شنبه 09 آگوست 14 | 23:17

بنیاد ملی ازدواج به زودی ایجاد می‌شود

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از تأسیس بنیاد ملی ازدواج به عنوان بنیادی نیمه خصوصی با هدف بررسی، نظارت، پایش و ارزشیابی اقدامات و برنامه‌های نهادهای دولتی و غیر دولتی در خصوص ازدواج در کشور خبر داد.


%d8%a8%d9%86%db%8c%d8%a7%d8%af-%d9%85%d9%84%db%8c-%d8%a7%d8%b2%d8%af%d9%88%d8%a7%d8%ac-%d8%a8%d9%87-%d8%b2%d9%88%d8%af%db%8c-%d8%a7%db%8c%d8%ac%d8%a7%d8%af-%d9%85%db%8c%e2%80%8c%d8%b4%d9%88%d8%afکبری خزعلی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تصویب طرح ایجاد «بنیاد ملی ازدواج»، گفت: شورای فرهنگی اجتماعی زنان از سال 65 کار خود را آغاز کرده است و تحکیم و تعالی خانواده یکی از سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی این شورا بوده که از سال 84 رسماً به عنوان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و همه دستگاه‌ها موظف شدند به آن عمل کنند.

وی ادامه داد: در همین راستا زمانی که دستور مقام معظم رهبری مبنی بر ترسیم «نقشه مهندسی فرهنگی» کشور مطرح شد، این سیاست‌ها و راهبردهای کلان برای برنامه‌ها و اقدامات ملی در سند نقشه مهندسی فرهنگی مورد استفاده قرار گرفت. 

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس بنیاد ملی ازدواج را یکی از محورهایی دانست که به تحقق نقشه مهندسی فرهنگی کشور می‌انجامد و اظهار کرد: در سند مهندسی فرهنگی اولین بحث در راهبرهای کلان 3، بند 2،  تشکیل ازدواج آگاهانه، ساده، به هنگام و پایدار مبتنی بر ارزش‌های و آموزش‌های اسلامی و سنت‌های ملی است.

وی در خصوص کارکرد بنیاد ملی ازدواج عنوان کرد: این بنیاد قرار است در داخل کشور اقدامات دولتی و غیر دولتی در دستگاه‌های رسمی، حکومتی، خصوصی و حتی انجمن‌ها و خیریه‌هایی که در این خصوص اقدام می‌کنند را هماهنگ کرده همرأیی و همکاری به وجود بیاورد.
خزعلی با اشاره به اینکه حدود 10 ماه پیش بزرگانی چون حجت‌الاسلام قرائتی و حداد‌عادل اقدامی در خصوص تأسیس بنیادی غیر دولتی در راستای ترویج ازدواج انجام داده‌اند، عنوان کرد: کارهای متعددی انجام شده است اما ما می‌خواهیم کارها به صورت جمع‌بندی و مطابق با سیاست‌ها و برنامه‌های نظام اسلامی و سند مهندسی فرهنگی کشور نظام ‌مند و قانون‌مند شود.

بررسی، نظارت، پایش و ارزشیابی اقدامات صورت گرفته در خصوص ازدواج
وی در خصوص وظایف بنیاد ملی ازدواج گفت: بررسی، نظارت، پایش و ارزشیابی اقدامات و برنامه‌های نهادهای دولتی و غیر دولتی از جمله اقدامات این بنیاد خواهد بود، همچنین بنیاد ملی ازدواج می‌خواهد میزان موفقیت دستگاه‌هایی که طبق قانون تسهیل ازدواج مسئولیت‌هایی در این خصوص دارند را بسنجد.

وظیفه: آموزش شیوه‌های انتخاب همسر بر اساس آموزه‌های دینی، علمی و مشاروه
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نظارت بر عملکرد دستگاه‌هایی مانند وزارت ورزش و جوانان که یکی از مسئولیت‌های اصلی آنها ایجاد تسهیلات و برنامه‌ریزی برای ازدواج جوانان است را از دیگر اقدامات این طرح دانست و گفت: در سند مهندسی فرهنگی یکی از وظایف نهادها معرفی و ترویج معیارها و شیوه‌های انتخاب همسر بر اساس آموزه‌های دینی، علمی و مشاوره است؛ این اقدام اکنون نیاز شدید دانشجویان ما از سال اول دانشگاه است اما یک مرکز رسمی و حتی غیر دولتی که در این زمینه نقش آفرینی کند در اختیار دانشجویان نیست.
وی با اشاره به اینکه برخی از دانشگاه‌ها با ابتکار خود و برخی دیگر به کمک نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها حرکت‌هایی خوبی انجام داده‌اند، اما کافی نیست؛ ادامه داد: یکی از مباحث مهم این است که افراد مجرد راهنمایی‌های لازم برای انتخاب فرد مناسب و هم کفو را کسب کنند و بدانند از چه ابزاری برای بررسی، شناسایی و تحقیق استفاده کنند که بنیادهایی مانند بنیاد ملی ازدواج باید به این نیازها پاسخ دهد.
خزعلی ساماندهی مؤسسات و سازمان‌هایی که وظیفه تسهیل ازدواج و تأمین بسته‌های حمایتی مانند مسکن، وام، کمک هزینه‌ها و … را بر عهده دارند را نیز از جمله اهداف بنیاد ملی ازدواج معرفی کرد و گفت: این بنیاد به صورت نیمه دولتی بوده و همه بخش‌های مرتبط با ازدواج در کشور را از جمله بخش دولتی، خصوصی و حتی خیرینی که اکنون فعال هستند را ساماندهی خواهد کرد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص زمان تأسیس بنیاد گفت: این مسئله به مجموعه سازمان‌هایی که می‌خواهند با ما همکاری کنند بستگی دارد اما تلاش داریم طی چند ماه آینده این طرح به نتیجه برسد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.