چهارشنبه 13 آگوست 14 | 12:35

چرا ارز پرداختی به زوار، «دلار» است؟

اوایل اردیبهشت‌ماه امسال توفیق زیارت کربلا نصیبمان شد. قبل از سفر گفتند که هر مسافر می‌تواند ۲۰۰ «دلار» دریافت کند! ما هم به بانک ملت رفتیم و مجموعاً ۴۰۰ دلار گرفتیم. از اول سفر این سوال برای من مطرح بود که واحد پول عراق دینار است، چرا ما باید دلار دریافت کنیم؟


دلاراوایل اردیبهشت‌ماه امسال توفیق زیارت کربلا نصیبمان شد. قبل از سفر گفتند که هر مسافر می‌تواند ۲۰۰ «دلار» دریافت کند! ما هم به بانک ملت رفتیم و مجموعاً ۴۰۰ دلار گرفتیم. از اول سفر این سوال برای من مطرح بود که واحد پول عراق دینار است، چرا ما باید دلار دریافت کنیم؟

بگذریم، رفتیم عراق و خواستیم سوغاتی خرید کنیم، دیدیم که مغازه‌دار عراقی دلار را به سختی قبول می‌کند. همه خرید‌هایمان را با ریال انجام دادیم! این سوال همچنان باقی ماند که چرا در زمان تحریم شدید دلاری، باید به زوار عتبات عالیات و خانه خدا «دلار» پرداخت شود؟ چرا بجای دلار، فقط پول ملی عراق (دینار) و عربستان (ریال عربستان) به زائران ایرانی پرداخت نمی‌شود؟ اگر این همه دلاری که سالانه به زوار داده می‌شود، به پول ملی کشورهای مقصد زیارتی پرداخت شود، به چه میزان از تقاضای دلار کاسته می‌شود؟ چرا این دلار‌ها را صرف خرید کالاهای حیاتی مانند دارو و تجهزیات پزشکی نمی‌شود؟

روز دوشنبه بانک ملی نیز با افتخار اعلام کرد در فرودگاه امام (ره) همانند بانک ملت و سامان نسبت به پرداخت ارز مسافرتی اقدام می‌نماید. هر مسافر می‌تواند را رعایت مقررات، ۳۰۰ «دلار» دریافت نماید. آیا مقصد همه مسافران فرودگاه امام (ره) امریکا و اتحادیه اروپا است؟ چرا بانک مرکزی از ارزهای ملی برای تبادلات مالی خارجی یا‌‌ همان «پیمان پولی دوجانبه» استفاده نمی‌کند تا با پرداخت ارزهای مسافرتی و انجام تجارت فرامرزی از این طریق، نوسات قیمت دلار گرفته شود؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.