دوشنبه 27 آوریل 15 | 10:16

رهبر انقلاب از کشتار کدام سیاه‌ها سخن گفت؟

رهبر انقلاب روز گذشته درباره ظلم و خشونتی که در جامعه ایالات متحده وجود دارد و حقوق سیاه‌پوستان به صورت گسترده نقض می‌شود، اینگونه روایت کردند: «…بامزه اینجا است که در آمریکا که به‌اصطلاح رئیس‌جمهور هم یک سیاه‌پوست است، درعین‌حال نسبت به سیاه‌پوستان این حالات و این کار‌ها دارد انجام می‌گیرد… امّا در‌‌ همان حال، سیاه‌ها مورد ظلم قرار می‌گیرند، مورد بی‌اعتنایی قرار می‌گیرند، مورد تحقیر قرار می‌گیرند؛ بعد هم که جانشان [در خطر است‌].


رهبر انقلاب روز گذشته در جمع فرماندهان نیروی انتظامی، درباره ظلم و خشونتی که در جامعه ایالات متحده وجود دارد و حقوق سیاه‌پوستان به صورت گسترده نقض می‌شود، اینگونه روایت کردند: «…بامزه اینجا است که در آمریکا که به‌اصطلاح رئیس‌جمهور هم یک سیاه‌پوست است، درعین‌حال نسبت به سیاه‌پوستان این حالات و این کار‌ها دارد انجام می‌گیرد… امّا در‌‌ همان حال، سیاه‌ها مورد ظلم قرار می‌گیرند، مورد بی‌اعتنایی قرار می‌گیرند، مورد تحقیر قرار می‌گیرند؛ بعد هم که جانشان [در خطر است‌].»

برای اثبات صحت این مساله و نمایش وضعیت دردناک نژادپرستی در ایالات متحده، کافی است نگاهی به فهرست سیاه‌پوستانی که در سه سال گذشته در این کشور توسط پلیس کشته شده‌اند، بیندازیم تا مشخص شود «پلیس مقتدر آمریکا» یه چه معنی است.

شهر «بالتیمور» این روزها همانند شهر «فرگوسن» که آگوست سال گذشته به صحنه تلاشی تمام عیار و مجدانه برای مقابله با رفتارهای نژادپرستانه در آمریکا تبدیل شده بود، یکپارچه اعتراض به کشته شدن یک مرد جوان سیاه‌پوست به نام “فرد گری” است . برگزاری شب‌زنده‌داری‌های اعتراضی، مراسم همدردی با خانواده مقتول و بحث‌های عمیق درباره رواج نژادپرستی بخشی از صحنه‌هایی است که این روزها در “بالتیمور” می‌توان دید.

سرنوشت ” فردگری” و “مایکل براون” شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارد. “براون” شهریور ماه سال جاری، در حالی در شهر “فرگوسن” کشته شد که مسلح نبود و تحقیقات بعدی نشان داد که خطر جدی برای افسر پلیس سفیدپوستی که او را به قتل رساند نداشت. مرگ او به برپایی تظاهرات‌ سراسری در آمریکا و بحث‌‌های جدی درباره نژادپرستی نهادینه‌شده در نهادهای مجری قانون در آمریکا منجر شد. “فردی گری” هم  مسلح نبود و در حالی که سوار ون پلیس شده بود بر اثر بدرفتاری پلیس دچار عارضه نخاعی شد و سپس جان باخت.

 مرگ این دو جوان سیاه‌پوست، برای معترضان آمریکایی هر چند دردناک است اما اصل ماجرا نیست؛  به باور معترضان، این دو سیاه‌پوست تنها نشانه‌هایی هستند که به عارضه‌هایی بس گسترده‌تر و عمیق‌تر رخنه‌کرده در عمق جامعه آمریکا اشاره می‌کنند. در کشور آمریکا سیاه‌پوست‌ها دو برابر سفیدپوست‌ها بیشتر احتمال دارد توسط پلیس بازداشت شوند و در موارد دستگیری با جریمه‌های سنگین‌تر روبرو می‌شوند؛ با آنکه آمارهای رسمی نشان می‌دهند احتمال ارتکاب جرائم مرتبط با اسلحه در بین سیاه‌پوست‌ها و سفیدپوست‌ها تقریباً یکسان است “رنگین‌پوست‌ها” دو برابر بیشتر از سفیدپوست‌ها احتمال دارد هدف شلیک گلوله پلیس قرار گیرند.

