دو کارکتر اصلی این داستان عبارتند از هاشم نوه ابو نعیم زرگر، تاجر بزرگ جواهرات در حله که سنی مذهب است و عاشق ریحانه ،دختر شخصیت دوم داستان یعنی ابو راجح حمامی که از شیعیان مخلص و دانای اهلبیت(علیهم السلام) است میشود.
عبد الصالح شمس اللهی ، ابزار مناسب یکی از مهمترین چیزهایی است که در رسیدن به مقصود، مخصوصا در حرکتهای اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد. گاه یک حرف خوب چون در قالبی نارسا و یا نامتعارف ریخته میشود مورد پذیرش جامعه قرار نمیگیرد، اما یک حرف غلط به خاطر پوسته زیبایش در بستر پذیرش جامعه جا خوش کرده و به عنوان یک اعتقاد پذیرفته میشود.
یکی از قدرتمندترین این ابزارها “هنر” با همه زیر مجموعه هایش میباشد که متاسفانه گاه با شعار “هنر برای هنر” و گاه با نگاه کوتاه بینانه از تاثیر گذاری اجتماعی محروم و محصور در نگارخانه ها و هنرکده ها گردیده است و در واقع از آن جایگاه بلند و رفیع و مسئولیت والای دمیدن روح تعهد در انسانها تنزل کرده و صرفا به ابزاری برای سرگرمی و یا زیبایی و دکور تبدیل شده است .
مقام معظم رهبری(حفظه الله) در باره قدرت هنر فرموده اند: ابزارهای هنری بی شک ، رساترین ، بلیغ ترین وکاری ترین ابزار ابلاغ وتبلیغ پیام است .
اما در این بین هنرمندان متعهدی هستند که هنرشان را در خدمت ارزشهای بلندی چون اتحاد جامعه اسلامی به کار گرفته اند و مفهومی را به تصویر کشیده اند که شاید کمتر کسی از دریچه هنر به آن نگریسته باشد . این هنر هنری ارزشمند است چرا که به تعبیر مقام معظم رهبری(حفظه الله): هنری که در خدمت حق ، انسانیت وراستی ودرستی قرار داشته باشد ، ارزشمند محسوب می شود .
رمان فاخر رویای نیمه شب اثر حجت الاسلام مظفر سالاری از معدود آثار هنریست که در موضوع وحدت بین مسلمین با قلمی شیوا، شیرین و روان و با داستان پردازی بسیار عالی وارد شده است و منشاء تمام اختلافات را در بین فرق اسلامی بیان نموده است .
از ویژگی های خوب این رمان این است که مایه اصلی آن واقعی بوده و در جلد دوم کتاب شریف عبقری الحسان صفحه 192 نقل گردیده و نویسنده با پردازش آن، اثری فوق العاده را خلق نموده است. همین امر باعث گردیده تا خواننده با اطمینان قلبی و اعتماد به کتب معتبر اقدام به خوانش داستان نماید، که این تاثیر گذاری آن را دو چندان مینماید .
رویای نیمه شب، ترسیم شیوه معاشرت و همزیستی مسالمت آمیز مردمی است که معتقد به دو مکتب متفاوت میباشند، اما در زیر چتر مشترکات اعتقادی خود چون خدا، قبله، کتاب و پیامبر با صمیمیت و دوستی به مراوده بایکدیگر میپردازند. مردم این شهر اگرچه در بعضی از مؤلفه های اعتقادی با هم اختلاف دارند اما به خانه های یکدیگر میروند و مقدسات یکدیگر را محترم میشمارند؛ سر سفره یکدیگر مینشینند و یکدیگر را اگر چه از دو مذهب مختلف امین هم میدانند. آنها در این فضای مسالمت آمیز در مخاطراتی که توسط حکومتهای ناصبی و تکفیری برایشان به وجود می آورد به یاری هم میشتابند و در این بستر چون حق را ببینند و بشناسند به آن گرایش پیدا میکنند.
دو کارکتر اصلی این داستان عبارتند از هاشم نوه ابو نعیم زرگر، تاجر بزرگ جواهرات در حله که سنی مذهب است و عاشق ریحانه ،دختر شخصیت دوم داستان یعنی ابو راجح حمامی که از شیعیان مخلص و دانای اهلبیت(علیهم السلام) است میشود؛ اما به خاطر اختلاف مذهب جرأت ابراز عشق خود را ندارد؛ او میداند به خاطر شکافی که مذهب بین او و معشوقه اش به وجود آورده است هرگز امکان رسیدن به ریحانه برایش وجود ندارد و از دو طرف با مخالف مواجه خواهد شد.
در این بین حاکم حله که شخصی ناصبی است، سعی میکند با سرکوب شیعیان و ایجاد نفرت در بین طوائف سنی و شیعه نسبت به یکدیگر، جایگاه خود را محکم نماید؛ اما سعه صدر مردم حله تا حد زیادی از این فتنه جلو گیری مینماید. تا آنکه در سیر دستگیری شیعیان نوبت به ابو راجح حمامی میرسد و بعد از اتفاقاتی که می افتد ابو راجح در یک قدمی مرگ نجات یافته اما به خاطر شدت جراحات امیدی به زنده ماند او نمیرود؛ در این زمان اصلی ترین اتفاق داستان یعنی تشرف ابو راجح حمامی به محضر امام زمان(عج) است رخ میدهد. تشرفی که باعث دگر گونی اعتقادی در حله شده و باعث میگردد تا مردم با دیدن کرامتی شگفت انگیز از امام غایب شیعیان به سمت مکتب تشیع گرایش پیدا نمایند.
بدیهی است که این اتفاق فقط در بستر زندگی مسالمت آمیز و در فضای به دور از جدل خواهد افتاد و الا در فضای متشنج و در زمانی که افراد به توهین به مقدسات و تکفیر یکدیگر روی آورده اند حتی اگر معجزه هم آورده شود بی اثر خواهد بود .
نقل کرده اند که یکی از علمای نجف با عالمی از اهل سنت در حال مناظره در خصوص امام زمان(عج) بودند. عالم شیعی به عالم سنی میگوید اگر امام زمان(عج) را به تو نشان دهم میپذیری؟ عالم سنی میگوید اگر امام زمانتان را به من نشان دهی چشمانم را به جرم دیدن او از کاسه بیرون می آورم! این بدان معناست که در فضای غبار آلود جدل و تکفیر هیچ ثمری به دست نخواهد آمد. اما در بستر تعایش و تعامل حق جلوه نموده و انسانهای سلیم النفس آن را خواهند پذیرفت.
نویسنده با قلمی بلیغ و رسا که بر خواسته از روح هنر متعهد است به خوبی این نکته را ترسیم میکند که مسلمین با هر اعتقاد و مذهبی که باشند، حقیقتا نقش اصلی در تفرقه بین مذاهب ندارند و این حاکمان دنیا طلب هستند که به خاطر منافع خود دست به ایجاد شکاف و تفرقه در میان امت واحده اسلامی میزنند .
رمان رویای نیمه شب توسط انتشارات کتابستان معرفت در چاپی متفاوت به بازار مطالعه عرضه شده است و خواندن آن ترسیمی واقعی از تعایش وحدت در جوامع اسلمی را به تصویر میکشد.
Sorry. No data so far.