روزنامه آلمانی «فرانکفورترآلگماینه» نوشت که مناظره نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نشان داد که همه آنها در یک موضوع با هم همنظر هستند و آن رد کردن توافق هستهای با ایران است و اگر یکی از آنها رئیسجمهور بعدی آمریکا شود در این صورت توافق را زیر سوال خواهد برد.
در این گزارش آمده است:«اکنون یک افق زمانی مطرح است؛ در 15 ماه آینده رئیسجمهور جدیدی در آمریکا انتخاب خواهد شد و تغییر در کاخ سفید 2 ماه بعد از آن رخ خواهد داد. اما شواهد نشان میدهد که تنشها زودتر از موعد به وقوع خواهد پیوست. مبارزات انتخاباتی هماکنون بسیار شدت گرفته است و تا انتخاب رئیسجمهور در نوامبر 2016 طول نخواهد کشید.»
«در جریان نخستین مناظره رسمی جمهوریخواهان که در آن 10 نامزد اصلی حضور داشتند، «دونالد ترامپ» در حد یک نامزد مستقل ظاهر شد و نشان داد که نمیخواهد خود را تحت فشار (حزبی) قرار دهد. این موضوع یادآور سال 1992 است وقتی «راس پروت» نامزد مستقل، به پیروزی خود در برابر «جرج بوش» رئیس جمهور اسبق بیش از حد مطمئن بود. چنین موضوعگیری در آغاز رقابتهای انتخاباتی کاری درست نیست. اما ترامپ که میزان مغرور بودنش را با آسمانخراش های نیویورک مقایسه میکنند ،مهم نیست که حزب از وی در انتخابات حمایت کند.»
نویسنده در ادامه نوشت:« میان جمهوریخواهان شکاف افتاده است اما همه آنها در یک مورد آن هم رد توافق هستهای با ایران با یکدیگر هم عقیده هستند. به طوری که اگر یکی از این افراد به قدرت برسد، توافق هستهای را زیر سوال خواهد برد. این در شرایطی است که توافق در واشنگتن هیچ پشتوانه قدرتمندی ندارد و آخرین صحبتهای اوباما در دفاع از آن هم نتوانست مخالفان را متقاعد کند.»
فرانکفورترآلگماینه نوشت: «جمهوریخواهان که به ایران اعتماد ندارند و شماری از آنها چنین دیدگاهی درباره اوباما دارند، در جایگاهی نیستند که نگاه خوبی به توافق داشته باشند. در این شرایط نگاه اوباما مبنی بر اینکه نمیتوان به دموکراتها هم تکیه کرد شدت گرفته است به خصوص پس از اینکه «چاک شومر» سناتور دموکرات هم مخالفت خود را با این توافق اعلام کرد.»
یک نگاه بدبینانه به قضیه این است که سیاستمداران ما توافق را اجرائی می کنند و شروع به نابود کردن دستاوردهای ملت می کنند. کنگره آمریکا توافق را رد می کند و رئیس جمهور آاین تصمیم کنگره را وتو می کند و کنگره نمی تواند دو سوم آرای لازم برای برداشتن وتوی رئیس جمهور را جمع آوری کند و توافق وارد فاز اجرا می شود. آمریکائی ها تعلیق برخی تحریم های جزئی را منوط به حل و فصل مسئله ابعاد احتمالی نظامی با آژانس می کنند که این موضوع تا نشستن رئیس جمهور بعدی آمریکا در مسند قدرت طول خواهد کشید و دقیقا پس از کسب اطلاعات لازم توسط آژانس، رئیس جمهور بعدی توافق را به هم می زند و شروع به بهانه گیری برای صدور قطعنامه جدید و وضع تحریمهای شدید تر می کند و ……
و البته باز آن آن موقع سیاست مداران ما خواهند گفت : تندروها در هر دو کشور نگذاشتند مسائل حل شود و إلا همه چی آروم میشد و ما هم خوشبخت!!!