تریبون مستضعفین- سیدسجاد اصفهانی
در حالیکه طی روزهای گذشته مناقشات سیاسی میان برخی چهرههای سیاسی در خصوص مواضع رهبری پیرامون توافقنامه وین و برجام صورت گرفته بود. رهبر انقلاب پس از یک ماه مجددا در یک سخنرانی رسمی به صورت اشاره وار از این بحث عبور کردند تا این پرسش باقی بماند که نظر آیت الله خامنهای درباره مذاکرات چیست؟
رهبر حکیم انقلاب در جمع اعضای مجمع عمومی مجمع جهانی اهلبیت و اتحادیه رادیو تلویزیونهاب کشورهای اسلامی با تبین نقشه استکبار در مبارزه با ملتهای مسلمان فرمودند: «نقشهی دوّم دشمن نفوذ است؛ میخواهند در کشورهای اسلامی و در کشورهای این منطقه، یک نفوذی بهوجود بیاورند که تا دهها سال ادامه داشته باشد. امروز آمریکا آبروی گذشته را در این منطقه ندارد؛ میخواهند این را بازسازی کنند. در کشور ما هم قصدشان همین است؛ در ایران هم نیّتشان این است. آنها به خیال خودشان، در این جریان مذاکرات هستهای -این توافقی که حالا نه در اینجا هنوز تکلیفش معلوم است، نه در آمریکا؛ هم اینجا معلوم نیست که رد بشود یا قبول، هم آنجا معلوم نیست که رد بشود یا قبول- نیّت آنها این بود که از این مذاکرات و از این توافق، وسیلهای پیدا کنند برای نفوذ در داخل کشور. ما این راه را بستیم و این راه را به طور قاطع خواهیم بست؛ نه نفوذ اقتصادی آمریکاییها را در کشورمان اجازه خواهیم داد، نه نفوذ سیاسی آنها را، نه حضور سیاسی آنها را، نه نفوذ فرهنگی آنها را؛ با همهی توان -که این توان هم بحمدالله امروز توان زیادی است- مقابله خواهیم کرد؛ اجازه نخواهیم داد.»
مسیر قانونی تصویب برجام
رهبر انقلاب روز گذشته به محتوای برجام ورودی نکردند همان طور که در سخنرانیهای روز عید فطر چنین نکردند بلکه بر طی شدن مسیر قانونی برای تایید یا رد برجام در کشور تاکید کردند: «انتظار ما این است که دستاندرکاران، با دقّت مصالح را -مصالح کشور را، مصالح ملّی را- در نظر بگیرند و آنچه را تحویل ملّت خواهند داد، بتوانند با گردن افراشته، در مقابل خدای متعال هم ارائه بدهند.» . رهبری در سخنرانیهای خود بررسی برجام را به نهادهای قانونی سپرده و در نفی و اثبات و محاسن و معایب آن سخنی نگفتند. اما بازه عملکرد ایران در خصوص برجام را از رد تا تائید بیان کرده و دست دست اندرکاران را در این خصوص باز گذاردهاند. اما متاسفانه در روزهای اخیر در خصوص طی شدن مسیر قانونی بررسی برجام در نهادهای قانونی شاهد اما و اگر هایی هستیم. دولت هنوز لایحه برجام را به مجلس نفرستاده است و تشکیل کمیسیون بررسی برجام نیز در مجلس شورای اسلامی داستانی پیدا کرده است. این در حالی است که رسانههای حامی دولت بیتوجه به اصول ۷۷ و ۱۲۵ فانون اساسی از عدم ارسال برجام به مجلس و بررسی آن در شورای عالی امنیت ملی حمایت میکنند. ماجرای نقد برجام در رسانهها و کارشناسان نیز ماجرای دیگری یافته است.
