سه‌شنبه 16 مارس 10 | 16:19

به رسانه‌های غربی کاری نداشته باشید

آلکس بلیدا، مدیر شبکه خبری فارسی صدای آمریکا پاسخ نامه‌ی سردبیران ایرانی سایت‌های خبری را ارسال کرد. وی در این نامه به بندهایی از نامه سردبیران ایرانی اشاره می‌کند که رسانه‌های غربی را به عدول از اخلاق حرفه‌ای متهم کرده‌اند. ایشان بدون پاسخ به هیچ یک از سوال‌ها از سردبیران ایرانی می‌خواهد که به رسانه‌های غربی کاری نداشته باشند…


الکس بلیدا

الکس بلیدا

تریبون مستضعفین- آلکس بلیدا، مدیر شبکه خبری فارسی صدای آمریکا پاسخ نامه‌ی سردبیران ایرانی سایت‌های خبری را ارسال کرد. وی در این نامه به بندهایی از نامه سردبیران ایرانی اشاره می‌کند که رسانه‌های غربی را به عدول از اخلاق حرفه‌ای متهم کرده‌اند.

سردبیران فردا، الف، تابناک، همشهری‌آنلاین، خبرآنلاین و جهان‌نیوز در نامه‌شان با مطرح کردن داستان ترانه موسوی و ندا آقاسلطان به بخشی از رفتارهای غیرحرفه‌ای رسانه‌های غربی اعتراض کرده و آنها را از دخالت در امور داخلی ایران برحذر داشتند. استفاده از منابع مجعول و دعوت به قانون‌شکنی و اغتشاش بخشی از اتهاماتی است که سردبیران ایرانی به رسانه‌های غربی منتسب کرده‌اند.

مدیر شبکه خبری صدای آمریکا، کسی را که از ایران خارج شده‌اند می‌ستاید و در مقابل رسانه‌هایی را که همچنان بر مسئولیت قانونی خود در برابر مطالب منتشره پافشاری کنند به جیره‌خواری و مزدوری متهم می‌کند. الکساندر بلیدا می‌گوید «می‌توان تصور کرد» دولت پیشنهاد نوشتن این نامه را داده باشد و در مرحله بعد تصورش را واقعیت تلقی می‌کند!! او می‌گوید که واقعیت‌ها حرف سردبیران ایرانی را تأئید نمی‌کند، اما از واقعیت‌ها حتی مثالی هم نمی‌آورد!!

مدیر صدای آمریکا می‌گوید سایت‌هایی که به او و سایر رسانه‌های غربی نامه نوشته‌اند هیچ‌کدام توسط مقامات ایرانی بسته نشده‌اند، در حالی که تقریباً همه‌ی این سایت‌ها به دلیل تخلفات یا مسائل مورد اختلاف با دولت در معرض فیلترینگ بوده‌اند.

جالب آن‌که به جز همشهری‌آنلاین و جهان‌نیوز همه‌ی این سایت‌ها در مقاطعی از فعالیت‌های خود فیلتر بوده‌اند؛ الف در جریان موضوع کردان، فردا در انتقاد از احمدی‌نژاد و انتشار مطلبی که به زعم مدیران فیلترینگ علیه نظام بود، خبرآنلاین به دلیل انتشار مطالبی درباره حوادث پس از انتخابات، و تابناک نیز چندبار فیلتر و رفع فیلتر شد.

الکس بلیدا با طرح سه سئوال درباره‌ی آزادی رسانه‌ها به سردبیران ایرانی می‌گوید که به رسانه‌های غربی کاری نداشته باشند و به فکر مسائل داخلی خود باشند.

teribonیازده اسفندماه سال‌جاری سردبیران سایت‌های خبری فارسی نامه‌ای خطاب به سردبیران  سایت های یو.اس.ای تودی، واشینگتن پست، نیویورک تایمز، اینترنشنال هرالد تریبیون، وال استریت ژورنال، نیوزویک، لس آجلس تایمز، سانفرانسیکو کرونیکل، بوستون گلوب، تایم، فاکس نیوز، پی.بی.اس، گاردین، ایندیپندنت، تایمز، دیلی تلگراف، آبزرور، دیلی اکسپرس، فایننشال تایمز، دیلی میرور، اکونومیست نوشتند.

