چهارشنبه 10 نوامبر 10 | 11:18

مقام ائمه معصومين (ع) مساوق قرآن كريم است

حجت‌الاسلام اديب يزدي،‌ گفت: معصوم يعني رهبر ابديت، مقام آنها مساوق با قرآن كريم هستند و همان‌گونه كه قرآن يك قانون اساسي ابدي است امام جواد (ع) نيز امامي براي تمام زمان‌ها، مكان‌ها و انسان‌هاست بنابراين سنت و عملكرد معصومين (ع) براي ما شيعيان صبغه ابدي دارند.


حجت‌الاسلام والمسملين اديب يزدي در خصوص سيره علمي امام جواد «عليه‌السلام»، اظهار داشت: به بركت مقام عصمت و علميتي كه پروردگار عالميان در ماهيت وجودي معصومين «عليهم‌السلام» قرار داده است امام جواد «عليه‌السلام» نيز دقيقا همان جايگاه پدربزرگوارشان را حفظ كردند و مقام علمي امام رضا «عليه‌السلام» را ادامه دادند.

وي عنوان كرد: در روزهاي نخست امامت امام جواد «عليه‌السلام» نوعي ترديد و شك در دل‌هاي برخي از شيعيان و نزديكان اهل‌بيت «عليهم‌السلام» به وجود آمده بود كه عده‌اي از فرهيختگان و علماي بزرگ شيعه به بهانه به جا آوردن عمره و زيارت مرقد پيامبر اكرم (ص) به مدينه مشرف شدند و حدود 50 نفر از علماي بزرگ سوالات زيادي را همراه خود آوردند تا پيشواي نهم شيعيان را بيازمايند و در واقع مي‌خواستند بدانند آيا امام جواد «عليه‌السلام» آمادگي پاسخ‌گويي به اين سوالات را دارند يا نه؟

رئيس مجمع فرهنگي بلال، تصريح كرد: امام جواد «عليه‌السلام» با كرامتي بسيار شنيدني و جانانه و با توجه به سن كم ايشان كه 8 سال بيشتر نداشتند رو به علما كردند و فرمودند: «شما به بهانه حج آمده‌ايد و مي‌دانم كه شما آمده‌ايد امام زمانتان را امتحان كنيد و مي‌دانم كه هر كدام از شما چند سوال همراه آورده‌ايد و اصلا سوال‌ها را از كجا فراهم كرده‌ايد؟ و جالب اينجاست بدون اينكه علما سوالات خود را مطرح كنند حضرت «عليه‌السلام» سوالات آنها را يك به يك از طريق اعجاز خبر داده و پاسخ‌هاي بسيار در خور و شايسته، مطابق فقه آل محمد و سنت پيامبر (ص) و اميرالمؤمنين «عليه‌السلام» دادند.

وي گفت: وقتي علما با اعجاز و كرامت بسيار عظيم امام «عليه‌السلام» رو به رو شدند به ايشان ايمان آورده و فهميدند كه امام «عليه‌السلام» بر حق همان بزرگواري است كه پيامبر اكرم (ص) ايشان را به عنوان جانشين بر حق خود معرفي كرده‌اند و براي امام معصوم «عليه‌السلام» فرقي نمي‌كند كه در صبابت، نوجواني و كهن‌سالي باشد در هر شرايطي امام، امام است.

اديب يزدي، بيان داشت: اعتقادات شيعيان در ملاقات با امام جواد «عليه‌السلام» به شدت تقويت شد به طوري جايگاه علمي امام جواد «عليه‌السلام» در بين مردم به شدت متعالي شد و مردم متوجه شدند آنچه كه امام رضا «عليه‌السلام» با شهادت جانگدازشان با خود بردند امام جواد «عليه‌السلام» با فرار رسيدن دوران امامت‌شان همراه خود آوردند.

اين كارشناس مسائل فرهنگي در ادامه، افزود: مناظراتي كه مامون توسط يحيي بن اكثم براي امام جواد «عليه‌السلام» ترتيب داد مجددا جايگاه عظيم و بي‌نظير خاندان پيامبر (ص) را در رأس توجهات مردم قرار داد.

رئيس مجمع فرهنگي بلال، با بيان اينكه از زمان امام باقر (ع) توجه درباريان به ائمه معصومين «عليهم‌السلام» افزايش يافت، خاطرنشان كرد: رفتار درباريان با امام رضا «عليه‌السلام» به‌گونه‌اي بود كه مي‌خواستند ايشان را در تحت نفوذ خود قرار دهند تا مبادا قشر متدين جامعه اطراف ايشان را گرفته و براي حكومت خطرساز شوند.

