونی دولتی که من رهبر آن هستم داده‌اند.

وی از اوباما خواست تا نشان دهد می‌تواند تغییر را در سیاست خود و دست کم در خصوص سیاست آمریکای جنوبی و منطقه کارائیب اعمال کند.

وی همچنین در اظهارات خود پیشنهاد داد که روابط میان ونزوئلا و آمریکا در سطح سفیری دوباره از سر گرفته شود.

وی گفت که به وزیر خارجه دولت خود اختیارات ویژه‌ای داده تا مذاکرات دو جانبه با آمریکا را مدیریت کند. مادورو همچنین در اظهارات خود تهدید کرد که جلوی فعالیت شبکه خبری سی‌ان ان را که به گفته وی به جنگ داخلی در ونزوئلا دامن می‌زند، خواهد گرفت.

مقامات شبکه سی‌.ان. ان اعلام کردند که مجوز مطبوعاتی کارکنان شبکه‌های اسپانیایی و انگلیسی متعلق به آن فسخ شده است.

با این وجود مادورو خاطرنشان ساخت: آنچه که ما می‌خواهیم صلح با آمریکا و احترام و همکاری است .

وی از اوباما خواست تا یک مذاکره کننده را برای مذاکرات میان واشنگتن و کاراکاس منسوب کند.

مادورو گفت: ما عاشق مردم آمریکا بوده و فرهنگ و موسیقی آنها را تحسین می‌کنیم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.