خط قرمزهای رهبری و نتایج برجام
در طول مذاکرات هستهای رهبر انقلاب خط قرمزهای نظام را به صورت شفاف و علنی بیان کردند. اینکه چقدر از خطوط قرمز نظام رعایت شده است و در طول مذاکرات و مجموع داد وستدهای صورت گرفته آیا به توافقی متوازن رسیدهایم یا خیر نیازمند بحث کارشناسی و نقد است که توسط صاحبنظران در حال انجام است و اینکه نهادهای مسئول چقدر به این نقدها و بحثهای کارشناسی توجه خواهند کرد بحث دیگری است. اما در خصوص نتایج مد نظر آمریکایی ها از مذاکرات و متن توافق هنوز به صراحت سخن میگویند. ایشان در خطبههای نماز فطر گفتند: «چه این متن تصویب بشود و چه نشود، به حول و قوّهی الهی، اجازهی هیچگونه سوءاستفادهای از آن داده نخواهد شد؛ اجازهی خدشهی در اصول اساسی نظام اسلامی به کسی داده نخواهد شد؛ قابلیّتهای دفاعی و حریم امنیّت کشور، به فضل الهی حفظ خواهد شد، اگرچه میدانیم دشمنان بر روی این نقطهی بخصوص، تکیهی زیادی دارند. جمهوری اسلامی، در زمینهی حفظ قابلیّتهای دفاعی و امنیّتی خود -آنهم در این فضای تهدیدی که دشمنان برایش بهوجود میآورند- هرگز تسلیم زیادهخواهی دشمن نخواهد شد.» این سخنان همانطور که پیشتر اشاره گردید به زبان و ادبیات دیگری دیروز نیز مورد تاکید ایشان قرار گرفت.
امنیت رژیم صهیونیستی تامین نخواهد شد
بحث برنامه اتمی ایران با این توجیه که کاربردهایی در ساخت سلاح هستهای دارد و این مساله امنیت منطقه و بویژه رژیم اشغالگر قدس را به مخاطره میاندازد یکی از اصلیترین اهداف آمریکاییها و اروپایی در ورود به مذاکرات بوده است و همواره در طی روند مذاکرات به آن تاکید کردهاند. اخلال فرانسه درجریان توافق و همینطور سخنان امریکاییها در این خصوص مثالهای روشن آن است.
اما همانطور که بارها توسط مقامات جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است برنامه هستهای ایران کاملا صلحآمیز بوده و از باب رعایت موازین شرعی به سلاح کشتار جمعی و هستهای توجهی نمیکند. با این حال رهبر انقلاب پیش از توافق با بیان اینکه چه توافق بشود چه نشود امنیت اسرائیل تامین نخواهد شد و پس از توافق در بیانهای مختلف نظیر سخنان روز گذشته و روز عید فطر خود با تاکید بر اینکه حمایت از آرمان فلسطین جز اولویتهای ایران است گفتند: «ما از مقاومت در منطقه دفاع میکنیم؛ از مقاومت فلسطین -که یکی از برجستهترین فصول تاریخ امّت اسلامی، در طول این سالها مقاومت فلسطین است- دفاع میکنیم. هر کسی با اسرائیل مبارزه کند و رژیم صهیونیستی را بکوبد و مقاومت را تأیید کند، ما از او حمایت میکنیم؛ انواع حمایتهایی که برای ما ممکن باشد؛ همهجور حمایتی که برای ما ممکن است، از هر کسی که با رژیم صهیونیستی مقابله کند، خواهیم کرد. از مقاومت حمایت میکنیم، از تمامیّت ارضی کشورها حمایت میکنیم؛ از همهی کسانی که در مقابلهی با سیاستهای تفرقهافکنانهی آمریکا ایستادگی میکنند حمایت میکنیم؛ با همهی کسانی که این تفرقهافکنی را بهوجود میآورند طرفیم و مقابلیم.»
به عبارت دیگر در حالی که بر اساس توافق ما شدیدترین بازرسیها توسط آژانس برای عدم انحراف برنامه هستهای به سمت ساخت بمب اتم را خواهیم داشت لیکن از آنجا هیچگاه به دنبال ساخت بمب اتم نبودهایم راهکارهایمان برای حمایت از مقاومت اسلامی و مبارزه با رژیم صهیونیستی مسدود نمیشود و با تمام توان و قدرت این مسیر را چه توافق در ایران و آمریکا تصویب شود چه نشود و برجام عملیاتی شود یا خیر، خواهیم پیمود.
به امید خدا روز موعود آزادی قدس شریف و نابودی رژیم صهیونیستی نزدیک است.
Sorry. No data so far.