وزیر خارجه ایران در مسیر خود به سمت پایتخت عمان برای برگزاری گفتوگوهای هستهای با گروه ۱+۵، به شبکه «پرس تی وی» گفت: تحریمها علیه ایران بخشی از راهحل نیست و نتیجهای در برنداشته است.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با شبکه «پرس تی وی» در مسیر سفر به «مسقط» پایتخت عمان برای گفتوگوهای بیشتر درباره برنامه هسته ای ایران با گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) تأکید کرد که تحریمهای غیرقانونی علیه ایران نتوانسته اهدافی که کشورهای تحمیل کننده تحریمها در نظر داشتند را محقق کند.
وی تصریح کرد که این تحریمها بخشی از راهحل نیست و غیرقانونی میباشد و نتایجی که آنهایی که این تحریمها را تحمیل کردند به دنبال آن بودند، محقق نکرده است.
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: «مهم است که غرب این مسئله را بفهمد که تحریمها هرگز به راهحلی برای این موضوع ختم نمیشود. تحریمها بخشی از راهحل نیست. تحریمها مهمترین بخش مشکل به حساب میاید. ماهیت تحریمها غیرقانونیس است. این تحریمها باید لغو شود. این تحریمها هیچ نتیجه مثبتی به همراه نداشته است. تنها چیزی که این تحریمها برای غرب به همراه داشت، حدود 19 هزار سانتریفیوژ بوده است.»
روز یکشنبه و دوشنبه، ظریف و «جان کری» وزیر خارجه آمریکا با یکدیگر در مسقط و همچنین با «کاترین اشتون» رئیس سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا که رایست مذاکرات هستهای با ایران را برعهده دارد، دیدار خواهند کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تأکید کرد که لغو تحریمها، موضوع اصلی و مهم مذاکرات است و ادامه داد که میزان فعالیتهای غنیسازی ایران، یکی دیگر از موضوعات کلیدی این گفتوگوها است.
ظریف ادامه داد که ایران معتقد است که توافق نهایی درباره برنامه هستهای ایران تنها زمانی محقق خواهد شد که طرف دیگر مذاکرهکننده تمایل سیاسی برای انجام چنین توافقی داشته باشد.
وی تأکید کرد که مذاکرات روز یکشنبه (امروز) وی با کری و اشتون بر نزدیک کردن نقطهنظرات طرفین به یکدیگر متمرکز است.
بعد از مذاکرات سه جانبه، اشتون روز سهشنبه هفته جاری ریاست نشست مدیران سیاسی گروه 1+5 در مسقط را برعهده خواهد داشت.
در نوامبر سال گذشته میلادی، ایران و 1+5 به توافق موقت هستهای تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» رسیدند که در 20 ژانویه اجرایی شد و 6 ماه بعد مدت آن به پایان رسید و طرفین به توافق رسیدند که مذاکرات را برای یک دوره چهارماهه تمدید کنند و تا 24 نوامبر سال جاری میلادی مهلت تعیین شده که طرفین به توافق نهایی برسند اما گرچه پیشرفتهایی حاصل شده اما در خصوص موضوعات کلیدی همچنان اختلافاتی باقی مانده است.
Sorry. No data so far.