شنبه 26 آوریل 14 | 18:33

ماجرای هواپیمای آمریکایی در فرودگاه ایرانی

میزگردی با حضور اقتصاددانان در پنجره برگزار شده و طی آن دلایل انصراف ندادن اکثریت قاطع مردم از دریافت یارانه بررسی شده است. در این میزگرد محمدباقر صدری عضو انجمن اقتصاددانان، مصطفی اقلیما اقتصاددان بین‌المللی و جامعه‌شناس و محمدحسن اعتضادی حضور داشتند.


تصویری از هواپیمای آمریکایی که در فرودگاه مهرآباد فرود آمده، روی جلد هفته نامه پنجره نشسته است. این هفته نامه مروری داشته بر اظهارنظرها و داده‌های منتشر شده درباره این هواپیما. اگرچه مطابق قوانین آمریکا هر هواپیمایی که بدنه یا موتور آن آمریکایی باشد اجازه فرود در خاک ایران را ندارد، اما گویا شرکت غنایی که هواپیما را در اختیار دارد، توجه چندانی به قوانین آمریکا نداشته است.

پنجره192-400

جویس کرم در الحیاه فرود هواپیمای آمریکایی در خاک ایران را به فال نیک گرفته و امیدوار است یخ روابط این دو کشور در وی.آی.پی مهرآباد آب شود.

فاطمه طاهری، مدیربخش بین‌الملل مرکز زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در یادداشتی در هفته نامه پنجره وضعیت کنونی زنان ایران و نسبت آن با آرمان‌های انقلاب را بررسی کرده. او نوشته است: «بعد از پیروزی انقلاب اسلامی قوانین زیادی در مورد زنان به تصویب رسید، اما بیشتر قوانین با نگاه حقوقی بود و نه فرهنگی».

در باشگاه ترجمه پنجره در یادداشتی  از روعه قاسم، تحلیلگر تونسی درباره گمانه‌زنی‌ها برای معاون اول رئیس‌جمهوری الجزایر نقل شده است: «از منظر بسیاری تحلیل‌گران اگر مردم الجزایر مخالف انتخاب مجدد بوتفلیقه بودند، قیام می‌کردند و خواستار تغییر وی می‌شدند. در همین بخش، ترجمه مقاله‌ای از اکونومیست درباره آینده شهری چین نیز به چاپ رسیده که بر اساس آن: «مدل شهرسازی چین رو به شکست است؛ نخست وزیر چین، وجود دود بر فراز شهرهای چین را هشداری بر ناکارآمدی مدل و توسعه کورکورانه خوانده است».

پنجره در بخش سیاسی خود پرونده‌ای دارد که طی آن به سه ماه شفاف‌سازی فعالیت‌های هسته‌ای نگاه می‌کند. در این پرونده مصاحبه‌ای با حسن قشقاوی، معاون پارلمانی، کنسولی و امور ایرانیان وزارت خارجه صورت گرفته است. از منظر قشقاوی فارغ از عایدات مالی و تبادل کالا یکی از اصلی‌ترین دستاوردهای مذاکرات اخیر، کاهش روند ایران‌هراسی است:«این روند را دیپلمات‌ها و همکاران ما در خارج از ایران با گوشت و پوست خود حس می‌کنند.»

طرح شنود اسلامی، موضوعی است که به قلم هادی حسینی در پنجره به نقد گذاشته شده است. از منظر او، بی‌سلیقه بودن در انتخاب نام، طرحی خوب را دچار حاشیه کرده است.

میزگردی با حضور اقتصاددانان در پنجره برگزار شده و طی آن دلایل انصراف ندادن اکثریت قاطع مردم از دریافت یارانه بررسی شده است. در این میزگرد محمدباقر صدری عضو انجمن اقتصاددانان، مصطفی اقلیما اقتصاددان بین‌المللی و جامعه‌شناس و محمدحسن اعتضادی حضور داشتند.

درگذشت گابریل گارسیا مارکز بهانه‌ای شده تا پنجره زندگی، آثار و مرگ او را بررسی کند. کاوه میرعباسی، مترجم ادبیات آمریکای لاتین ادبیات سیاسی مارکز را بررسی کرده است. به عقیده او: «مارکز یکی از ثابت‌قدم‌ترین نویسندگان آمریکای لاتین و جهان است که حرف و عملش یکی بود و در تمام عمرش هم مواضع سیاسی خود را تغییر نداد.»

برچسب‌ها:

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.