شنبه 03 ژانویه 15 | 12:13

بررسی نظام بانکی در بسیج‌دانشجویی

نشست بررسی‌ مسایل مهم نظام بانکی‌ با حضور نمایندگانی از بسیج دانشجویی دانشکده‌های اقتصاد تهران، امام صادق، شریف، آزاد مرکز و مدرسه عالی‌ مطهری برگزار شد و محمد امینی رعیا کارشناس مسائل بانک به تشریح مشکلات موجود در نظام بانکی کشور پرداخت.


به گزارش تریبون مستضعفین نشست بررسی‌ مسایل مهم نظام بانکی‌ با حضور نمایندگانی از بسیج دانشجویی دانشکده‌های اقتصاد تهران، امام صادق، شریف، آزاد مرکز و مدرسه عالی‌ مطهری برگزار شد و محمد امینی رعیا کارشناس مسائل بانک به تشریح مشکلات موجود در نظام بانکی کشور پرداخت.

وی در ابتدای صحبت خود به اهمیت و تاثیر فعالیت‌های دوره دانشجویی پرداخت و با اشاره به برگزاری همایش اقتصاد مقاومتی اردیبهشت سال ۹۱ دردانشگاه علم و صنعت آن را سر آغازی بر شکل گیری گفتمان اقتصاد مقاومتی در کشور دانست. او همچنین اقتصاد را جبهه‌ جنگ امروز کشور خواند و با ارائه بیاناتی از رهبر معظّم انقلاب به تشریح وظیفه دانشجویان در این زمینه پرداخت.

در ادامه نشست با اشاره به پول محوربودن نظام تامین مالی ‌کشوربه کار کردهای نظام بانکی در سه زمینه ۱- تجهیز و تخصیص منابع ۲- خلق پول و ۳- خدمات پرداخت و به تفصیل دو مورد اول را مورد برسی‌ قرار داد.

آقای امینی با توضیح تجهیز و تخصیص منابع به عنوان سپرده گذاری و پرداخت تسهیلات، قالب‌های مختلف مورد استفاده در نظام بانکی‌ را تشریح کرد، همچنین نقش بانک‌ها در خلق پول و نحوه آن و تفاوت افزایش نقدینگی از طریق پایه پولی‌ و ضریب فزاینده را توضیح داده وبا ارائه آمار خاطر نشان کرد حجم عظیمی‌ از نقدینگی موجود ناشی‌از قدرت خلق پول بانکهاست.

در ادامه برنامه با پرداختن به مشکلات نظام بانکی آن را در هشت محور اصلی‌ :

  1. توصیه ای بودن سیاست های بانک مرکزی در پرداخت تسهیلات
  2. شرکت داری و ملک داری بانک ها
  3. مطالبات معوق و عدم تمایل بانک ها به باز پس گیری
  4. مشکلات زیاد مردم در دریافت وام های خرد و وام ازدواج اندک
  5. عدم تخصیص سپرده های قرض الحسنه به مصارف قرض الحسنه
  6. عقود صوری، ربوی بودن نظام بانکی و چالش نرخ سود
  7. عدم شفافیت نظام بانکی
  8. فسادهای سیستمی و ناکارآمدی

   دسته بندی نموده و به تفصیل هر یک پرداخت.

وی با بررسی آمار ارائه شده توسط بانک مرکزی در مورد عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات بی‌ تاثیر بودن توصیه‌های بانک مرکزی در این زمینه را نتیجه گرفت و با اشاره به ارائه تسهیلات بیش از حد توصیه شده به بخش بازرگانی و ارائه کم تر به بخش تولید از رویه بانک‌ها در این زمینه و عدم پذیرش مسئولیت در سطح ملی‌ انتقاد کرد.

امینی در ادامه با مرتبط دانستن معوقات سنگین بانک‌ها با شرکت داری  علت اصلی‌ عدم تمایل نظام بانکی‌ علی‌ الخصوص بانک‌های خصوصی به پیگیری معوقات را پرداخت تسهیلات به افراد و شرکت‌های خودشان دانست و پیشنهاد داد بانک‌ها به جای اصرار بر کاهش نرخ ذخیره قانونی پیگیر وصول مطالبات معوق خود باشند.

مشکلات مردم در گرفتن وام و کم بودن وام ازدواج موضوع دیگری بود که آقای امینی به آن اشاره کرد.

وی با انتقاد از اندک بودن وام ازدواج و وجود صف طولانی جوانان برای دریافت وام افزایش مقدار این وام به 20 میلیون را خواستار شد.

در ادامه با ارائه آمار به بررسی حساب های قرض الحسنه پرداخته و گفت که از حدود 100 هزار میلیارد تومان سپرده های قرض الحسنه تنها حدود 30 هزار میلیارد تومان آن به صورت وام قرض الحسنه پرداخت شده و بقیه آن را بانک  تسهیلات با کارمزد بالا داده است.

امینی با صوری خواندن بسیاری از قرداد های بانکی آن را مصداق ربا دانست و ساختار را همان قرض ربوی دانست که ظاهری اسلامی دارد.

او همچنین عدم شفافیت و فساد ناشی از آن را معضلی دیگر در  نظام بانکی خواند و از در دسترس نبودن اطلاعات بانک ها گلایه کرد.امینی با انتقاد از عدم توجه به قوانین موجود در نظام بانکی و عدم شفافیت،این دو را عوامل اصلی فسادهای عظیم در نظام بانکی دانست.

وی در بخش پایانی صحبت های خود ضمن انتقاد از طرح کاهش ذخیره قانونی این سیاست را با توجه به بی انظباطی های گسترده بانک ها مغایر با نقش بانک مرکزی دانست و خواستار بهره گیری بانک مرکزی از ابزارهای قانونی برای جلوگیری از تخلفات بانکی شد.

در انتها نیز مدعوین به تبادل نظر با کارشناس برنامه پرداختند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.