شنبه 14 مارس 15 | 17:55
یادداشت

دلواپسی از روند مذاکرات است نه تیم مذاکره کننده

نگرانی مقام معظم رهبری از مذاکرات نشان داد خط منتقدین به روند مذاکرات پر بی راه نبوده و مسئولین دولت انتقاد به روند مذاکرات را با انتقاد به تیم مذاکره کننده اشتباه گرفته اند.


خاتمی5-300x195
مجتبی نصرآبادی-رهبر معظم انقلاب در جمع خبرگان رهبری با اشاره به حیله گری طرف مقابل در مذاکرات هسته ای فرمودند: تیم مذاکره کننده ما برادران خوب و امینی هستند و برای صلاح کشور تلاش می کنند، در عین حال من نگرانم چون طرف مقابل، حیله‌گر است.

بسیاری از حامیان تیم مذاکره کننده نگرانی و دلواپسی منتقدین را به سخره می گرفتند و با انگ هایی مانند کاسبان تحریم ، دلواپسان توافق و مقایسه این نگرانی با نتانیاهو سعی در تخریب منتقدین داشتند.

البته به جهنم فراخواندن دلواپسان توسط رئیس جمهور وتوهین هایی مانند بی سوادخواندن و جمله از جاهای خاص تغذیه می شوند، راه را برای توهین به منتقد باز کرده اما قشر فهیم حامی دولت با این استدلال که رهبری اشراف کامل بر مذاکرات دارند و اگر انحرافی پیش آمده بود قطعا قبل از همه توسط ایشان تذکر داده می شد، سعی در توجیه رفتار مذاکره کننده داشتند.

کار به جایی رسید که منتقدینِ مذاکرات را ضد رهبری و خلاف مصالح ملی نامیدند و ضمن ابراز تعجب و برائت از منتقدین سعی در برگرداندن نوک پیکان انتقاد به طرف مقابل را داشتند.

اما نگرانی مقام معظم رهبری از مذاکرات نشان داد نقد منتقدین به روند مذاکرات پر بی راه نبوده و مسئولین دولت انتقاد به روند مذاکرات را با انتقاد به تیم مذاکره کننده اشتباه گرفته اند.

تاکنون حمایت برخی افراد و رسانه ها از تیم مذاکره کننده به بیان ابعاد شخصیتی ظریف و همکارانش و مورد اعتماد و حمایت رهبری بودن آنان محدود بود، در حالی که بایستی روند مذاکرات و نتایج حاصله مورد تحلیل قرار می گرفت.

از دست دادن سه چهارم از ظرفیت سایت فردو، نیمی از سایت نطنز، تعطیلی آب سنگین اراک، نداشتن حق تولید سانریفیوژ و کاهش ذخائر اورانیم بیست درصد از ۸۴۰۰ کیلو به ۵۰۰ کیلو و همزمان ، افزایش پولهای بلوکه شده از ۱۰۰ ملیارد دلار به ۱۴۰ ملیارد دلار، وضع تحریم های جدید، بی اعتبار کردن توافق با دولت کنونی آمریکا توسط کنگره،سوالاتی است که تیم مذاکره و حامیانشان باید در صدد پاسخگویی به آن برآیند.

ویلیام کوهن فرد اصلی برنامه ریزی تحریم ایران در جمع اعضای کنگره میگوید: بزرگترین تحریم ایران کاهش دادن قیمت نفت بود و تاکنون(تا زمان نشست کنگره ) بیش از ۱۷ ملیارد دلار دچار خسارت شده اند.

مقام معظم رهبری در دیدار با ظریف از دو نکته گلایه کردند:۱- صحبت تلفنی با اوباما ۲- طولانی شدن جلسه مذاکره اول با جان کری.

حال جای این سوال پیش می آید که آیا قدم زدن با کری و دیدار با رئیس جمهور فرانسه ، درست در روزی که وی عکس یادگاری با کاریکاتور موهن میگیرد مورد رضایت رهبری و به صلاح کشور است؟

آیا ملتهای مسلمان  که انقلاب را محور مقاومت می دانستند ما را مذبذب نخواهند نامید؟

در عمر چند ساله جمهوری اسلامی سابقه نداشته که نماینده ما در سازمان ملل مورد موافقت آمریکا قرار نگیرد.

هر چند مقام معظم رهبری پای خطوط قرمز و کلیات مذاکرات ایستاده اند و جلوی نرمش های ذلیلانه برخی مقامات را می گیرند، اما کلید زدن نافرجام پروژه رفراندم نیز می تواند گوشه ایی از تلاشهای افراد خاص برای عبور از خطوط قرمز را اخطار دهد.

تحریم های آمریکایی با عناوین حقوق بشر، موشکی، حمایت ازبه اصطلاح تروریسم( حزب الله )، و هسته ای می باشد در حالی که عراقچی می گوید: آمریکایی ها گفته اند یک پنجم تحریم های هسته ای به مرور تا ۲۰ سال دیگر برداشته می شود در حالی که مردم هر نوع توافق را منوط به رفع کامل تحریم ها می دانند نه تعلیق موقت.

جادارد تیم مذاکره کننده و دولت به جای حمله به منتقدین به تشریح روند مذاکره و دستاوردهای احتمالی بپردازد و این نکته را بداند که ما به افراد اعتماد داریم اما از دشمن نگرانیم و علاج واقعه را قبل از وقوع می خواهیم تا همانند سال ۱۳۸۲ مجبور به از دست دادن همه پروژه هسته ای کشور در قبال هیچ نشویم.

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.