سعید پورطهماسبی شاعر مجموعه شعر «قرار» که به تازگی از سوی انتشارات موسسه «شهرستان ادب» منتشر شده است به اشعار این مجموعه و زمان سرایش آنها اشاره کرد و گفت: مجموعه «قرار» برگزیدهای از اشعاری است که مربوط به ابتدای آغاز فعالیتم به طور جدی در حوزه غزل تا به امروز است و سهم بیشتری از آن به قدیم باز میگردد و بخشی جدیدتر است و در حقیقت بخشی از سرودههای من است که به امید خدا بخش دیگری نیز در آینده چاپ خواهد شد.
وی به اینکه چطور شد این مجموعه را چاپ کرد نیز اشاره کرد و گفت: در ابتدا قصد جدی برای انتشار کتاب نداشتم ولی خب به واسطه آشنایی با موسسه شهرستان ادب به صرافت چاپ کار افتادم و با نظر و راهنمایی دیگران «قرار» چاپ شد.
*تاخیر در چاپ مجموعه شعر موجب میشود شعر به یک استاندارد برسد
این شاعر که اثرش متفاوتترین مجموعه شعر نمایشگاه کتاب شده بود، گفت: اگر در انتشار مجموعه شعر شتابزده عمل شود، بعدا ممکن است شاعر پشیمان شود. اکنون وقتی این مجموعه را میبینم و همین که با تاخیر کار چاپ کردهام با نگاهی به آثار گذشتهام متوجه میشوم بخشی از آنها را اصلا قبول ندارم و نگاه نمیکنم. تاخیر در چاپ کتاب شعر موجب میشود که کار به یک استانداردی برسد و خامیهایی که ممکن بود وجود داشته باشد به حداقل میرسد.
او اضافه کرد: امروز با توجه به توصیهای که بزرگان شعر مبنی بر اینکه در انتشار مجموعه شعر نباید عجله کرد متوجه میشوم که واقعا این سخن چقدر درست است و تاثیر دارد. البته اگر با این دید به اشعار نگریسته شود شاید هیچوقت نباید کتاب چاپ کرد اما دوستان من را قانع کردند تا کارم را چاپ کنم.
پورطهماسبی در ادامه به زبان اشعارش اشاره کرد و گفت: دلبستگی من به نوع زبانی که با توجه به پیشینه ادبیات کلاسیک ما وجود دارد که نوعی امید و شور در اشعار عاشقانه دارد، موجب شد زبان اشعارم به این شکل باشد و از کلیشههای مرسوم دوری کنم.
*واژههای جدید در زبانم نمیچرخد
وی افزود: از طرف دیگر واژگان ما در زبان فارسی دارای پیشینه معنایی هستند و استفاده از آن در شعر امروز منعی نیست و شاید شاعر بتواند در شعرش از آن دفاع هم بکند ولی برخی واژههای جدید در زبان من نمیچرخد و نمیتوانم در شعرم استفاده کنم. برخی واژههای جدید شاید دارای زیبایی لحظهای باشد و یا لذت زودگذری درست کند ولی دیگر نمیشود به عمق آن رسید و نباید انتظار یک معنای عمیق از آن باشیم.
شاعر مجموعه «قرار» گفت: شاید از واژههای جدید نتوان انتظار داشت که اندیشه ما را تحت تاثیر قرار دهد و روح و روان ما را پرواز بدهد. سعی کردهام از زیباییهای اصیلتر استفاده کنم تا مخاطب را پس از بازیهای لفظی به یک منزلی برسانم.
*هر هنری از حقیقت بهره برده باشد جاودانه خواهد شد
او با بیان اینکه هنر اگر از حق بهره برده باشد جاودانه خواهد شد، گفت: اگر بخواهیم حقیقت را بیان کنیم و در تلاش باشیم که از آن پردهبرداری کنیم حالا بدون اینکه قصد جاودانه شدن داشته باشیم با توجه به عقایدمان دیگر نباید نگران این باشیم که جاودانه میشویم، حال یا شعر و یا هر هنری اگر بهرهای از حقیقت برده باشد خود به خود جاودانه خواهد شد و ماندگاری پیدا میکند.
*عشق و اخلاق از هم جدا نیستند
پور طهماسبی در پاسخ به اینکه چگونه در بیان مسائل عاشقانه به نکات اخلاقی نیز توجه داشته، گفت: آمیختن مباحث عاشقانه و اخلاقی در کنار هم عجیب نیست، زیرا این دو مبحث از هم جدا نیست زیرا عشق اگر عشق است از اخلاقیات جدا نیستند و هنر و اخلاق در زیبایی با هم پیوند میخورند پس اگر هنر تجلی زیبایی در یک بستر است اخلاق نیز یک بستری برای تجلی زیبایی روح در قالب رفتار و واکنشهای ما است و از همین رو هنر و اخلاق در زیبایی با هم اشتراک دارند و به هم میرسند. یک فرد میتواند هنرمند باشد و زیبایی را در وجود خود متجلی کند و این مرتبه والای انسان است.
وی در پایان به زمان آغاز شاعری خود اشاره کرد و گفت: شعر به یک معنایی برای کسی که حس شاعرانه دارد از ابتدا جدی است ولی برای مخاطب کی این جدی شود بحث دیگری است. شعر از دوران راهنمایی برای من جدی بود و اولین تراوشات شعری من به آن زمان باز میگردد و هر چه جلو آمدم این جدیتر شده است.
Sorry. No data so far.