دوشنبه 17 آگوست 15 | 16:13

برزیلی‌ها خواستار برکناری «روسف» شدند

بیش از 6 هزار نفر از مردم برزیل در اعتراض به ضعف مدیریتی رئیس جمهور این کشور به خیابان‌ها آمده و خواستار برکناری وی شدند.


هزاران معترض برزیلی که «دیلما روسف» رئیس جمهور برزیل را دلیل اصلی بحران‌های اقتصادی اخیر در کشورشان می‌دانند روز گذشته در بسیاری از شهرهای برزیل ضمن اعتراض به ضعف مدیریتی وی به خیابان‌ها آمدند و خواستار «روسف» از پست ریاست جمهوری  شدند.

طبق گزارش‌های دریافتی مردم  سهل‌انگاری‌های «روسف» را دلیل اصلی فسادهای مالی اخیر در میان مقامات ارشد و همچنین بحران اقتصادی کنونی در کشور می‌دانند و در راستای برکناری وی از منصب ریاست جمهوری در چندین شهر برزیل تظاهرات عظیمی به راه انداختند.

بیش از 6 هزار نفر مردم در راستای اعتراض به فسادهای مالی موجود در دولت «روسف» و بحران اقتصادی و سیاسی فعلی در کشور، در خیابان‌های اکثر شهرهای برزیل حضور یافتند.

طبق آمار گزارش شده بسیاری از تظاهرات کنندگان شهر «برازیلیا» پایتخت برزیل ضمن حضور در بخش‌های مختلف و سر دادن شعار «فساد را نمی‌پذیریم» تا ساختمان کنگره واقع در این شهر پیش‌روی کردند.

یکی از تظاهرات‌کنندگان به خبرنگاران گفت که بخاطر شرایط حساس برزیل طی چند روز اخیر در بین مردم کشورم حاضر شدم تا همگام با آن‌ها علیه فسادهای مالی دولت و مشکلات اقتصادی اخیر در کشور و ضعف مدیریتی ریاست جمهوری برزیل اعتراض کنم.

مردم در حالی که لباس زرد و سبز تیم فوتبال برزیل را به تن داشتند، در مقابل کنگره ایستاده و با شعارهای دیگری نیز مبنی بر «دیلما کنار رود» و  «یا مجرمین دستگیر شوند» اعتراض خود را به گوش دولت رساندند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که 71 درصد از مردم برزیل معتقدند که «روسف» در دومین دور ریاست جمهوری خود عملکرد خوبی نداشته است.

این تظاهرات در حالی اتفاق افتاد که بر اساس آخرین نظرسنجی‌های صورت گرفته در برزیل «روسف» به دلیل رسوایی فساد مالی در شرکت نفتی «پتروبراس» و همچنین وضعیت نامناسب این کشور در سال 2014 به نامحبوب‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ برزیل تبدیل شده است که به زعم 71 درصد مردم این کشور آمریکای جنوبی عملکردی بد و خیلی بد داشته است.

از ابتدای سال جاری میلادی  «روسف» به دلیل بروز بحران‌های مالی اخیر و همچنین فسادهای مالی در بین مقامات ارشد برزیلی و همدستی با شرکت نفتی پتروبراس به دادگاه احضار شد تا مورد استیضاح قرار بگیرد؛  مردم معتقدند که ضعف مدیریتی «روسف» موجب بروز این قبیل مشکلات در کشور شده است.

«پاتریسیا سوارز» یکی از معترضین برزیلی که 43 سال سن دارد، در مصاحبه با  گزارشگران اعلام کرد: تا زمان حصول نتیجه مورد نظرمان به تظاهرات ادامه خواهیم داد، ما می‌خواهیم که «روسف» از ریاست جمهوری کشور استعفا دهد و کشور را به حال خود بگذارد، بدون حضور وی شرایط بهتر خواهد بود.

«کامیلو لینز» 60 ساله دیگر معترض برزیلی حاضر در تظاهرات نیز گفت: به دلیل شرایط پیچیده و بحرانی برزیل در تظاهرات شرکت کردم چراکه ضعف مدیریتی «روسف» موجب شرایط بد اقتصادی و همچنین فسادهای مالی مقامات ارشد دولتی شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در ابتدا درخواست برگزاری دادگاه سیاسی در صدر خواسته‌های تظاهرات‌کنندگان برزیلی قرار داشت اما اندکی بعد و در این تظاهرات که از سوی راست‌گرایان طراحی شده است، پایین کشیدن «دیلما روسف» رئیس‌جمهور دموکرات برزیل از مسند قدرت به اصلی‌ترین خواسته معترضین تبدیل شد.

این تظاهرات در چندین شهر برزیل از جمله «برازیلیا»، «ریو دو ژانیرو»، «بلو هوریزانته»، «پورتو آلگره»، «بلن»، «ماسیو»، «سالوادور» و «ویتوریا» برگزار شد.

«دیلما روسف» روز 7 اگوست (16 مردادماه) اعلام کرد که هیچ‌کس نمی‌تواند مشروعیتی که مردم کشور با انتخاب وی از طریق آراء عمومی به عنوان رئیس‌جمهور برای دو دوره متوالی به این شخص داده اند را از وی سلب کند.

رئیس‌جمهور برزیل ضمن ابراز تأسف از اقدامات بی‌ثبات‌کننده راست‌گرایان افراطی این کشور علیه دولت، عنوان کرد که این افراد به جای تلاش برای رفاه مردم برزیل تمام وقت خود را صرف انتقاد از دولت می‌کنند.

در ماه مارس 2014 (اسفند 92) بی‌نظمی‌های موجود در شرکت «پتروبراس» به لطف یکی از عملیات‌های پلیس فدرال آشکار شد و چند نفر از افراد مجرم نیز دستگیر شدند.

بدین منظور 13 سناتور، 22 نماینده، 2 فرماندار، خزانه‌دار حزب کارگران و همچنین چندین نفر از مقامات سابق بخش اجرایی دولت به منظور شناسایی عاملان پرونده فساد شرکت «پتروبراس» مورد بازجویی قرار گرفتند.

به گفته دادستان کل برزیل، بین سال‌های 2004 تا 2012، 3 درصد از ارزش قراردادهای امضا شده توسط شرکت «پتروبراس» صرف پرداخت رشوه به مقامات آن و تامین مالی اتحادیه‌های سیاستمداران از جمله حزب حاکم کارگران و شریک اصلی آن حزب جنبش دموکراتیک برزیل می‌باشد.

رسوایی فساد مالی «پتروبراس» به شدت بر روی نفت این کشور تاثیر گذاشته و منجر به سقوط سهام آن در بازار بورس اوراق بهادار «سائوپائولو» و بحرانی شدن وضع اقتصادی برزیل شده است.

این رسوایی همچنین مشکلات فراوانی را برای «پتروبراس» در جذب منابع مالی در بازارهای بین‌المللی به وجود آورد و همچنین 58 درصد از ارزش خود در ماه‌های اخیر را در این بازارها از دست داد، دلیلی که باعث کاهش سرمایه‌گذاری‌های این شرکت در حوزه نفت برای سال‌های آینده نیز شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.