یکشنبه 11 اکتبر 15 | 06:20

مسابقه پوپولیست‌‌ها برای خالی‌بندی درباره برجام

درباره استدلال سیروس ناصری که شبیه آن از سوی بیژن زنگنه مطرح شده – ضرر روزانه ۱۰۰ میلیون دلاری – باید یادآور شد که طبق متن برجام، روز تصویب برجام ۳ ماه پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت یعنی ۲۶ مهرماه ۹۴ است. با این وصف معلوم نیست دلال نفتی با چه محاسبه‌ای، رقم زیان ۳ میلیارد دلاری کشور تا به امروز به خاطر عدم اجرای برجام را به دست آورده است؟!


طرفداران خط سازش و باج‌دهی به آمریکا، در عوام‌فریبی و گفتن دروغ‌های هر چه بزرگ با هم مسابقه گذاشته‌اند.
سیروس ناصری دیپلمات نفتی – کسی که همزمان با شروع اولین مذاکرات هسته‌ای در ۱۲ سال پیش، نایب رئیس هیئت مدیره شرکت نفتی کیش اورینتال بود، هفته گذشته ضمن حضور در برنامه «ثریا»ی شبکه یک سیما مدعی شد تاخیر کمیسیون ویژه بررسی برجام تاکنون ۳ میلیارد دلار برای کشور ضرر داشته است.
وی همچنین مدعی شد: دندان‌های این گرگ (آمریکا) در این سال‌ها کشیده و آمریکا به میش تبدیل و اکنون در باتلاق یمن، سوریه، عراق، لبنان و مناطق دیگر گرفتار شده است. آمریکا اسمش استکبار اما عقلش کوتاه است بنابراین نباید اینقدر بزرگش کنید.
دیروز هم صادق زیباکلام ضمن مقاله‌ای در روزنامه آرمان، ادعایی گنده‌تر از سیروس ناصری مطرح کرد و مدعی شد: نمایندگان مخالفان برجام متوجه نیستند ادامه تحریم‌ها چه هزینه گزافی را بر دوش ملت خواهد گذاشت؛ به قولی روزانه ۳ میلیارد دلار هزینه عدم لغو تحریم‌ها برای ایران است، برای آنها شاید اهمیت ندارد که وضع اقتصادی مردم نابسامان است.
اگر ادعای زیباکلام را درست تلقی کنیم ایران در یک سال ۱۰۹۵ میلیارد دلار درآمد خواهد  داشت (!) حال آن که در اوج درآمدهای کشور، این رقم از ۱۰۰ میلیارد دلار تجاوز نکرده است!
اما درباره استدلال سیروس ناصری که شبیه آن از سوی بیژن زنگنه مطرح شده – ضرر روزانه ۱۰۰ میلیون دلاری – باید یادآور شد که طبق متن برجام، روز تصویب برجام ۳ ماه پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت یعنی ۲۶ مهرماه ۹۴ است. با این وصف معلوم نیست دلال نفتی با چه محاسبه‌ای، رقم زیان ۳ میلیارد دلاری کشور تا به امروز به خاطر عدم اجرای برجام را به دست آورده است؟!
ناصری پس از اجرای توافق موقت ژنو چندین بار تصریح کرده بود عدم دقت هیئت ایرانی در تنظیم این توافق موجب سوء تفسیر و سوء‌استفاده غرب و آمریکا شد و سخن رهبری مبنی بر ممنوعیت دو مرحله‌ای کردن توافق، بیان دقیق و کارشناسانه‌ای است.
یادآور می‌شود عملا توافق وین (برجام) به شکل دو مرحله‌ای تدوین شد و انجام تعهدات محدود طرف غربی، موکول به بعد از اجرای تمام تعهدات غیرقابل بازگشت طرف ایرانی است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.