دوشنبه 28 جولای 14 | 11:08

دیپلماسی‌سینمایی‌ در دست جشنواره‌های‌ خارجی

اعلام حضور رخشان بنی‌اعتماد با فیلم «قصه‌ها»یش و محسن مخملباف با فیلم جدیدش در جشنواره فیلم ونیز سوالات اساسی درباره نحوه اعطای پروانه‌های نمایش خارجی و سیاست‌های دیپلماسی سینمایی کشور را بار دیگر مطرح می‌کند.


خبرگزاری فارس: بنی‌اعتماد و مخملباف به ونیز می‌روند/مدیریت حضور خارجی سینمای ایران در دستان گردانندگان جشنواره‌های خارجیروز گذشته «آلبرتو باربرا» مدیرجشنواره فیلم ونیز در بیان جزئیات دوره آتی جشنواره که قرار است 27 آگوست برگزار شود اعلام کرد که سه فیلم به نام ایران در هفتادویکمین دوره جشنواره فیلم ونیز حضور خواهد یافت که دو فیلم از این فیلم‌ها ساخت ایران است.

فیلم اول فیلم «قصه‌ها» ساخته رخشان بنی‌اعتماد است که در حمایت از فتنه 88 ساخته شده و ادامه داستان‌های فیلم‌های گذشته کارگردان است.

«قصه‌ها» که به عقیده بسیاری از منتقدان قصه ندارد قرار است در بخش اصلی جشنواره ونیز و در میان 20 فیلم برای شیر طلا رقابت کند.

فیلم دوم نیز «ملبورن» ساخته «نیما جاویدی» است که کلیشه‌ای از سخنانی از جنس اصغر فرهادی از نوع سینمای شکاک و بار دیگر درباره مهاجرت است که قرار است در ونیز و به عنوان فیلم افتتاحیه بخش هفته منتقدین به نمایش درآید.

اما فیلم دیگر که به نام سینمای ایران در این جشنواره حضور پیدا کرده فیلم «رئیس جمهور» ساخته جدید محسن مخملباف است که به عنوان فیلم افتتاحیه بخش افق‌های ونیز انتخاب شده است.

این فیلم که در تفلیس گرجستان ساخته شده داستان یک دیکتاتور است که در پی یک کودتای نظامی برکنار می‌شود و پس از برکناری با نوه‌اش با تغییر ظاهر در لباس نوازنده خیابانی حاضر می‌شود و این موجب می‌شود که مردم خود را که تا پیش از این از قصر بر آنها حاکم بوده بهتر بشناسد.

مخملباف در این فیلم که به نظر می‌رسد کینه خود به جمهوری اسلامی را همچنان همراه دارد، همه فرزندان خود را در بخش‌های مختلف چون تدوین و دستیاری کارگردان به کار گرفته است.

مخملباف خود بر خلاف خلاصه داستان منتشر شده از فیلمش می‌گوید: این فیلم درباره صلح و مصالحه است و اینکه پس از سقوط یک رژیم، خشونت به راه می‌افتد و قدرت جدید به قدرت چنگ می‌زند و آنها سراسیمه از ابزارهای خشونت استفاده می‌کنند و از هر کاری برای نگهداشتن قدرت استفاده می‌کنند.

بنابر این گزارش حضور این سه فیلم در جشنواره ونیز سوال موجود درباره نحوه اعطای پروانه‌های نمایش خارجی را بار دیگر مطرح می‌کند چه اینکه مجوز خروج یک فیلم به خارج از کشور از شرایط خاصی برخوردار نیست و مجوز حضور خارجی فیلم‌های ساخت داخل راحت‌تر از پروانه نمایش داخلی صادر می‌شود.

نکته دیگری که انتشار خبر حضور فیلم «قصه‌ها» در کنار فیلم مخملباف در جشنواره فیلم ونیز مورد توجه است فقدان سیاست جدی در دیپلماسی سینمایی کشور است چه آنکه پیشتر شاهد بودیم که رئیس سازمان سینمایی پیشنهاد برگزاری هفته فیلم‌های رخشان بنی‌اعتماد کارگردان فیلم‌های فتنه در تونس را داده بود.

و حضور قصه‌ها با چراغ سبز سازمان سینمایی در ونیز و در کنار فیلم مخملباف این سوال را بار دیگر مطرح می‌کند که جریان دیپلماسی سینمایی کشور در چه مسیری حرکت می‌کند؟ و آیا این جریان قرار است نسبت به صدور فرهنگی انقلاب اسلامی عمل کند یا قرار است با بها دادن به یک کارگردان فیلم‌های فتنه به صدور فرهنگی جنبش سبز اقدام کند؟

به نظر می‌رسد همچنان مدیریت حضور خارجی سینمای ایران در دستان گردانندگان جشنواره‌های بین‌المللی است و باید در این زمینه کارهای جدی صورت پذیرد.

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.