بیاطلاعی برخی از خبرنگاران بی بی سی فارسی نسبت به مسائل و احکام فقهی اسلام سبب شده است تا رسانه دولتی انگلیس به خود اجازه دهد تا ضمن گام نهادن در جرگه فقیهان و اسلام شناسان، به نقد استفتائات مراجع تقلید هم بپردازد!
به گزارش شبکه ایران، رسانه دولتی انگلیس در مطلبی که در سایت اینترنتی خود منتشر کرده، به بیانات فقهی رهبر معظم انقلاب واکنش نشان داده است.
وقتی “بیبیسی” هم اسلامشناس میشود!
“بیبیسی فارسی” با انتشار خبری درباره استفتائات مقام معظم رهبری و برخی دیگر از مراجع تقلید درباره چهارشنبه آخر سال، در اقدامی غیرحرفهای و ناشیانه تلاش کرد تا از این احکام فقهی، ایراد بگیرد!
بی بی سی در این مطلب، با اشاره به فتوای رهبر معظم انقلاب درباره “چهارشنبه سوری” که هفت سال پیش در کتابی منتشر شده، نوشته است: “در حالی که فتوای قدیمی آیت الله خامنه ای از فقدان “مبنای عقلانی” مراسم چهارشنبه سوری سخن می گوید، فتوای جدید از فقدان “مبنای شرعی” این مراسم حکایت دارد”.
اما این سایت در حالی مدعی شده که این دو فتوای رهبر معظم انقلاب درباره چهارشنبه آخر سال متفاوت است که در فقه شیعه، میان عقل و شرع “ملازمه” برقرار و عنوان شده است که “هر آنچیزی که شرع به آن حکم کند، عقل نیز به آن حکم میکند و هر آنچه که عقل به آن حکم کند، شرع نیز به آن حکم میکند”.
به عبارت دیگر، عقل یکی از منابع اصلی استخراج احکام فقهی شناخته می شود.
به نظر میرسد بیاطلاعی برخی از خبرنگاران بی بی سی فارسی نسبت به مسائل و احکام فقهی اسلام سبب شده است تا سایت رسانه دولتی انگلیس به خود اجازه دهد تا ضمن گام نهادن در جرگه فقیهان و اسلام شناسان، به نقد استفتائات مراجع تقلید هم بپردازد!
فعالان رسانه ای این اقدام “بیبیسی” را در راستای سیر نزولی این رسانه و دور شدن آن از جایگاه حرفهای سابقش ارزیابی میکنند.
کارشناسان رسانه آغاز این خط غیرحرفه ای را مهاجرت تعدادی از خبرنگاران رسانههای زنجیرهای اصلاحطلب به کشورهای غربی و اروپایی و استخدام این افراد در “بیبیسی” می دانند؛ موضوعی که این رسانه انگلیسی را در سراشیبی ناشی گری انداخته و انتظار سقوط جایگاه آن در نزد مخاطبان را به امری محتمل تبدیل کرده است.
ریزش شدید مخاطبان این شبکه تلویزیونی را می توان تاییدی بر مدعای فوق دانست. البته روشن شدن پشت پرده فعالیت و اهداف این رسانه در جریان آشوب های پس از انتخابات هم در این باره، تاثیرگذار بوده است.
گفتنی است، برخی مراجع عظام تقلید نیز در زمینه “چهارشنبه سوری” نظری همانند استفتای رهبر معظم انقلاب عنوان کرده اند: “مراسم چهارشنبه آخر سال، علاوه بر اینکه مبنای شرعی ندارد، نوعی آتش پرستی است”.
وقتی کارتر هم اسلام شناس میشود!
اما این موضع گیری بی بی سی، یادآور یک واقعه جالب تاریخی در ابتدای انقلاب اسلامی هم هست، رویدادی که شهرت ویژه ای هم در میان مردم ایران دارد چرا که به امام راحل مربوط می شود.
بر این اساس، پس تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام، جیمی کارتر، رئیس جمهور وقت ایالات متحده در سخنانی مدعی شد که آنچه در ایران انجام میگیرد، دستورات اسلام نیست.
به دنبال این اظهارات بود که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ادعای کارتر فرمودند: “کسانی که اطلاع از احکام اسلام ندارند، از اقتصاد اسلام ندارند، از فرهنگ اسلام ندارند، از علوم عقلی اسلام اطلاع ندارند، اینها می گویند که در اسلام نیست …خوب صدام هم اسلام شناس شده است، آقای سادات هم جزء اسلام شناس هاست که تشخیص دهد که فلان امر موافق اسلام است، موافق اسلام نیست. اخیرا آقای کارتر هم جزء اسلام شناس هاست. در یک جلسه ای که مسافرت کرده است، گفته است این کارهائی که در ایران، فلان می کند موافق اسلام نیست! خوب معلوم شد كه ما اسلام شناس داريم كه به ابعاد اسلام شناسي اضافه مي شود فردا بگين هم اسلام شناس مي شود و يا شده است اين. هي مي گويند موافق اسلام نيست، اسلام چطور. خوب شما كه اسلام را نمي دانيد با صاد مي نويسند يا با سين مي نويسند، شما به اسلام چكار داريد يك كتاب مي نويسد بعد مي گويد من اسلام شناسم، اسلام را من مي شناسم. آن يكي يك مقاله مي نويسد، مي گويد من اسلام شناسم و اشخاصي كه مثلا هشتاد سال زندگي كردند، هفتاد سال زندگي كردند همه اش هم در اسلام بودند، نه اينها نمي دانند، لكن آقاي كارتر مي داند و رفقاي ايشان.”
Sorry. No data so far.