معاون سابق رسانه های مجازی سازمان صدا و سیما گفت: آیپیمدیا در کشور اجرایی شده و در این زمینه تنها باید توافقی بین رسانه ملی و وزارت فنآوری اطلاعات و ارتباطات صورت بگیرد.
مهندس لطف الله سیاهکلی در تشریح ویژگیهای سامانههای مطرح در دنیا گفت: همانطور که میدانید برای انتقال برنامههای تلویزیون و برنامههای آرشیو آن، چند برند در دنیا مطرح است. یکی از آنها «آیپیتیوی» است که نیاز به زیرساخت وسیعی دارد.
وی با بیان اینکه حتی اگر تمام زیرساختها هم آماده باشد، ضریب همزمانی آن 30 درصد است اضافه کرد: یعنی اگر همزمان، همه مخاطبان و مشترکان از یک برنامه استفاده کنند بقیه مخاطبان نمی توانند از آن بهره ببرند.
وی ادامه داد: در کشور ما زیرساختها به اندازه آیپیتیوی نیست و علاوه بر آن 30 درصد بهرهمندی مخاطب از برنامه ها، پاسخگوی جامعه ما نیست؛ پس این برند در کشور ما اجرایی نیست.
معاون سابق رسانه های مجازی سازمان صدا و سیما گفت: دومین برندی که در دنیا مطرح است به نام «او.تی.تی» است که این سامانه هم نیاز به زیرساختهایی دارد که در کشور ما موجود نیست و علاوه بر این در اجرای آن مشکلاتی وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به ویژگیهای «آیپیمدیا» افزود: زمانی که در سازمان صدا و سیما به عنوان مدیر رسانه های مجازی مسئولیت قبول کردم، سیستمی را طراحی کردیم که مزیتها و حسن برخی برندها مانند آیپیتیوی و اوتیتی را داشت اما دارای عیوب این دو سیستم نبود.
سیاهکلی با بیان اینکه سامانه یادشده نیاز به زیرساخت خاصی ندارد اظهار داشت: همچنین این سیستم جدید نیاز به فناوری خاصی هم ندارد و در داخل کشور امکان ساخت آن وجود دارد.
وی تصریح نمود: نام این سیستم را آیپیمدیا گذاشتیم که خوشبختانه در حکم اخیر رئیس رسانه ملی هم بر اجرای این سیستم تاکید شده است.
او اضافه کرد: این نکته را سازمان صدا و سیما در قراردادهایی که با مخابرات و شرکتهای سرمایهگذاری منعقد کرده، قید نموده است. در این زمینه دو شرکت «به سیما» و «آی سیما» سرمایهگذاری کردهاند و این سیستم در چند استان کشور نیز به صورت آزمایشی راهاندازی شده است.
وی با توضیح اینکه زیرساختهای لازم برای انجام این مهم آماده شده، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته صدا و سیما زیر ساختها را آماده کرده و در حال حاضر دهها هزار برنامه صدا و سیما آماده است که در این سیستم قرار بگیرد.
سیاهکلی در انتها تصریح کرد: در این میان یک نکته ظریف وجود دارد و آن این است که سازمان تنظیم مقررات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نقطه نظرات دیگری درباره محتوا دارد که این مشکل هنوز بین این دو نهاد حل نشده است که امیدوارم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه رئیس سازمان صدا و سیما این مشکل کوچک را حل کنند.
آینده دنیای فناوری و رسانه:
در قرن حاضر با پیشرفت فن آوریهای متنوع و متفاوت در حوزه اطلاعات و مخابرات یکی از اقدامات اساسی ایجاد و توسعه زیرساختهایی مطمئن و با امنیت است که خدمات و سرویسهایی با کیفیت را در اختیار عموم مردم قرار دهد. امروزه اغلب مردم با استفاده از بسترهای موجود مخابراتی شامل زوج سیم برقرار در همه اماکن و استفاده از فن آوری ADSL نه تنها از تلفن ثابت خود استفاده می کنند بلکه به شبکه جهانی اینترنت نیز دسترسی دارند ویا با بهره گیری از شبکه بی سیم با خدماتی که اپراتورهای تلفن های همراه ارائه می دهند ضمن برخورداری از این خدمات برای انجام مکالمات صوتی
و تصویری از طریق این زیرساخت به شبکه جهانی اینترنت و بسیاری از شبکه های اجتماعی دسترسی دارند. پرواضح است که چنانچه فن آوریهای نوین امکان استفاده از سرویس های متعددی را از طریق بستری مطمئن و فراگیر فراهم کنند شرایط مطلوب تری برای مردم ایجاد خواهد شد. در این راستا شرکت به سیما سامانه ایرانیان با نام تجاری به سیما و با بهره گیری از فن آوری ipMedia® شرایط ارائه سرویس های متنوعی را در یک بسترو مبتنی برپروتکل اینترنت و IP فراهم نموده است این فن آوری که توسط شرکت ایلا نرم افزار توسعه یافته است بر روی شبکه تلفن ثابت از طریق ADSL و با پهنای باند mbps2 و همچنین شبکه تلفن همراه قابل دسترس است.
