جمعه 30 ژانویه 15 | 10:55
با همکاری مرکز فرهنگ و معارف قرآن و شورای عالی قرآن؛

همایش ملی فقه قرائت برگزار می‌شود

مدیرگروه تفسیر موضوعی قرآن از همکاری بین شورای عالی قرآن کریم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برای برگزاری همایش ملی فقه قرائت خبر داد.


IMG10314579

مدیرگروه تفسیر موضوعی قرآن از همکاری بین شورای عالی قرآن کریم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برای برگزاری همایش ملی فقه قرائت خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی مدیر گروه تفسیر موضوعی قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با اعلام خبر فوق اظهار داشت: این همایش قرار است که در اردبیهشت سال ۹۴ برگزار شود.

حجت الاسلام و المسلمین محمدی با اشاره به جایگاه تلاوت در جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: خوشبختانه تلاوت قرآن در جمهوری اسلامی جایگاه رفیعی دارد و قاریان ما در بسیاری از همایش های بین المللی حضور دارند و در بسیاری مواقع نیز جزء نفرات برتر مسابقات هستند. که این امر توجه جدی تر به بحث فقه قرائت را می طلبد.

وی در ادامه به احکام فقه قرائت اشاره کرد و افزود:بحث قرائت هم مانند همه بحث های دیگر احکام ویژه ای دارد که در این همایش به مهمترین مباحث آن پرداخته خواهد شد.

محمدی اضافه کرد: متاسفانه در حوزه شیعه کمتر به بحث فقه قرائت پرداخته است، به همین دلیل مرکز فرهنگ و معارف قرآن تصمیم گرفت که در گروه تفسیر موضوعی بحث فقه قرائت را در دستور کار خودش قرار دهد و این کار اکنون انجام شده و ان شاء الله امیدوار هستیم که تا اوایل اردیبهشت سال ۹۴ بتوانیم جلد اول فقه قرائت را به چاپ برسانیم.

مدیر گروه تفسیر موضوعی به نحوه همکاری با شورای عالی قرآن کریم اشاره کرد و افزود: وقتی این بحث مطرح شد که مرکز فرهنگ و معارف قرآن فقه قرائت را در حال انجام دارد، قاریان، حافظان و مراکزی که در زمینه قرائت کار می کنند برایشان مورد توجه بود. از جمله این مراکز شورای عالی قرآن کریم است که وقتی با این کار آشنا شدند با صحبتی که با مسئولان این مرکز داشتیم قرار شد که بحث سالیانه همایش ملی قاریان قرآن کریم را به بحث فقه قرائت اختصاص بدهیم و قرار شد این همایش با همکاری مرکز فرهنگ و معارف قرآن و شورای عالی قرآن کریم در اردیبهشت سال ۹۴ برگزار شود.

وی اضافه کرد: مدیریت علمی و برگزاری نشست علمی این همایش برعهده مرکز فرهنگ و معارف قرآن است.کل همایش دو بخش اصلی دارد، یک بخش کارگاهی است که  مدیریت آن بر عهده شورای عالی قرآن است. در بخش دوم که پژوهشگاه حضور دارد مدیریت علمی نشست است

وی محتوای بخش علمی نشست با محوریت «فقه قرائت» را به این صورت تبیین کرد:

محور اول : فقه تغنی در قرائت قرآن

۱. قرائت نیکو (حسن) از منظر فقیهان و عالمان قرائت

۲. قرائت محزون از منظر قرآن، سنت، فقیهان و عالمان قرائت

۳. ترجیع در قرائت از منظر روایات، فقیهان و عالمان قرائت

۴. دیدگاه فقیهان فریقین و عالمان قرائت درباره تغنی در قرائت قرآن

۵. جایگاه فقهی روایات تغنی در قرائت قرآن

۶. قرائت جمعی از منظر روایات و فقیهان فریقین

محور دوم : فقه احکام و قواعد تجویدی

۱. اعتبار مخارج حروف از منظر فقه و علم تجوید

۲. احکام و قواعد تجویدی از دیدگاه فقهای شیعه و اهل سنت

۳. لحن (خطا) در قرائت قرآن از دیدگاه فقیهان و عالمان تجوید

۴. بررسی تطبیقی مفهوم قرائت ترتیل از منظر قرآن، سنت و علم تجوید

۵. بررسی تطبیقی مفهوم قرائت تحقیق از منظر قرآن، سنت و علم تجوید

۶. قرائت حدر از منظر روایات، فقه و علم تجوید

علاقه مندان می‌توانند آخرین اخبار و اطلاعات این نشست را از طریق پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی قرآن به آدرسwww.quranshora.ir و شماره تماس ۸۸۴۹۳۸۱۳ و ۸۸۸۱۰۴۰۱ ۰۲۱ دریافت نمایند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: در این فرصت از تمامی استادان، قاریان، حافظان، پژوهشگران و صاحب نظران دعوت به عمل می‌آید مقالات خود را در محورها و موضوعات تعیین شده در بخش علمی نشست (غیر کارگاهی)، حداکثر تا ۱۵ فروردین ماه ۹۴ به شورای عالی قرآن ارسال نمایند تا مورد داوری و ارزیابی قرار گیرد.

وی گفت: در نشست پیش‌رو علاوه بر ارائه برخی از مقالات در همایش، از چند مقاله برگزیده به شکل ویژه تقدیر شده و مقالات منتخب در نشریه علمی پژوهشی «پژوهش های قرآنی» به چاپ خواهد رسید.

محققان برای آگاهی از  آیین‌نامه نگارش و ارسال مقالات به سایت دبیرخانه نشست با آدرسhttp://shora.ir/page/ayeenneshast مراجعه کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.