سه‌شنبه 24 فوریه 15 | 15:37

تکرار وعده های مسئولان به سپید پوشان

امسال نیز با نزدیک شدن روز پرستار وعده‌های مسئولین آغاز شده است در این زمینه سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات جامعه پرستاری، از پیگیری مشکلات پرستاران در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت که قرار است مشکلات پرستاران ظرف ۱۰ روز آینده در مجلس پیگیری شود.


ffjjj

حلما ناصری- امسال نیز با نزدیک شدن روز پرستار وعده‌های مسئولین آغاز شده است در این زمینه سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات جامعه پرستاری، از پیگیری مشکلات پرستاران در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت که قرار است مشکلات پرستاران ظرف ۱۰ روز آینده در مجلس پیگیری شود.

«جمعی از پرستاران و کامیون داران کشور در اعتراض به عدم پرداخت حق و حقوقشان صبح امروز (یکشنبه) مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.» این خبر سوم اسفند ماه منتشر شد و بی توجهی مسئولان به مشکلات پرستاران باعث تکرار این موضوع برای سومین بار در طی سال جاری شده است.

نگاهی به عمده مشکلات پرستاران

پرستاری در دین اسلام از آن شغل‌های سفارش شده و قابل احترام است اما سال‌ها است که پرستاران در کشور به خوبی حمایت نمی‌شوند و همیشه با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند حل مشکلات جامعه پرستاری کشور همواره یکی از وعده‌های دولت‌های مختلف بوده است.

طبق قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، ‌متوسط ساعات کاری پرستاران ۳۰ تا ۳۶ ساعت در هفته است، ولی در حال حاضر پرستاران ایرانی بیش از ۴۴ ساعت در هفته کار می کنند که این موضوع موجب خستگی می‌شود و کمبود نیروی پرستاری در کشور، یکی از چالش های اساسی است که متاسفانه مشکلات زیادی برای پرستاران و بیماران به وجود آورده است.

 

با این حال پرستاران در ایران از نداشتن نعطیلی در طول سال و شیفت های کاری شبانه نیز رنج می برند زیرا هر انسانی در هر شغلی گاهی نیازمند آرامش است که شغل مقدس پرستاری به این علت که تعطیلی ندارند و شیفت کاری شبانه دارند این آرامش و آسودگی را از پرستاران عزیز کشور گرفته است.

عدم پرداخت حقوق و مزایا به پرستاران بحث همیشگی پرستاران و مسئولان بوده است و این قشر زحمت کش با سختی ها و مشقت های فراوانی در این شغل رو به رو هستند که نداشتن حقوق و مزایای مناسب و  استخدام نشدن مزید بر علت شده است و دلیل تجمع دو هزار نفری پرستاران سراسر کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی بوده است.

مشکلات زنان در شغل پرستاری

براساس آمارهای رسمی، ۸۷ درصد از پرستاران در بیمارستان ها را زنان تشکیل می دهند و این امر علاوه بر آنکه باعث شده بخش مردان بیمارستان ‌ها با کمبود پرستار مواجه شود، زنان پرستاران را نیز در شرایط کاری سخت قرار می ‌دهد که در نبود نیروی مرد، مجبور به انجام آن هستند.

ازعوامل زیان بار براى جسم و روان افراد به ویژه زنان از گذشته هاى دور می توان ارتباط دائمى با بیماران، مسائل زیان آور محیطى همچون اشعه، عوامل بیولوژیک و کار در شیفت شب را ذکر کرد.

خواب شبانه براى سلامت افراد بسیار مفید است و کاهش آن باعث مشکلاتى همچون خستگى هاى زودرس، تحلیل قواى جسمانى، ابتلا به بیماى هاى جسمى، اختلالات خلقى و افزایش احتمال بروز انواع سرطان مى شود،

ولى با همه این موارد شاهد حضور فعالانه زنان در بیمارستانها هستیم که حتى حاضرند براى گذراندن زندگى و کمک به همسران خود سختى کار در شیفت هاى شبانه و مسائل ناشى از آن را متحمل شوند.

پیگیری مشکلات پرستاران در مجلس و دولت!

امسال نیز با نزدیک شدن روز پرستار وعده‌های مسئولین آغاز شده است در این زمینه سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات جامعه پرستاری، از پیگیری مشکلات پرستاران در مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت که قرار است مشکلات پرستاران ظرف ۱۰ روز آینده در مجلس پیگیری شود.

می توان از اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از گذشت ۸ سال از تصویب آن، افزایش اختلاف پرداختی میان پزشک و پرستار و تبعیض ها در حوزه پرستاری، به عنوان دیگر مشکلات چالش برانگیز پرستاری نام برد.

اما امسال نیز همانند سال‌های گذشته بودجه لازم در حوزه پرستاری دیده نشد و  تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و قانون ارتقای بهره‌وری در بودجه سال آینده فاقد پیش‌بینی بودجه‌ای لازم هستنداین درحالی است که با گذشت چندین سال از تصویب قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و ارتقای بهره‌وری، هنوز این قانون اجرایی نشده است.

در این خصوص روز ۴اسفند ماه سال جاری در پی تجمع جمع کثیری از پرستاران مقابل مجلس وزیر بهداشت پیامی  به مناسبت روز پرستار در این خصوص منتشر کرد مبنی بر اینکه « با اعتقادی که به حرفه پرستاری دارم، پیگیری مسایل پرستاری را با جدیت در دستور کار قرار داده ام.

وزیر بهداشت در این پیام  یادآور شد که هیچ مسئول منصفی منکر آن نیست که از نظر استانداردهای پرستاری تعداد پرسنل فداکار پرستار، نیمی از نیاز کشور است،خود را موظف می‌بینیم تا دغدغه‌های مبتنی بر امنیت شغلی و نظام پرداخت عادلانه از جمله طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد را به‌عنوان روشی برای اجرای تعرفه‌های پرستاری به صورت بسته‌ های خدمتی در بالین ادامه دهیم. علاوه بر این نحوه باز توزیع درآمد بیمارستان ها را ابلاغ کردم تا با اجرای آزمایشی آن ظرف دو سه ماه، ایرادات و اشکالات شناسایی و برطرف شود.»

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.