به گزارش تریبون مستضعفین دکتر موسی نجفی؛ رییس خانه بیداری اسلامی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در خصوص تبارشناسی دشمنان پیامبر(ص) در مدینه و شکل گیری برخی جریانهای شیعی به تحلیل مفصل سیر تاریخی این جریانها از زمان تشکیل حکومت اسلامی در مدینه تا به امروز پرداخت.
از زمان تشکیل حکومت اسلامی در مدینه 5 گروه به مخالفت با پیامبر برخاستند که این 5 گروه عیناً دوباره در واقعه سقیفه و کربلا حاضر شدند و امام حسین (ع) را به شهادت رساندند.
گروه اول قبائل نیمه وحشی و بیابان نشینی بودند که اصولا فاقد تمدن و پایبند به اصول جاهلی بودند و به همین دلیل مقابل رسول خدا ایستادند و پیامبر هم برای کنترل و در امان ماندن از آزار این قبائل با آنها پیمان بستند؛ اینکه چرا عراق شیعی علی رغم اینکه شیعیان معتقدی در آن زندگی میکنند امروز بستر رشد جریانهای افراطی همچون داعش شدهاست شاید به به دلیل همین زندگی قبیلهای و عشیره آنها باشد.
دسته دوم اشراف مکه بودند که در راس آن ابوسفیان و بعد از آن بنی امیه بودند. این گروه هم دارای سازمان دهی بودند و هم ارتباطات خارجی خوبی داشتند و زمانی که جعفر بن ابیطالب به حبشه رفت با نجاشی ارتباط برقرار کردند.
دسته سوم یهودیان مکه شامل قبائل بنی نظیر، بنی غریظه و بنی قینقاع بودند که به دلیل اعتقاد به یک دین ابراهیمی و پیامبر از حیث فرهنگی از دو دسته فوق بالاتر بودند؛ این گروه حتی برای مقابله به شعرا پول می دادند تا بر علیه پیامبر شعر بسرایند و ایشان را تخریب چهره کنند.
دسته چهارم منافقان بودند که نقش مهمی در مخالفت با اسلام ناب داشته و دارند. دسته پنجم هم دسته مهمی هستند که وجود و پیدایش آنها بر خلاف منافقین طبیعی است؛ این گروه 2 ویژگی مهم داشتند؛ اول اینکه سطح ایمان بالایی نداشتند و دیگر اینکه از بصیرت و قدرت تحلیل کمی برخوردار بودند؛ این گروه هم در بدر و احد و خندق حضور داشتند و هم در کربلا!
به نظر می رسد برخی جریان های مسئله دار و حاشیه دار امروز شیعه شبیه به همین گروه پنجم هستند؛ این جریان ها حتی اگر از لحاظ باورهای ایمانی و اعتقاد در سطح خوبی باشند و مغرض نباشند بدون شک از لحاظ تحلیل شرایط روز سطح پایینی دارند و این باعث شده از تحلیل روزآمد و اقدام به هنگام و مناسب محروم بمانند.
این گروه هنوز در تاریخ حضور دارند و امروز هم این گروه ها در جریان دهه چهارم انقلاب اسلامی از درک و تحلیل بالایی برخوردار نیستند.
امروز برخی جریان ها و گروه های با ایمان و معتقدی وجود دارند که دغدغه انقلاب اسلامی دارند اما از درک حقیقت انقلاب اسلامی عاجز هستند و نسبت به افق فکری و فرمایشات رهبری عقب هستند و درک و تحلیل خوبی از بیانات رهبری ندارند؛ برخی از این گروه ها تا دهه دوم انقلاب اسلامی حرف هایی برای گفتن داشتد ولی امروز در دهه چهارم انقلاب حرف تازه ای برای شنیدن ندارند و یا الاقل امروز در انقلاب اسلامی حرف اول را نمی زنند؛ این جریان ها و گروه ها امروز هم به دلیل ضعف تحلیلی خود از رهبری درخواست های غیر متعارف دارند.
Sorry. No data so far.