از ابتدای امسال بیش از 32 درصد کاهش مصرف سوخت مایع در بخش نیروگاهی کشور را شاهدیم و این مسئله نشان میدهد، عملاً حجم قاچاق سوخت از طریق انحراف سهمیههای تخصصی به 82 نیروگاه فعال کشور کاهش داشته است.
علیرضا بیات معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اذعان به اینکه یکی از اصلیترین مجاری انحراف فرآوردههای نفتی از شبکه رسمی توزیع و تبدیل آن به قاچاق سوخت، بخش نیروگاهی کشور است در تشریح میزان کاهش سوخت در این بخش گفت: در سال 1391 در مجموع 20 میلیارد لیتر سوخت مایع در اختیار نیروگاه های کشور قرار گرفت، این در حالی است که در سال 92 این میزان به 27 میلیارد لیتر افزایش پیدا کرد.
وی میزان سوختی که در سال 91 در اختیار نیروگاهها قرار گرفته است، را 55 میلیون لیتر اعلام کرد و افزود: این میزان در سال 92 به حدود 75 میلیون لیتر افزایش یافت که رشد حدود 45درصدی را نشان میدهد.
بیات گفت: در شش ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از 32 درصد کاهش مصرف سوخت مایع در بخش نیروگاهی کشور را شاهد هستیم و این مسئله بدین معنی است که عملاً حجم قاچاق سوخت از طریق انحراف سهمیه های تخصیصی به 82 نیروگاه فعال کشور کاهش داشته است.
بیات تمرکز ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بر بهره گیری از اقدامات پیشگیرانه اعلام کرد و گفت: در حوزه سوخت با توجه به اینکه 100 درصد فرآیند توزیع در اختیار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی قرار دارد، به مدیریت توزیع و بهینه سازی سهمیه ها در بخش های مختلف متمرکز شدهایم و با تلاش مدیران شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی کشور در سال جاری قاچاق سوخت روندی کاهشی را در پیش گرفته است.
معاون برنامهریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد میزان کاهش توزیع و مصرف 5 فرآورده یارانه ای شامل نفت و گاز، نفت سفید، نفت کوره، بنزین و گازمایع که دولت روزانه میلیارد ها تومان یارانه برای آنها پرداخت میکند را در شش ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 6.8 درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در سال جاری هم تعداد وسایل نقلیه افزایش داشته و هم صنایع و کشاورزی کشور فعالتر بودهاند.
Sorry. No data so far.