دوشنبه 09 مارس 15 | 23:29
معاون آموزشی دانشکده طب سنتی تهران:

داروهای گیاهی عارضه دارند

معاون آموزشی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در طب سنتی ایران 6 اصل تغذیه صحیح، توجه به خواب و بیداری، ورزش، توجه به تغییر فصل و آب و هوا، توجه به روح و روان و توجه به پاکسازی بدن از مواد زاید و نگاهداشت مواد ضروری در بدن 6 اصل حفظ تندرستی هستند.


13920716000142_PhotoA

معاون آموزشی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در طب سنتی ایران 6 اصل تغذیه صحیح، توجه به خواب و بیداری، ورزش، توجه به تغییر فصل و آب و هوا، توجه به روح و روان و توجه به پاکسازی بدن از مواد زاید و نگاهداشت مواد ضروری در بدن 6 اصل حفظ تندرستی هستند.

ابراهیم خادم اظهار کرد: در کنار تمام تأکیدات علم جدید بر ورزش در طب سنتی نیز بر ورزش تأکید شده است تا جایی که در طب سنتی ایران ورزش یکی از اصول ششگانه حفظ تندرستی است.

وی افزود: در طب سنتی ایران 6 اصل تغذیه صحیح و اصولی، توجه به خواب و بیداری، ورزش، توجه به تغییر فصل و آب و هوا، توجه به روح و روان و توجه به پاکسازی بدن از مواد زاید و نگاهداشت مواد ضروری در بدن 6 اصلی حفظ تندرستی هستند.

خادم تصریح کرد: ابن سینا از این 6 اصل، 3 اصل اول یعنی تغذیه اصولی، توجه به خواب و بیداری و ورزش منظم را مهمترین اصول دانسته است و از بین این 3 اصل مهمترین آن را ورزش منظم توصیف کرده است که نقشی اصیل در بروز بیماری و درمان بیماری دارد.

معاون آموزشی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: ورزش در طب رایج نیز اهمیتی زائدالوصف دارد تا جایی که رشته‌ای به عنوان پزشکی ورزشی تعریف شده است که ناشی از اهمیت ورزش در پیشگیری از بروز بیماری، درمان بیماری و بازتوانی پس از درمان است.

خادم در رابطه با بروز بیماری‌های کلیوی در افراد نیز گفت: در این حوزه بیماری‌های زمینه ساز ابتلا به بیماری کلیه شامل دیابت و فشار خون به شکل روز افزونی در جوامع صنعتی دیده می شود و در حال شیوع است.

وی افزود: در همه این بیماری‌های زمینه‌ای نقش و اهمیت ورزش به عنوان عامل پیشگیری کننده در علم پزشکی به اثبات رسیده است و بر این اساس مرکز تحقیقات نفرولوژی تدبیری جالب به کار گرفته است تا همزمان با برگزاری سمینار علمی راهکاری عملی برای کاهش ریسک فاکتورها در پیش گرفته است.

معاون آموزشی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران توصیه کرد: در موضوع فعالیت بدنی عامل تاثیرگذار استمرار ورزش است. ورزش زمانی تاثیرگذار است که در هفته 4-3 نوبت و هر نوبت حداقل 30 دقیقه صورت گیرد که در این صورت بر کاهش بروز چاقی، دیابت، اضافه وزن و فشار خون موثر است.

خادم خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی تصور می‌کنند داروهای گیاهی عارضه ندارند در صورتی که ما تاکید داریم داروی گیاهی نوعی داروست و حتماً می‌تواند عوارضی در پی داشته باشد بنابراین داروهای گیاهی باید تحت نظارت پزشک مطرح شود.

معاون آموزشی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در برخی موارد همزمان مصرف داروی گیاهی، داروی شیمیایی نیز استفاده می‌شود و چنانچه این مصرف پزشک صورت نگیرد ممکن است تداخل دارویی صورت بگیرد.

وی با اشاره به کارآزمایی داروهای گیاهی در خصوص بیماری‌های کلیوی در دانشگاه‌ها گفت: محمدبن‌زکریای رازی توصیه‌ای به پزشکان دارد و آن این است که تا زمانی که می‌توان با غذا درمان کرد نباید از دارو استفاده کرد که این نشان از اهمیت تغذیه سالم دارد.

خادم تغذیه اصولی را از مهمترین ملاکهای ما در طب سنتی دانست و گفت: در این همایش تلاش شده است تا بسته غذایی میان وعده حامل پیام تغذیه‌ای مناسب باشد چرا که تغذیه سنتی ایرانیان نکات دقیقی دارد و حکمای سنتی تدابیری در نظر گرفته‌اند.

خادم تاکید کرد: در طب سنتی آمده است که در صبحانه گردو، پنیر با نان مصرف شود و هیچکدام از این دو را نباید به تنهایی مصرف کرد چرا که این دو مصلح یکدیگرند یعنی مضرات احتمالی یکدیگر را از بین می‌برند.

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.