در این نامه با اشاره به حوادث 8 ماهه گذشته پس از انتخابات ریاست جمهوری و نحوه انعکاس آن در رسانه‌های بین‌المللی از رسانه‌های فوق سوالاتی در چارچوب استانداردهای حرفه‌ای رسانه پرسیده بودند.

در اولین سوال سایت‌های ایرانی با اشاره به منطقه حضور خبرنگاران خارجی در شمال شهر و مناطق مرفه‌نشین، پرسیده بودند که چرا بر اساس مشاهدات محیط اطراف خود حکم کلی درباره مردم ایران می‌کنند؟ سایت‌های خبری ایرانی به عنوان نمونه به انتخابات سال 84 اشاره کرده و گزارش رسانه‌های غربی از پیروزی معین را ناشی از همین خطا می‌خوانند. و این سوال را می‌پرسند که آیا اقدام خبرنگاران رسانه‌های غربی در تعمیم مشاهدات از علایق و رفتار شهروندان مناطق شمالی تهران که حداکثر 5 درصد جمعیت ایران را شامل می‌شوند، به کل جمعیت ایران، کاری حرفه‌ای و منطقی است؟ این سایت‌ها با اشاره به وجود 1200 شهر در ایران می‌پرسند آیا تعمیم سلیقه‌ی بخشی از مردم تهران به کل ایران صادقانه و حرفه‌ای است؟

در سوالی دیگر سایت‌های ایرانی با اشاره به ادعای یک وبلاگ بی‌هویت درباره دختری بنام «ترانه موسوی» و شکنجه و قتل او، این سوال را طرح کردند که آیا گسترش عجیب آن در رسانه‌های غربی و حتی بردن این عکس ادعایی به کنگره آمریکا،  اقدامی حرفه‌ای است؟

این سایت‌های ایرانی با اشاره به ابهامات قتل نداآقاسلطان، از تناقضات خبری و حضور عجیب آرش حجازی در بی‌بی‌سی و انگلیس، از حرفه‌ای بودن این شیوه خبری سوال‌ پرسیده‌اند.

در سوالی دیگر سایت‌های ایرانی پرسیده‌اند که چرا بخش فارسی رسانه‌های دولتی انگلیس (bbc) و آمریکا(voa) در در کنار اطلاع رسانی یکطرفه خود از حوادث، معترضان را به ادامه تجمع تشویق می‌کردند. و حتی نحوه آتش زدن سطل آشغال و ایجاد آشوب را به بینندگان خود آموزش می‌داد؟این عمل رسانه‌ای که بودجه آن رسما و مستقیما از سوی دولتهای غربی تامین می‌شود چگونه قابل توجیه است؟

در سوالی دیگر با اشاره به حمله معترضان در 25 خرداد به چند مرکز نظامی و قصد تصرف آن، از شیوه رفتار پلیس کشورهای غربی با مشابه این موارد پرسیده‌اند. در ادامه‌ی سوال با لیست کردن اقدامات تروریستی رخ داده در فتنه‌ی اخیر سوال پرسیده اند که این گروه‌ها که رسما به فعالیت تروریستی مشغولند، چرا در غرب آزادانه زندگی و فعالیت می‌کنند؟ چرا عبدالمالک ریگی به عنوان قهرمان در تلویزیون صدای آمریکا معرفی می‌شود و این تلویزیون با وی درباره کارهایش مصاحبه می‌کنند. این رفتار رسانه رسمی دولت آمریکا چگونه قابل توجیه است؟

در ادامه سایت‌های ایرانی با تاکید بر سوء تفاهم‌های عمیقی که در روابط ایران و غرب وجود دارد، از رسانه‌های غربی خواسته‌اند با پایبندی به اخلاق حرفه‌ای و عدم انتشار اخبار دروغ سعی در اصلاح این رویه داشته باشند.

این در حالی است که آقای بلیدا به هیچ یک از سوال‌های فوق پاسخ نداده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.