گزارش زیر نگاهی است به برخی از سیاه‌پوست‌های غیرمسلح که طی سه سال گذشته در قتل‌های نژادپرستانه کشته شده‌اند.

“فردی گری”، 25 ساله، 19 آوریل 2015

آمریکایی آفریقایی‌تبار 25 ساله که در 19 آوریل سال 2015  و یک هفته بعد از بازداشت توسط پلیس به جرم معامله مواد مخدر بر اثر ضربات وارد آمده به نخاع به کما رفت و درگذشت.

“رومین بریبسون”، 34 ساله، 2 دسامبر 2014

له گزارش نسیم، وی چهار فرزند داشت و 2 دسامبر 2014 با شلیک گلوله پلیس کشته شد. پلیس به اشتباه تصور کرده بود جعبه قرص که او به دست دارد، سلاح است. درباره سرنوشت این پرونده حکمی اتخاذ نشده است.

“تامیر رایس”، 12 ساله، 22 نوامبر 2014

افسری سفیدپوست به نام “تیم لوهمن”، تنها چند ثانیه بعد از یافتن او در پارک به او شلیک کرد و او را کشت. خانواده این نوجوان 12 ساله شکایت‌نامه‌ای علیه این افسر تنظیم کرده و این پرونده در دست بررسی است.

“آکای گورلی”، 28 ساله 20 نوامبر 2014

“گورلی” در پله‌های یک ساختمان در دست تکمیل در نیویورک و توسط افسری به نام “پیتر لیانگ” کشته شد. وی غیرمسلح کشته شد و “ویلیام براتون”، افسر همکار “لیانگ” که هنگام وقوع این قتل در صحنه حضور داشته گفته این جوان “کاملاً بی‌گناه” کشته شد. افردی که در صحنه قتل وی حضور داشته‌اند می‌گویند هنوز نمی‌دانند لیانگ به چه دلیل تصمیم گرفت به گورلی شلیک کند.

کاجیمه پاول، 25 ساله، 19 آگوست 2014

پلیس در پاسخ به یک تماس تلفنی مبنی بر سرقت نوشابه‌های انرژی‌زا و بیسکوئیت از یک فروشگاه در صحنه حضور یافت. افسران پلیس ادعا کرده‌اند پاول را هنگامی به قتل رساندند که او با چاقویی در دست در حال نزدیک شده به آنها بوده است. با این حال، فیلم ضبط شده از این واقعه نشان می‌دهد او به حدی به پلیس نزدیک نبوده که خطری برای آنها محسوب شود. قتل پاول تنها 15 ثانیه بعد از ورود افسران پلیس به صحنه صورت گرفته است. خانواده پاول شکایت‌نامه‌ای در این باره تنظیم کرده‌اند اما این پرونده هنوز به جایی نرسیده است.

“ازل فورد”، 25 ساله، 12 آگوست 2014

شلیک به ازل فورد هنگامی صورت گرفته که پلیس وی را برای انجام تحقیقات متوقف کرده بود. خانواده این جوان سیاه‌پوست گفته‌اند پلیس هنگامی به او شلیک کرده که وی روی زمین دراز کشیده بود. تحقیقات درباره دلایل مرگ وی هنوز ادامه دارد.

