معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش شیوه تولید محتوای کتب دینی مخصوص دانشآموزان اقلیتهای دینی و اهل سنت را تشریح کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محیالدین بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در پاسخ به این پرسش که «آیا کتب جدید دینی برای اقلیتهای مذهبی مختلف تولید و آموزش داده میشود؟»، اظهار داشت: بحث اقلیتهای دینی غیر از برادران اهل سنت است.
وی افزود: اقلیتهای دینی شامل مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان است و برای اقلیتهای دینی یک بخش الهیات مشترک داریم که بین ادیان مشترک است، مانند خداشناسی که آن را به صورت عمومی سازمان پژوهش تألیف میکند.
حجتالاسلام و المسلمین محمدیان با بیان اینکه کتاب آموزشهای اعتقادی ویژه همان اقلیتها را «انجمن اقلیتها» تدوین میکنند و به سازمان پژوهش پیشنهاد میدهند، عنوان کرد: وقتی آموزشهای اعتقادی پیشنهادی اقلیتها تأیید شد خودشان آن موضوعات را در ساعات آموزش دینی تدریس میکنند.
وی با بیان اینکه اقلیتهای دینی میتوانند در کلاسهای تعلیمات دینی و بینش اسلامی هم شرکت کنند، خاطرنشان کرد: اگر این افراد علاقمند بودند نمره آن درس را در کارنامه آنها درج میکنیم و اگر علاقمند نبودند درج نمیشود؛ همچنین برای اقلیتهای دینی کتاب مشترک الهیات برای تمام ادیان را داریم و یک بخشی هم اختصاصی خودشان است که خودشان تولید میکنند و پس از تأیید سازمان پژوهش تدریس میشود.
معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به کتب ضمیمه دانشآموزان اهل سنت، گفت: کتاب تعلیمات دینی مشترک برای تمام دانشآموزان داریم اما بخش احکام اهل سنت که احوال شخصیه هستند، مخصوص است و با فتوای فقه خودشان تهیه و تدریس میشود؛ مثلاً در کردستان بر اساس فقه شافعی کتاب تولید میشود و در قسمتهای سیستان و بلوچستان و بخشهای دیگر بر اساس فقه حنفی کتب تولید شده است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی تصریح کرد: این کتب با همکاری علمای اهل سنت کردستان و سیستان و بلوچستان تولید شده است و پس از تأیید سازمان پژوهش به عنوان کتاب رسمی در ساعات تعلیمات دینی دانشآموزان اهل سنت تدریس میشود و آن بخش احکام به جای اینکه احکام اهل تشیع یا فقه جعفری را بخوانند، فقه اهل سنت را میخوانند.
Sorry. No data so far.