سه‌شنبه 23 سپتامبر 14 | 19:19
جمع آوری فروشندگان غیرمجاز دارو؛

برچیده شدن پاتوق سوداگران دارو

سوداگران دارو، یا به عبارتی فروشندگان غیرمجاز دارو، کسانی هستند که با پرسه در مقابل داروخانه های مهم پایتخت مثل داروخانه مرکزی هلال احمر، سیزده آبان و…، به دنبال فریب بیماران و افراد مراجعه کننده به این قبیل مراکز هستند تا آنها را برای خرید داروهای قاچاق و تقلبی با قیمت ارزانتر، مجاب کنند.


IMG09413620
سوداگران دارو، یا به عبارتی فروشندگان غیرمجاز دارو، کسانی هستند که با پرسه در مقابل داروخانه های مهم پایتخت مثل داروخانه مرکزی هلال احمر، سیزده آبان و…، به دنبال فریب بیماران و افراد مراجعه کننده به این قبیل مراکز هستند تا آنها را برای خرید داروهای قاچاق و تقلبی با قیمت ارزانتر، مجاب کنند.

 هنگامی که وارد داروخانه مرکزی هلال احمر شدم دیدم افسر نیروی انتظامی آنجا نشسته، لحظه‌ای با خود فکر کردم شاید اشتباه آمده‌ام، چون مأموران نیروی انتظامی بیشتر در بانک یا… به خدمتگزاری می‌پردازند جلو رفتم و از یکی از کارکنان داروخانه علت قرار گرفتن مأمور ناجا را جویا شدم، تازه معلوم شد پشت ماجرا حضور سوداگران یا بهتر بگویم مافیایی از جنس دارو قرار داشته است، او به من گفت: مدت‌ها بوده است که یکی از مشکلات بیماران، حضور و پرسه زدن افراد سودجو در محدوده داروخانه مرکزی هلال‌احمر بود که آن‌جا را پاتوق خود کرده بودند و انتظار بیماران را می‌کشیدند.

یکی از مدیران شرکت پخش سها هلال در این خصوص گفت: وقتی بیمار می‌خواست وارد داروخانه شود جلوی او را می‌گرفتند و اول می‌پرسیدند نسخه داری؟ وقتی جواب بیمار مثبت بود می‌گفتند ما به تو دارو زیر قیمت می‌دهیم.

“سوداگران دارو” یا به عبارت دیگر “فروشندگان غیرمجاز دارو” با گفتن این جمله که داروی ارزانتر به بیمار می‌دهیم سعی می‌کردند او را فریب داده و در نهایت رضایت او را جلب کنند تا پای بیمار به داخل داروخانه مرکزی هلال‌احمر نرسد. اگر هم دارویی در داروخانه موجود نبود همان سودجویان به بیمار می‌گفتند تأمین داروی خود را برعهده ما بگذار تا داروی موردنیاز شما تهیه شود. از آن‌جایی که داروخانه مرکزی هلال‌احمر در خیابان طالقانی برای بیماران به‌خصوص بیماران خاص یک مرجع واجد صلاحیت برای تهیه دارو به حساب می‌آید، بسیاری از آنان (بیماران و مراجعه‌کنندگان) که گاه برای نخستین بار به این داروخانه مراجعه می‌کردند، اگر در مقطعی دارویی در کشور موجود نبود سوداگران دارو از این موضوع نهایت استفاده را می‌بردند و بیمار را به مراکز فاقد صلاحیت فروش و عرضه دارو هدایت می‌نمودند.

علاوه بر حضور سوداگران دارو در مقابل داروخانه، عده‌ای سودجو نیز با فرصت‌طلبی از ازدحام بیماران در داروخانه تلاش می‌نمودند تا فروش دارو با قیمتی پایین‌تر را پیشنهاد دهند که این داروها یا خارج از سیستم دارویی تهیه شده بود و یا دارو متعلق به بیمارانی بود که به هر دلیلی استفاده نکرده بودند و برخی در تلاش فروش آن به بیمار دیگر بوده‌اند.

با حساسیت کارکنان و حراست داروخانه و اعتراض بیمارانی که با این مشکل درگیر شده بودند بیماران می‌دانستند دوای درد آنان در داروخانه هلال‌احمر و سایر داروخانه‌های مجاز کشور است نه در دست فروشندگانی که معلوم نیست با کدام هویت شغلی مقابل بیمار سبز می‌شوند.

با شروع تحقیقات درباره سوداگرانی که فروش غیرقانونی دارو را ممر درآمد خود قرار داده بودند مشخص شد این عده از مدت‌ها قبل از برخی تنگناهایی که برای کشور ایجاد شده بود، از بعضی کمبودهای دارویی نهایت سوءاستفاده را برده‌اند.

دکتر صانعی‌فرد مدیرعامل شرکت پخش سها هلال در خصوص برخورد و جمع‌آوری سوداگران دارو، می گوید: با مکانیزه‌کردن خدمات و تکمیل سبد داروخانه از نیروی محترم انتظامی هم کمک خواستیم و با کمک نیروی انتظامی دست افراد سودجو و دلال را از بیماران مراجعه‌کننده به داروخانه مرکزی هلال‌احمر کوتاه کردیم.

به گفته وی، در حال حاضر در ساعات کاری داروخانه یک افسر و یک سرباز در داروخانه حضور دارند و با نظارت خود مانع از حضور سوداگران در محدوده داروخانه شده‌اند.

افسر نیروی انتظامی حاضر در داروخانه در ارتباط با شگرد سوداگران دارو در برخورد با مراجعه‌کنندگان می‌گوید: سوداگران سعی می‌کردند به بهانه حمل و رساندن بیمار سر صحبت را با او باز کرده و درنهایت از وی کلاهبرداری کنند.

دکتر سعید ربانی مدیر داروخانه مرکزی جمعیت هلال‌احمر نیز در خصوص پاکسازی سوداگران دارو گفت: در مدتهای طولانی با حضور افراد سودجو در اطراف داروخانه که در کمین بیماران بودند مواجه بودیم. این سودجویان گاه با ظاهر آراسته و یا به صورت پیک‌های موتوری و گاه خود به‌عنوان مراجعه کننده به داروخانه با به دام انداختن بیماران نسخ دارویی خاص بالاخص داروهای سرطانی و به‌ویژه بیماران شهرستانی که در تهیه داروی خود دچار مشکل بودند به سودجویی می‌پرداختند. پس از استقرار نیروی انتظامی در چند ماه اخیر در داخل داروخانه هلال‌احمر و برخورد جدی و قانونی با پیک‌های موتوری مشکوک در اطراف داروخانه و این قبیل افراد فرصت‌طلب، آرامش مطلوبی در داروخانه و اطراف آن احساس می‌شود.

وی، ورود نیروی انتظامی را به این قضیه بسیار موثر می‌داند و به مردم چند توصیه ارایه می‌کند: در داروخانه‌ هلال‌احمر فقط از افرادی که پشت پیشخوان فروش هستند تقاضای دارو کنند، غیر از متصدیان فروش داروخانه و افرادی که روپوش آنان آرم هلال‌احمر دارد با اشخاص دیگر درخصوص خرید دارو گفت‌وگو نکنند و در صورت مشاهده هر مورد مشکوکی آن را سریعا با نیروی انتظامی مستقر در داروخانه و عوامل ذی‌ربط مستقر در داروخانه در میان بگذارند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.