دانته پارکر، 36 ساله، 12 آگوست 2014

به گزارش نسیم، قتل او هنگامی صورت گرفت که پلیس در پاسخ به تماسی درباره مردی که قصد ورود به ساختمان داشت در صحنه حاضر شد. پارکر سوار دوچرخه شد و از صحنه گریخت. پلیس وی را در حالی که در مکانی دیگر کنار دوچرخه‌اش ایستاده بود یافت. اما هنگام دستگیری، با مقاومت وی روبرو شد و به همین دلیل از شوکر استفاده کرد که به مرگ وی منجر شد. این پرونده کماکان در دست بررسی است.

مایکل براون، 18 ساله، 9 آگوست 2014

افسری سفیدپوست به نام “دارن ویلسون”  بعد از نزاعی که در درون خودرو ویلسون اتفاق افتاد وی را در حالی که غیرمسلح بود و بنا به گزارش شاهدان عینی خطری به همراه نداشت با شلیک گلوله به قتل رساند. کشته شدن براون به تظاهرات‌های ضد نژادپرستی در سر تا سر آمریکا منجر شد. برای ویلسون کیفرخواست صادر نشده است.

اریک گارنر، 43 ساله، 17 ژوئیه 2014

ادعای پلیس این است که گارنر را در حال فروش سیگارهای غیرقانونی که مالیات آنها پرداخت نشده بود دیده‌اند اما شاهدان عینی حاضر در صحنه می‌گویند پلیس این مرد سیاه‌پوست را به خاطر وارد شدن در یک نزاع دستگیر کرده است. یک افسر پلیس به نام “دانیل پانتالئو” بعد از درگیری با گارنر، گردن وی را فشار داد. وی بر اثر فشار وارد آمده به گردن و سینه جان باخت. مراجع پزشکی علت مرگ وی را قتل اعلام کرده‌اند اما برای این افسر پلیس کیفرخواست صادر نشده است.

ویکتور وایت، 22 ساله، 22 مارس 2014

منابع پلیس می‌گویند وی در حالی که با دستهای دستبندزده پشت ماشین پلیس بوده به خودش شلیک کرده و خودش را کشته است. اما وکیل خانواده وایت گفته در صورتی که امکان شلیک وی به خودش با دستبند به دست غیرممکن بوده، “مگر اینکه او دیوید کاپرفیلد” بوده باشد.

“یاورت اسمیث، 47 ساله، 16 فوریه 2014

افسران پلیس به صحنه یک درگیری خانوادگی اعزام شدند اما به “اسمیث” که در را به روی آنها باز کرده بود شلیک کردند. پلیس ابتدا ادعا کرد که این زن اسلحه به همراه داشته اما یک روز بعد این ادعا را پس گرفت.  برای افسر پلیس مرتکب این قتل کیفرخواست صادر شده است.

مک‌کنزی کوکران، 25 ساله، 28 ژانویه 2014

وی بعد از درگیری با نیروهای امنیتی یک مجموعه تفریحی و بر اثر قرار گرفتن در وضعیت منجر به خفگی کشته شد.  کوکران به آنها گفت که نمی‌تواند نفس بکشد اما توجهی به حرفهای او نشده بود. برای نیروهای امنیتی عامل قتل وی کیفرخواست صادر نشده است.

اندی لوپز، 13 ساله، 22 اکتبر 2013

لوپز یک سلاح ساچمه‌ای به دست داشت که از لحاظ ظاهری شبیه سلاح جنگی AK-47 بود. پلیس به لوپز گفته سلاحش را به زمین بیندازد اما بعد از ممانعت او به سمت وی شلیک کرده‌اند. در پرونده وی کیفرخواستی علیه کسی صادر نشده است.

میریام کاری، 34 ساله، 3 اکتبر 2013

وی هنگام دور زدن با خودرو در کنار یکی از ایستگاه‌های ایست و بازرسی ساختمان کاخ سفید، طبق ادعای مقامات پلیس به یک مانع و یکی از افسران مأمور مخفی در کنار ساختمان کاخ سفید برخورد کرد. پلیس بعد از تعقیب خودرو وی، با شلیک 5 گلوله به سینه وی را به قتل رساند. او و دخترش که همراه با او داخل خودرو بود هر دو غیر مسلح بودند.

