رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران گفت: در تحریم برای واردات یا صادارت کالا و انتقال پول به کشور ۷ میلیارد دلار سالانه هزینه میشود که با رفع آن حذف میشود و قدرت چانه زنی بیشتری برای انتخاب فروشنده و نوع کالا خواهیم داشت.
مجیدرضا حریری، در مورد شرایط جدید پیشروی ایران و احتمال برداشته شدن تحریمها اظهار داشت: اگر تحریمها لغو شود، نخستین نکته مثبتی که پیش میآید، این است که هزینههای تجارت فرامرزی در امر صادرات و واردات کاهش مییابد، چرا که در چند سال اخیر با توجه به مبادلات تجاری ما که رقمی حدود 100 میلیارد دلار است 7 تا 10 درصد این رقم را برای مبادله کالا هزینه کردهایم.
وی افزود: با توجه به تحریمهای بانکی، بیمه و کشتیرانی صادرکننده باید برای آوردن پول صادراتی به کشور چندین مرحله را طی کند که این مسئله در مورد واردات با ریسک بیشتر وجود دارد.
افزایش 7 میلیارد دلاری درآمدهای تجاری تنها با حذف هزینه اضافی مبادلات تجاری
به گفته حریری با برقرار شدن ارتباطات بانکی هزینه مبادلات تجاری کاهش مییابد و فقط چیزی حدود سالانه 7 میلیارد دلار از محل کاهش هزینه مبادلات به درآمدمان اضافه میشود.
رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران به این نکته هم اشاره کرد که برداشته شدن محدودیتها سبب میشود، تا قدرت چانهزنی بازرگانان ایرانی برای واردات یا صادرات کالا بالاتر رفته و بتوانیم قدرت جایگزینی فروشنده یا بازار را برای جنس مرغوبتر و قیمت بهتر داشته باشیم، چرا که در شرایط کنونی گاهی اوقات مجبوریم، به دلیل محدودیت یکسری مسائل را بپذیریم.
استفاده از 100 میلیارد دلار پول بلوکه شده برای بازسازی زیر ساختها
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه تجربه پس از جنگ نشان داده که اقتصاد ما استعداد زیادی برای بازسازی دارد، تصریح کرد: اگر سیاستگذاران اقتصادی ما خوب عمل کنند و پولهای بلوکه شده خارج از کشور را که رقمی معادل صد میلیارد دلار است، را صرف بازسازی زیرساختهایمان کنند، نه واردات کالاهای ساخته شده، مطمئناً میتوانیم در عرض سه، چهار سال حجم تجارت خارجی را سه برابر کنیم.
وی به این نکته هم اشاره کرد که حتی با برداشته شدن تحریمها نباید نسخه اقتصاد مقاومتی را فراموش کرد، بلکه باید شرایط جدید را در کنار نسخه اقتصاد مقاومتی پیش برده تا بتوانیم به ظرفیت تولید هم توجه کنیم.
ضرورت بازنگری در استراتژیهای اقتصادی
به گفته حریری بازنگری در استراتژیهای کشور با شرایط جدید ضروری است و باید دید که باید همه چیز را تولید کرد، یا تولیدی که در راستای اشتغالزایی بوده و یا تولید دانشبنیان لازم است.
رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران این را هم گفت که حتی پس از برداشته شدن تحریم میتوان با استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران خارجی و تولید محصولات مشترک با هدف صادراتی به فکر تولید داخل هم بود، تا تولیدکنندگان نگرانی از بابت واردات کالا به دلیل آسیب خوردن نداشته باشند.
Sorry. No data so far.