پنج‌شنبه 03 آوریل 14 | 10:37

عکس: سوریه پس از سه سال جنگ داخلی

به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه، از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه 146 هزار سوری کشته شده‌اند. در گزارش جدید صندوق‌ بین‌المللی حمایت از کودکان (یونیسف) آمده است، از این تعداد دست کم 10 هزار تن کودک بودند که بالاترین تعداد کشته شدگان کودک در درگیری‌های اخیر این منطقه محسوب می‌شود.


15 مارس سال 2011 میلادی معترضان در شهر جنوبی درعا علیه دولت سوریه به پا خاستند. قیام اولیه صلح آمیز بود اما پس از مدتی این اعتراض‌ها به خشونت کشیده شد و در ژوئیه همان سال این قیام به یک شورش مسلحانه و نهایتا به یک جنگ داخلی توام با اختلافات فرقه‌ای تبدیل شد.

در سالگرد سومین سال شروع درگیری ها در سوریه هفته‌ نامه تایم در گزارشی نوشت، در این سه سال، کشورهای همسایه سوریه به اعزام مبارزان کمکی، تسلیحات، کمک‌های مالی و فنی برای طرفین درگیر مبادرت ورزیدند. روسیه، ایران و حزب‌الله لبنان از دولت اسد حمایت می‌کنند، در حالی که قدرت‌های غربی به همراه کشورهای حوزه خلیج فارس و ترکیه‌ حامی گروه‌های مخالفان هستند.

به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه، از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه 146 هزار سوری کشته شده‌اند. در گزارش جدید صندوق‌ بین‌المللی حمایت از کودکان (یونیسف) آمده است، از این تعداد دست کم 10 هزار تن کودک بودند که بالاترین تعداد کشته شدگان کودک در درگیری‌های اخیر این منطقه محسوب می‌شود.

براساس گزارش یونیسف 9 میلیون سوری از خانه‌های خود آواره شده که سه میلیون تن از آن‌ها کودک و دو میلیون تن از آن‌ها کودکانی هستند که نیازمند حمایت‌های روحی و روانیند. از هر پنج مدرسه یکی تخریب شده، آسیب دیده، به پناهگاه تبدیل شده و یا توسط نیروهای مسلح تصرف شده است و نیمی از جمعیت کودکان مدرسه‌ای، تحصیل را رها کرده‌اند.

همچنین براساس گزارش جدید بنیاد خیریه “نجات کودکان” حدود 60 درصد از بیمارستان‌های این کشور تخریب شده و یا دچار آسیب شده‌اند و نیمی از پزشکان سوریه نیز این کشور را ترک کرده‌اند. داروهای حیاتی بسیار کمیاب هستند و در برخی موارد بیماران خواسته‌اند تا به جای آنکه بدون بیهوشی جراحی شوند، با ضربه یک میله فلزی بیهوش شده و سپس جراحی شوند. بیماری‌هایی همچون سرطان و دیابت که زمانی قابل کنترل بودند در حال حاضر در سوریه به مرگ منجر می‌شوند. در این گزارش آمده است، از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه، 200 هزار سوری از بیماری های مزمن و به دلیل نبود دارو جان باخته‌اند.

در سوریه فلج اطفال که از سال 1999 میلادی ریشه کن شده بود، دوباره پدیدار شده و دست کم 17 کودک را فلج کرده است. یک مورد مشکوک در میان آوارگان سوری مستقر در لبنان باعث افزایش نگرانی‌ها نسبت به گسترش بیشتر این بیماری شده است.

همه این مسائل و مشکلات دست در دست هم داده تا از سوریه کشوری رو به ویرانی بسازد که بازسازی آن بسیار سخت و یا غیر ممکن باشد.

مجموعه عکس زیر گزیده ای از آخرین عکس های سوریه به انتخاب پایگاه خبری آتلانتیک می باشد.

ویرانه های شهر محاصره شده حمص
سرباز ارتش معارضین در حال بررسی بقایای یک بمب عمل نکرده در شمال لاذقیه
کود 12 ساله ای که یکی از دستان خود را در بمباران از دست داده است دست مصنوعی که توسط بنیاد خیریه “دوما” برای او ساخته شده است را امتحان می کند.
بمباران هوایی شهر حلب
بمباران هوایی شهر “کفر” در “ادلب”
بمباران هوایی در شمال حلب
یکی از مجروحان بمباران هوایی حلب در زیر آوارها از ماسک اکسیژن استفاده می کند تا نیروهای امداد به کمک او بیایند.
نجات یک نوزاد از زیر آوارها در منطقه بمباران شده “دوما” در دمشق
منطقه ویران شده “کرم الجبل” در حلب
سربازان ارتش سوریه پس از در اختیار گرفتن کنترل “المسرانیه” در حلب
نمایی از منطقه ویران شده “السکاری” در حلب
یکی از تونل های حفر شده توسط سربازان ارتش معارض در دیرالزور
نمایی از منطقه ویران شده “السکاری” در حلب
آماده کردن قبر برای کشته شدگان جنگ در حومه دمشق
بازمانده یکی از قربانیان جنگ در حلب
جنگجوی ارتش معارضین و  فرزند خردسالش در خیابان های محله “شیخ مسعود” حلب قدم می زند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.