وي يادآور شد: بعد از واقعه كربلا نظر معصومين «عليهم‌السلام» به انقلاب و قيام مسلحانه نبود زيرا فاجعه كربلا آنقدر عظيم و جانگداز بود كه حضرات معصومين «عليهم‌السلام» نخواستند بديل و مانندي را همچون كربلا را دوباره ايجاد كنند تا مبادا پيام واقعي آن به گوش مسلمين نرسد.

اديب يزدي روش در خصوص روش و سيره امامان معصوم «عليهم‌السلام» اظهار داشت: در روش ائمه «عليهم‌السلام» بيشتر حركت‌هاي فرهنگي و حفظ حقانيت، تعالي، رشد اسلام به چشم مي‌خورد تا اينكه آنها بخواهند قيامي با شمشير انجام دهند لذا نظر مبارك حضرات معصومين «عليهم‌السلام» نيز اصلاح نفوس مردم و اشاعه حقايق دين خدا بود كه امام صادق «عليه‌السلام» اين تفكر را به اوج رساند و معصومين بعد از ايشان همان را ادامه دادند.

وي گفت: وجود مبارك امام جواد «عليه‌السلام» به عنوان ابن رضاي اول در واقع خورشيد فروزاني بودند كه توانستند جاي خالي پدر بزرگوار خود را به بهترين صورت پر كنند و با كرامات، اخلاق و منشي كه از آن حضرت سر زد،‌ توانستند حدفاصلي باشند بين شهادت پدربزگوارشان و امامت فرزند عظيم‌الشان خود جناب مستطاب حضرت امام هادي «عليه‌السلام».

اين كارشناس مسائل اخلاقي اضافه كرد: امام جواد «عليه‌السلام» از حيث تقوا، اعلميت، جود، كرم و بزرگواري سرآمد روزگار خود بودند و به طوري كه نمي‌توان شخصي را در زمان آن حضرت با ايشان مقايسه كرد.
وي حفظ انسجام و نزاهت اعتقادي شيعيان را از جمله مواردي دانست كه ائمه معصومين «عليهم‌السلام» نسبت به آنها تلاش‌هاي بسياري انجام مي‌دادند و امامان بزرگوار سعي مي‌كردند به خاطر مكاتب متعددي كه ايجاد مي‌شد، شيعيان از صراط مستقيم الهي منحرف نشوند و اين بزرگ‌ترين هدف حضرات معصومين «عليهم‌السلام» بود.

اديب يزدي، تصريح كرد: امامت امام جواد «عليه‌السلام» به اين معنا نيست كه ايشان تنها در زمان حيات خود بر مردم ولايت داشته‌اند بلكه تفاوت اساسي دوازده امام «عليه‌السلام» با انبياء اين است كه انبياء منهاي پيامبر اكرم (ص) تنها مختص به زمان خودشان بودند اما پيامبر اكرم (ص) بعد از خودشان تا الي الأبد خاتم پيامبرانند؛ يعني تا اختتام زمان و مكان ايشان پيامبرند؛ حضرات معصوم نيز همينگونه هستند امام جواد «عليه‌السلام» امام ابدي است چراكه وقتي از دنيا مي‌رويم بايد نام ائمه را بر زبان جاري كنيم.

وي با تاكيد بر ابدي بودن ائمه «عليهم‌السلام» ابراز داشت: معصوم يعني رهبر ابديت، رهبري كه براي تمامي زمان‌ها و مكان‌هاست؛ مقام آنها مساوق با قرآن كريم هستند و همان‌گونه كه قرآن يك قانون اساسي ابدي است امام جواد «عليه‌السلام» نيز امامي براي تمام زمان‌ها، مكان‌ها و انسان‌هاست لذا سنت و عملكرد امام جواد «عليه‌السلام» و ساير حضرات معصومين «عليهم‌السلام» براي ما شيعيان صبغه ابدي دارند.

اديب يزدي تصريح كرد: بهترين جايي كه مي‌توان براي درك حقايق به آنها مراجعه كرد رجوع به دامان ائمه معصومين «عليهم‌السلام» است كه بايد در محضر آنها زانو زده و راه هدايت را در نزد آنها جستجو كنيم و اميدواريم خداوند توفيق پويش اين مسير را به همه شيعيان عنايت فرمايند.

برچسب‌ها: ،

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.