یکشنبه 28 دسامبر 14 | 13:53

مرگ ۴۲ ایرانی در پیاده‌روی اربعین

براساس موافقت خانواده‌هاي اين زائران، پيكر ۳۴ زائر حسيني براي خاكسپاري به ايران اسلامي منتقل شد و ۸ نفر هم در شهرهاي كربلاي معلي و نجف اشرف دفن شدند.


محسن نظافتي، مدير كل عتبات سازمان حج وزيارت از فوت ۴۲ زائر ايراني در همايش بزرگ پياده روي اربعين حسيني خبر داد.

وي افزود: براساس موافقت خانواده‌هاي اين زائران، پيكر ۳۴ زائر حسيني براي خاكسپاري به ايران اسلامي منتقل شد و ۸ نفر هم در شهرهاي كربلاي معلي و نجف اشرف دفن شدند.

نظافتي اظهار داشت: از اين تعداد ۱۲ نفر بر اثر تصادفات و حوادث مختلف جان خود را از دست داده‌اند و ما بقي به مرگ طبيعي از دنيا رفته‌اند.

وي ادامه داد: اين گروه از زائران به صورت انفرادي به عتبات سفر كرده بودند و اعزام آن‌ها از سوي سازمان حج وزيارت صورت نگرفته بود؛ اما طبق وعده‌اي كه سازمان به زائران اربعين داده بود، تمامي اين عزيزان را بدون دريافت هيچ گونه وجهي بيمه كرده است و هزينه‌هاي آن‌ها را بيمه ايران به ورثه آن‌ها پرداخت خواهد كرد.

مدير كل عتبات سازمان حج و زيارت اظهار داشت: تمامي مراحل نقل و انتقال پيكر اين زائران از سوي سازمان حج وزيارت صورت گرفته است و هزينه‌ها آن‌ها از طريق بيمه پرداخت شده و هيچ هزينه‌اي از خانواده‌هاي آن‌ها دريافت نشده است.

وي همچنين در بخش ديگري از اين گفت‌وگو درباره تصوير دختر بچه‌اي كه در شبكه‌هاي اجتماعي منتشر شده است، اظهار كرد: طبق آنچه كه تاكنون مشاهد شده است اين تصوير متعلق به زائران ايراني نيست، زيرا آنچه كه در متن عربي اين تصوير آمده است نوشته شده كه اين دختر در بغداد يافت شده و در يكي از مراكز نظامي عراق نگهداري مي‌شود و اسمي از ايراني بودن آن به ميان نيامده است.

به متن عربي عكس منتشر شده اشاره كرد كه روي آن نوشته شده: «عثر علي طفله ضائعه من اهلها في بغداد و الان موجوده في مركز شرطه النيل، انشرها عليك العباس و لاتوقفها يمك و لك الاجر و الثواب.» و گفت: در متن عربي مرتبط با اين عكس به ايراني بودن دختربچه هيچ اشاره‌اي نشده، بلكه گفته شده اين بچه در بغداد گمشده است.

وي در خصوص اقدام براي شناسايي هويت اين كودك گمشده از سوي سازمان حج و زيارت بيان كرد: براي شناسايي هويت اين كودك هيچ درخواستي از طرف هيچ يك از خانواده‌هاي ايراني به اين سازمان اعلام نشده است، البته سازمان حج و زيارت در حد توان و اختيارات خود پيگير مسائل زائران گمشده در عراق بوده و هست.

مديركل عتبات سازمان حج و زيارت در پاسخ به اين پرسش كه آيا شناسايي و رسيدگي به امور گمشدگان در عراق وظيفه سازمان حج يا سفارت ايران در عراق است، اعلام كرد: طبيعتا سفارت ايران در بغداد پيگير اينگونه مسائل است اما سازمان حج و زيارت نيز با توجه به وظيفه انساني و با تكيه بر تجربيات گذشته اين سازمان در اينگونه موارد، پيگير بحث زائران گمشده است.

مديركل عتبات عاليات سازمان حج و زيارت درباره آخرين وضعيت زائران گمشده در ايام اربعين گفت: سازمان حج در طول مراسم اربعين در مسير حركت پياده روي زائران از نجف تا كربلا و همچنين در خود شهرهاي نجف و كربلا، پايگاه‌هايي را براي گمشدگان ايجاد كرده بود. روزهاي اول تعداد گمشدگان خيلي زياد بود، آنهايي كه خانواده‌ها و يا اعضاي گروه‌شان را در عراق پيدا نكردند، در نهايت با يك قطار از كربلا به بصره و از آنجا با اتوبوس به مرز شلمچه منتقل شدند و همچنين گروهي از اين زائران با ۹ دستگاه اتوبوس به مرز مهران و به شهرهايشان انتقال داده شدند.

وي ادامه داد: ستادهاي مربوط به سازمان حج و زيارت و امور گمشدگان همچنان در عراق فعال است و اگر هر ايراني مراجعه كند، پيگير كار او خواهد شد. البته فعلا گزارش مكتوب و يا شفاهي از گمشدگان جديد به سازمان حج اعلام نشده است.

نظافتي همچنين اظهار كرد: گروهي از زائران بودند كه در عراق فقط از خانواده و يا ديگر اعضاي گروه خود جدا افتاده بودند كه اينها گمشده محسوب نمي‌شوند و اين گروه از زائران يا از طريق سازمان حج و يا شخصا براي بازگشت به كشور اقدام كردند.

او همچنين درباره تعداد زائران ايراني دستگير شده در عراق در ايام اربعين گفت: هنوز آمار كاملي از تعداد دستگير شده‌ها نداريم. تعدادي بودند كه پس از تماس با سفارت يا كنسولگري ايران، آزاد شدند و اين موضوع نيز همچنان در دست پيگيري است.

مديركل عتبات عاليات سازمان حج و زيارت با بيان اين كه هنوز تعدادي از زائران ايراني در عراق حضور دارند، بيان كرد: تعدادي از زائران تصميم داشتند تا پايان ماه صفر در عراق بمانند، البته آمار مشخصي نداريم كه چه تعداد همچنان در عراق مانده‌اند. عده‌اي با سازمان حج تماس گرفتند و نسبت به بازنگشتن زائرشان ابراز نگراني كرده بودند، بعد هم دوباره تماس گرفتند و اطلاع دادند كه زائرشان با آنها تماس گرفته و اعلام كرده كه هنوز در عراق است.

وي در اين رابطه اضافه كرد: به هر حال برقراري تماس تلفني با توجه شرايط مخابراتي در عراق، كمي سخت است و بعضي افراد امكان تماس گرفتن با خانواده‌هايشان را ندارند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.