عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: در هر دورهای با تدبیر الهی، بخشی از پازل نشانهها و علائم ظهور شکل میگیرد و افراد فکر میکنند ظهور نزدیک است، اما باید عالمانه درباره مهدویت بحث کرد و انتظار داشت.
غلامرضا گودرزی عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به مرگ ملک عبدالله و اینکه آیا تغییری در جغرافیای ظهور رخ داده است یا خیر، گفت: درباره نشانههای ظهور باید مباحث متعددی مدنظر قرار گیرد، از جمله اینکه به تفاوت بین نشانهها و شرایط ظهور توجه کنیم و ببینیم آیا این نشانه جزو نشانههای محتوم، واقعی و قطعی هست یا خیر، ضمن اینکه مباحث سند، روایت و دلالت نشانهها نیز محل بحث است.
وی اظهار داشت: در سالهای گذشته خصوصاً یک حرکتی در کشور ایجاد شده که آن را حرکت تطبیق مینامیم که طی آن نشانههای مختلف را مطرح میکنند و میخواهند این نشانهها را به شرایطی که رخ میدهد، تطبیق دهند. آنچه که مشخص است و در روایات به آن اشاره شده، هرگونه وقت تعیین کردن برای ظهور درست نیست و مأمور شدهایم کسانی که برای ظهور وقت تعیین میکنند را تکذیب کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: آنچه که به ذهن میرسد این است که به حدیث «و کذب الوقاتون» میتوان در دو شکل نگریست و هر دو شکل آن هم صحیح است و باید مورد توجه قرار گیرد؛ یک زمانی، کسی وقت تعیین میکند به طور مثال مرگ ملک عبدالله و بعد از اینکه اتفاق افتاده آن را با متن روایات تطبیق میدهد که فرمودهاند «هر کس مرگ عبدالله را بر من تضمین کند من هم ظهور را برای او تضمین خواهم کرد» و ما مأمور هستیم احادیثی از این دست را نپذیریم.
وی ادامه داد: نوع دیگری از تطبیق هم وجود دارد که افراد، عکس بالا رفتار میکنند و میگویند هنوز زمان زیادی مانده تا ظهور حضرت مهدی(عج) اتفاق افتد، البته شرایط و ویژگیهای ظهور هم مهیا نیست و گویی اینکه زمان دقیق ظهور را میدانند از این رو میگویند زمان زیادی تا ظهور داریم.
گودرزی اظهار داشت: آنچه که مأموریم به آن توجه کنیم 2-3 نکته است و نباید خیلی به دنبال نشانهها باشیم، نخست اینکه: هر لحظه آماده ظهور باشیم در دعای عهد آمده است: «إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعِیدا وَ نَرَاهُ قَرِیبا» یا در روایات آمده که ظهور «بغتتًا» و به طور ناگهانی اتفاق خواهد افتاد بنابراین اولین نکتهای که از باب نشانهها باید به آن توجه کنیم این است که هر لحظه منتظر ظهور باشیم.
وی عنوان کرد:البته باید دقت کنیم نشانههایی که برای ما بیان شده، رویکرد و دلیلی داشته است که توجه کردن به این رویکرد و دلیل میتواند ما را در شناخت وظیفهمان و عمل به تکلیفمان یاری کند. آن قدر که بنده از سرجمع نشانهها متوجه میشوم این است هرچه ما به آخرالزمان نزدیک میشویم شرایط جهان، وارد یک دنیای جدید میشود چه از نظر پیچیدگی روابط، چه از نظر تقابل جریان حق و باطل و چه جریان بیداری اسلامی! بیداری که مردم در آن به سوی دین حرکت میکنند هرچند آن تباهی و ناپاکی که بعضی از افراد فطرتشان را به آن آلوده کردهاند، میخواهند مانع ظهور شوند.
این پژوهشگر عرصه مهدویت ادامه داد: اگر حواسمان را جمع کنیم و بیشتر از اینکه پیگیر نشانهها باشیم به دنبال شناخت و انجام وظیفهمان باشد انشاءالله ظهور را درک خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که ما هم اکنون در چه منطقهای از جغرافیای ظهور قرار داریم، گفت: نزدیک شدن به ظهور بالطبع یک امر نسبی است ما هرچه که زمان میگذرد به یک معنا داریم به ظهور نزدیک میشویم اما مرادی که ما از معنای ظهور در ذهنمان است میرساند نوع نزدیک شدن به ظهور، یعنی اینکه انشاءالله ما بتوانیم حضرت را درک کنیم گفتن اینکه به ظهور نزدیک شدهایم به این معنا اندکی سخت و دشوار است.
وی بیان داشت: مجموعه تصریری که از کنار هم گذاشتن نشانهها به دست میآید میتوان این امید را داشته باشیم که ظهور حضرت نزدیک باشد و خودمان را آمادهتر کنیم اما بایستی بدانیم که زمان دقیق ظهور، در اختیار خداوند است.
گودرزی ابراز داشت: اینکه در هر دورهای افراد فکر میکنند ظهور حضرت، نزدیکتر میشود از نظر بنده، دارای یک مبنا بوده و یک سنت است. اگر قرار بود بعد از عروج حضرت مهدی(عج) تا سالیانی که قرار است ظهور اتفاق افتد، هیچوقت، هیچ گروهی، مردمی، دستهای منتظر ظهور نبودند از طرف دیگر هم ویژگیها، علائم و شرایط ظهور، بروز نمیکرد شاید موضوع مهدویت به فراموشی سپرده میشد.
وی گفت: بنابراین فکر میکنم در هر دورهای با تدبیر الهی، بخشی از پازل نشانهها شکل میگیرد و افراد فکر میکنند دیگر ظهور نزدیک است این مسئله علاوه بر اینکه در افراد، ایجاد انگیزه میکند، از به فراموشی سپرده شدن ظهور نیز جلوگیری میکند و شاید هم خود این موضوع، سنجش توان و پایداری مردمی باشد که طالب ظهور هستند و خواهند دریافت تا چه اندازه در ادعا ثابت قدم بوده و آیا میتوانند از این آزمون الهی سربلند بیرون آیند. بنابراین نباید به دلیل بیحوصلگی، ارائه تحلیلهای نادرست و خدای ناکرده به دلیل کماطلاعی ما ظهور به عقب افتد.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: احساس میکنم به امید خدا میتوانیم چنین نگاهی را داشته باشیم و مسیر حرکت جهان به سوی آن قله آرمانی که وعده داده شده، نزدیک است اما واقعا این «نزدیک بودن» به این معنا نیست که ظهور چند روز و چند ساعت دیگر اتفاق خواهد افتاد، خیر. همانطور که میدانیم اگر این حدیث و تطبیق آن را با زمان حال صحیح بدانیم (مرگ عبدالله) و بگوییم این عبدالله همان عبداللهی است که در روایات اسلامی به آن تصریح شده است باز، خود این موضوع جزو نشانههای قطعی به شمار نمیرود و با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری، باید عالمانه درباره مهدویت بحث کرد و انتظار داشت نه اینکه انتظاری دم دستی و از روی شور داشته باشیم.
Sorry. No data so far.