با توجه به تلاشهای عربستان طی چند ماه اخیر و سفرهای «محمد بن سلمان» وزیر دفاع و جانشین ولیعهد این کشور به روسیه و فرانسه، ریاض به صورت آشکار به دنبال دستیابی به سلاح هستهای است تا در کنار تلآویو دومین رژیمی باشد که در خاورمیانه به بمب اتمی دست پیدا میکند.
در همین راستا «نوافق عبید» فعال در مرکز «بیلور» دانشگاه هاروارد به «سی ان ان»، گفته بود که عربستان خواست و اراده دست یابی به بمب اتمی را دارد.
عبید یکی از کارشناسان سرشناس مرکز تحقیقاتی ملک فیصل در عربستان و عضو شورای ملی روابط اعراب با آمریکا نیز هست و از نزدیکان دربار خاندان آل سعود به شمار میرود؛ بر همین اساس به نظر میرسد اظهارات عبید با توجه به موقعیت او حالتی شبه رسمی پیدا میکند و به این ترتیب عربستان به صورت غیر مستقیم از توانایی خود برای دست یابی به سلاح اتمی پرده بر میدارد.
نواف عبید در ادامه این مقاله ادعا میکند که با نزدیک شدن به توافق نهائی کشورهای 1+5 با ایران و امکان دستیابی این کشور به سلاح هستهای و با توجه به شکست تلاشها برای داشتن خاورمیانهای بدون سلاح کشتار جمعی، عربستان باید به سرعت فناوری غنی سازی اورانیوم را تقویت کرده و در زمینه استفاده از کلاهکهای هستهآی تجربه به دست بیاورد.
وی در حالی این ادعاها را مطرح میکند که برنامه صلح آمیز هستهای ایران شفاف است و سالها تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی پیگیری شده و تا کنون بر اساس گزارشهای آژانس ایران هیچگونه تخلفی در زمینه برنامه صلح آمیز هستهای اش انجام نداده است در حالی عربستان تلاش میکند با این ادعاها برای تلاش خود در زمینه دست یابی به بمب اتمی مشروعیت ایجاد کند.
از سوی دیگر سکوت آژانس در برابر این ادعاهای عربستان و تلاش روشن این کشور برای دست یابی به فناوری نظامی هستهای به کمک پاکستان و تبدیل شدن به دومین قدرت نظامی اتمی در خاورمیانه نشان دهنده رفتار دوگانه این سازمان با برنامه هستهای ایران است و این مسأله را روشن میکند که برخورد با پرونده هستهای ایران برخوردی کاملا سیاسی بود.
با توجه به قراردادهای عربستان با کره جنوبی، روسیه و فرانسه برای ساخت دست کم 16 نیروگاه اتمی طی چند سال آینده، «جمال خاشقجی» خبرنگار نزدیک به محافل سیاسی عربستان اعلام کرده که عربستان پروژههای بزرگی در زمینه انرژی اتمی دارد و افزوده که بدون شک این برنامهها کاملا صلح آمیز هستند!
در حالی که عربستان اولین منبع استخراج و تولید نفت در جهان به شمار میرود و با توجه به اینکه این کشور با بحرانی در زمینه ذخایر نفتی برای تولید انرژی روبه رو نیست، دهها میلیارد دلار سرمایه گذاری در زمینه انرژی هستهای را تنها برای دست یابی این کشور به فناوری نظامی اتمی میتوان توجیه کرد.
Sorry. No data so far.