میانه تابستان سال گذشته بود که برخورد جدی با مشترکان پرمصرف آب در تهران در پی اقدام یک روزه آبفای این استان با قطع چندساعته آب منازل مسکونی پرمصرف ها کلید خورد. اگرچه این طرح با دلایل نامعلومی ادامه نیافت و مسئولان نیاز به مجوز قانونی دولت برای برخورد با مشترکان پرمصرف را دلیل آن دانستند، اما پس از آن بود که معاون اول رئیس جمهور و وزیر نیرو در صحبت های جداگانه ای از عزم دولت برای برخورد با مشترکانی خبر دادند که بسیار بیشتر از دیگران به مصرف آب شرب می پردازند و عملا آب تصفیه شده شرب را برای مصارفی چون استخر و آبیاری فضای سبز مصرف می کنند.
در روزهای پیک مصرف آب در سال 93 بود که وزیر نیرو از ارائه طرح برخورد با مشترکان پرمصرف با جریمه و قطع انشعاب آنها به هیئت دولت خبر داد. پیگیری خبرنگار تسنیم از سرانجام این طرح حاکی از این است که در سال 93 پس از طرح این موضوع در هیئت وزیران، بررسی بیشتر آن به کمیسیون های تخصصی اقتصادی دولت محول شد؛ در سال 94 نیز این طرح روی میز ورای عالی اقتصاد است؛ اما تا این لحظه هیچ خروجی از کمیسیون های اقتصادی دولت یا جلسات شورای عالی اقتصاد برای تعیین تکلیف این طرح نداشته ایم.
در واقع، اختلاف نظر در بین مسئولان اقتصادی دولت برای نحوه برخورد با مشترکان پرمصرف آب، این طرح را حدود 9 ماه بر روی میز دولت بدون نتیجه نگه داشته است.
حمید چیت چیان – وزیر نیرو – آبان ماه سال گذشته به تسنیم گفته بود که «هرگونه اعمال جریمه برای مشترکان پرمصرف باید پس از طرح و تصویب در دولت انجام بگیرد، ما این پیشنهاد را به دولت دادهایم و منتظر تصویب آن در دولت هستیم.»
وی همچنین در پاسخ به “چهزمانی طرح برخورد با مشترکان پرمصرف آب نهایی و اجرا میشود؟”، گفت: «تا پیش از شروع تابستان سال 94 برخورد با مشترکان پرمصرف آب نهایی میشود.»
همچنین، علیرضا دائمی – معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو – آذرماه سال گذشته به تسنیم گفته بود «مشترکانی که بسیار بیش از دیگران مصرف میکنند و عموماً 8 تا 10 برابر متوسط مصرف کشور در بخش آب شرب خانگی مصرف دارند، درصد کمی از جامعه را شامل میشوند که در کلانشهر تهران حدود 3هزار مشترک شناسایی شدهاند و در کلانشهرهای دیگر نیز، این تعداد کمتر از این رقم است اما مجموع حجم مصرف آنها قابل توجه است.»
دائمی در پاسخ به “چهزمانی طرح برخورد با مشترکان پرمصرف در دولت نهایی شده و آماده اجرا میشود؟”، گفت: «در وزارت نیرو برخورد با مشترکان پرمصرف را برای پیک مصرف سال 94 در برنامه داریم.»
وی افزود: «در کمیسیونهای اقتصادی دولت طرحهای بسیاری در دست بررسی است که این طرح هم یکی از آنهاست، ما با هماهنگی دولت طرح برخورد با مشترکان پرمصرف را تا پایان سال آماده اجرا میکنیم تا از ابتدای سال آینده، امکان اجرای این طرح وجود داشته باشد.»
مسئولان وزارت نیرو هنوز منتظر کسب اجازه از دولت برای برخورد با مشترکان پرمصرف هستند.
ستار محمودی – قائم مقام وزیر نیرو – بیست و سوم خرداد سال جاری درباره قطع آب مشترکان پرمصرف تهرانی گفت: وضعیت مصرف در شرق تهران چندان رضایتبخش نیست و دولت تا اواسط تیر مصوبه ای صادر می کند و این موضوع قانونی میشود.
رحیم میدانی – معاون وزیر نیرو در امور اب و آبفا – یک هفته بعد (اول تیرماه) با بیان اینکه پیگیر افزایش تعرفههای مصرفی برای مشترکانی که 50 مترمکعب به بالا در ماه مصرف آب دارند، گفت: طبق قانون بودجه از سال 94 تعرفه خدمات آب و فاضلاب باید به تصویب شورای عالی اقتصاد برسد از این رو ابلاغ تعرفههای جاری که قرار بود تا پایان اردیبهشت ماه صورت بگیرد تا پایان تیرماه انجام میشود که با ابلاغ تعرفههای سال جاری آبونمان بهمیزان هزار تومان در هر قبض مجدداً روی قبوض مشترکان محاسبه خواهد شد.
این مقام مسئول افزود: پیگیر این هستیم که در تعرفههای ابلاغی سال جاری در هر 5 مترمکعب اضافه مصرف از مصارف بالای 40 مترمکعب شیب پلکانی محاسبه مصرفی زیاد باشد.
این اظهار نظر، آخرین موضع مسئولان وزارت نیرو در خصوص طرح برخورد با مشترکان پرمصرف نبود. حمید چیت چیان – وزیر نیرو – سه روز پیش با بیان اینکه مردم باید نسبت به واقعیت منابع آبی و روشهای درست مصرف کردن آن آگاه باشند، گفت: در این زمینه باید قوانین و مقرراتی برای تشویق و جریمه افراد پرمصرف و کممصرف وجود داشته باشد.
به نظر می رسد مخاطب این توصیه وزیر نیرو بیش از آنکه مصرف کنندگان باشند، دولتمردان هستند؛ تا به لزوم تعیین ابزار مشوق و بازدارنده برای کنترل مصرف توجه داشته باشند.
Sorry. No data so far.