جوناتان فرل، 24 ساله، 14 سپتامبر 2013

وی پس از یک سانحه تصادف رانندگی با خودرو درب منزل مجاور را زد. زنی که داخل خانه بود با پلیس تماس گرفت. پلیس بعد از بازداشت فرل با شلیک 10 گلوله وی را به قتل رساند. “راندل کریک”، افسر مرتکب این قتل به اتهام ارتکاب قتل عمد مجرم شناخته شده است.

کارلوس آلکیس، 43 ساله، 15 آگوست 2013

آلکیس بعد از آنکه پلیس به اشتباه برای یافتن یک دستگاه موبایل به منزل وی حمله کرد بر اثر حمله قلبی درگذشت. خانواده وی از اداره پلیس نیویورک شکایت کرده‌اند و این پرونده در حال رسیدگی است.

کیمانی گری، 16، 9 مارس 2013

پلیس ادعا کرده “گری” یک سلاح کمری را به سمت آنها نشانه گرفته و به همین دلیل به وی شلیک شده است. با این حال، دوستان گری و خانواده‌اش می‌گویند او هرگز سلاح نداشته است. یک شاهد عینی هم ادعای پلیس را رد کرده است. گزارش‌ها حاکی است نیروهای پلیس 11 گلوله به سمت این نوجوان شلیک کرده‌‌اند که چند گلوله به وی اصابت کرده است. برای عاملان قتل وی کیفرخواستی صادر نشده است.

رینالدو کوواس، 7 سپتامبر 2012

کوواس در حال فرار از صحنه حمله مردان مسلح به فروشگاهی بود که در آن کار می‌کرد که با شلیک گلوله پلیس به قتل رسید. دادستان منطقه بروکس موفق به شناسایی افسر متهم به قتل وی نشد و به همین دلیل از پیشبرد پرونده به هیئت منصفه خودداری کرد.

چاویس کارتر، 21 ساله، 29 جولای 2012

پلیس می‌گوید کارتر هنگامی که با دست‌های دستبند زده پشت خودرو پلیس بوده خودکشی کرده است. مادر او این ادعای پلیس را رد کرده  و با بیان اینکه کارتر چپ دست بوده می‌گوید او باید قاعدتاً باید با دست راست خودش را می‌کشت. افسران دخیل در کشته شدن این جوان از کار تعلیق شده‌اند.

کندرک مک‌دید، 19 ساله، 24 مارس 2012

وی بعد از گزارش اشتباه فردی به پلیس مبنی بر سرقت دو مرد سیاه‌پوست از وی به اشتباه با شلیک گلوله دو افسر پلیس کشته شد. او غیرمسلح بود اما با شلیک 7 گلوله به قتل رسید. افسران پلیس متهم به این قتل از کار برکنار شدند.

  شریسی فرانسیس، 30 ساله، 15 مارس 2012

“فرانسیس” به اختلال روانی اسکیزوفرنی مبتلا بود؛ بعد از عدم مصرف داروها و درگیری‌های لفظی با مادر، خواهرش با 311 تماس گرفته و درخواست اعزام آمبولانس کرد اما به جای آن 4 افسر پلیس وارد شدند و فرانسیس را به بیرون از منزل هدایت کردند. گزارش‌ها حاکی است هر چهار نفر این افسرها برای دستبند زدن او را تحت فشار روی زمین خوابانده‌اند اما دقایقی بعد تنفس او قطع شده است. خانواده فرانسیس از این افسرها شکایت کرده‌اند.

وندل آلن، 20 ساله، 7 مارس 2012

پلیس ایالت “نیواورالزن” در حال انجام بازرسی از منزل آلن برای یافتن ماری‌جوانا بود به وی شلیک کرد. افسر متهم به این قتل در این پرونده مجرم شناخته و به 4 سال حبس محکوم شده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.