علیرضا جزینی در همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه طبق گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در سال 2014 سطح کشت و تولید مواد افیونی در افغانستان برای چهارمین سال متوالی افزایش یافته است، گفت: گزارشهای غیررسمی حاکی از تولید بالقوه 8 هزار تن مواد در سال 2015 بوده است.
وی ادامه داد: این امر موجب تشدید جریان قاچاق مواد مخدر، تعمیق ارتباط گروههای جرایم سازمانیافته در منطقه و فرامنطقه و در نهایت تحمیل خسارات مضاعف و سنگین در ابعاد مختلف جانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی برای بیشتر کشورهای منطقه و بهخصوص ایران که در خط مقدم جبهه جهانی علیه قاچاق مواد مخدر است، می شود.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: جمهوری اسلامی ایران با الهام از آموزههای دینی و سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری با اراده جدی به دنبال تحقق اجرای استراتژی متوازن، شامل رویکردهای کاهش تقاضا و عرضه با تأکید بر اجتماعی کردن از طریق مشارکت تمام لایههای مختلف جامعه و نیز ارتقای همکاری های منطقهای و بینالمللی در امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردان است.
وی در مورد اقدامات جمهوری اسلامی ایران در بخش کاهش عرضه، گفت: در نتیجه اقدامات صورت گرفته در سال 2014 میلادی دستگاههای مقابله کشورمان موفق به انجام 2 هزار و 200 عملیات وکشف 506 تن انواع مواد مخدر ازجمله 13.5 تن هروئین و 12.5 تن مرفین شده است.
جزینی ادامه داد: بیش از 2 هزار و 770 باند قاچاق متلاشی و بیش از 330 آشپزخانه تولید شیشه با 4 تن شیشه در این مدت منهدم شده است.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به آمار 6 ماهه ابتدایی 2015 و 3 ماهه اول 94 اشاره کرد وگفت: در 6 ماه گذشته بیش از 305 تن مواد مخدر از جمله 9 تن هروئین کشف شده و در 3 ماهه ابتدایی94 نیز با اجرای 685 عملیات و درگیری در مجموع 150 تن انواع مخدر، 2 میلیون قرص و آمپول غیرمجاز و حدود 17 تن انواع پیشسازها کشف شده است و تعداد 66 هزار و 470 قاچاقچی دستگیر و 191 قبضه سلاح از آنها توقیف شده است.
وی با بیان اینکه در 25 سال گذشته 29 هزار قبضه سلاح از قاچاقچیان کشف شده است، گفت: در 2 سال اخیر باندهای بینالمللی قاچاق برای دستیابی به منافع غیرمشروع خود مسیرهای دریایی را به گزینههای ترانزیت مواد اضافه کردهاند.
جزینی در مورد فعالیتهای کاهش تقاضا نیز گفت: در عرصه کاهش آسیب 350 تیم سیّار و هزار و 56 مرکز اقامتی میان مدت و بلند مدت برای ارائه خدمات کاهش آسیب در سال 2014 فعالیت کردهاند، ضمن آنکه تعداد مراکز کاهش آسیب گسترش یافته است و همچنین برای 20 هزار معتاد متجاهر در 18 مرکز خدمات مناسب ارائه شده است.
قائممقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: مراکز درمانی و کاهش آسیب 2 هزار و 275 مرکز در سال 2009 به 6 هزار و 773 مرکز در سال 2014 و همچنین در فاصله زمانی مذکور تعداد افراد پذیرش شده از 670 هزار نفر به 880 هزار نفر افزایش یافته است.
جزینی همچنین در مورد فعالیتهای بینالمللی و مقابله با پولشویی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که ارتقاء همکاریهای بینالمللی نقش محوری و تعیینکنندهای در همافزایی ظرفیتهای کشورها درمبارزه با بحران جهانی مواد مخدر ایفا میکند.
وی ادامه داد: بر این اساس همکاری با کشورهای منطقه و نهادهای بینالمللی در سطح دو و چند جانبه بهعنوان بخش لاینفک برنامههای خود قرار داده است.
قائممقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: در بخش مقابلهای تحویل تحت نظارت و ردیابی درآمدهای حاصل از مواد مخدر بهعنوان قطع شریانهای حیاتی مافیای مواد مخدر را مجّدانه تعقیب کرده و با تقویت شناسایی اموال ناشی از مواد مخدر ضمن محدود کردن دایره فعالیت قاچاقچیان دامنه مصادره اموال آنان را گسترش داده است.
Sorry. No data so far.