با توجه به اینکه فن آوری ipMedia® برای ارائه خدمات خود از بستر اینترنت استفاده نمی کند و از توپولوژی توزیع شده برای ارائه خدمات به مشترکین بهره می گیرد لذا از دو ویژگی امنیت بالا و فراگیر بودن برخوردار است که میتوان این دو ویژگی را از برجستگی های بارز آن نسبت به فن آوری های دیگری چون IPTV و OTT دانست.به سیما سامانه ایرانیان در یک بستر و از طریق تلویزیون، خدماتی را به مشترکین خود ارائه می کند که شبکه های رادیویی و تلویزیونی، تنها گوشه ای از این سرویسهای قابل ارائه هستند.
جادوی واقعی به سیما در دستان مخاطبان و کاربران آن است ویژگی ای که مشترکین به سیما را قادر می سازد خدمات متفاوتی را در اختیار داشته باشندکه بخشی از آن شامل «دیدنیهای درخواستی»، «ماشین زمان» ،«اطلاعات همراه محتوا»، «متادیتا» «آرشیو یک ماهه برنامهها»، «دسترسی به دنیای وب»، «بازی و سرگرمی» ویدیوها و موسیقیهای درخواستی به همراه سرویسهای متعدد دیگر است.
خوب است وقتی خبری زیر سوال می رود شما آن را بازنشر نکنید. به نظرات ثبت شده در زیر این خبر در خبرگزاری فارسی توجه کنید.
سلام. فکر می کنم آقای سیاهکلی با OTT آشنایی ندارند. بزرگترین برتری این فناوری نیاز نداشتن به دستگاه است. به دیگر سخن این فناوری می گوید با هر دستگاهی در هر جایی و در هر زمانی با هر پهنای باندی می توانید محتوا دریافت کنید. در صورتی که آی.پی.مدیایی که ایشان نام می برند وابسته به ستاپ باکس است هم چنین دست کم باید دو مگابیت بر ثانیه پهنای باند در اختیار داشته باشید. به من خوبی این آی.پی.مدیای ایشان را بررسی کردم.
دیگر این که ایشان هنوز نمی دانند دو برند مطرح در جهانی به نام آی.پی.تی.وی و او.تی.تی وجود ندارد. آی.پی.تی.وی نام سامانه ای است که وابسته به ستاپ باکس است و برخی از شرکت ها آن را ساخته اند ولی او.تی.تی نام برند نیست بلکه نام فناوری است و به هر سامانه ای که از این فناوری بهره ببرد می گویند که از فناوری او.تی.تی بهره برده است!
بزرگترین مشکل راه نیفتادن آی.پی.مدیا نبود وجود یک مشکل کوچک بین مخابرات و صدا و سیما نیست بلکه این سامانه در کشورمان هرگز راه نخواهد افتاد. زیرا نبود زیرساخت برای این دستگاه از یک سو و آمدن فناوری او.تی.تی که نیاز به هیچ ویژه ای (مانند ستاپ باکس شرکت به سیما و …) ندارد به کشورمان از سوی دیگر این تفکر را به چالش کشیده است و مسئولین هوشیار در پهنه فناوری زیر بار راه اندازی این سامانه در نطفه مرده آی.پی.مدیا نخواهند رفت.
پروژه های شکست خورده آی.پی.مدیا در قزوین و گلستان و یزد و تهران گواه این موضوع است.
هم اکنون مردم با موبایل های هوشمندشان با نصب نرم افزارهای کاربردی می توانند بر پایه فناوری او.تی.تی بسیاری از شبکه های رادیویی و تلویزیونی را دریافت کنند بدون این که نیازی به ستاپ باکس شرکت هایی مانند آی.سیما و به سیما و … داشته باشند و این نشان از توانمندی این فناوری دارد.
من هم با نظر آقا/خانم مهران موافقم. فناوری او.تی.تی این توانمندی را دارد و مهم استفاده از این فناوری در صدا و سیما و یا هر جای دیگری است.
من به دقت اخبار آی پی مدیای معاونت رسانه مجازی را هم بررسی کردم و چندین جلسه با مهندسین آن جا داشتم. یکی از مهم ترین مشکلات این سامانه نشناختن سازندگانش است. آن ها فکر می کنند فناوری روزی را برتر از او.تی.تی ساخته اند که گویا جهانیان هنوز به این فناوری پیچیده و برتر دست نیافته اند. آقای سیاهکلی می گفت این را باید در جهان به عنوان فناوری برتر باید ثبت کنیم و ما مانند دانشمندان هسته ای کار بسیار بزرگی را انجام داده ایم!
آی پی مدیا از سیستم هایبرد کابل و وب استفاده می کند. همین! و این چیز مهمی نیست.
آقای سیاهکلی فارغ التحصیل مدیریت بحران با گرایش پدافند از دانشگاه مالک اشتر است و آشنایی درستی با علم فناوریهای نوین ندارد.
سامانه آی پی مدیا در هیچ نشست علمی تا کنون چه در دانشگاه و چه خارج دانشگاه ارزیابی نشده است