دوشنبه 06 آگوست 18 | 07:35
محمدصالح مفتاح در رادیو گفتگو

نسخه های تلگرام مانع رشد نرم افزارهای بومی است/ فهم غلطی از مهاجرت از پیام‌رسان‌ها داریم

محمدصالح مفتاح فعال رسانه‌های اجتماعی گفت: پوسته های تلگرام باعث می شود که رشد نرم افزارهای بومی دچار اشکال شود و به طور کلی تبعیض مثبت به نفع شرکت های خارجی مهم ترین مانع رشد فناوری بومی در کشور است.


محمدصالح مفتاح

 

تریبون مستضعفین: برنامه ” گفت و گوی اجتماعی ” رادیو گفت و گو با موضوع پیام رسان های سازگار با تلگرام با حضور محمد صالح مفتاح مدیر مسئول پایگاه خبری فردا و فعال رسانه های مجازی به روی آنتن رفت.

مدیر مسئول پایگاه خبری فردا در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان کرد: پوسته های تلگرام باعث می شود که رشد نرم افزارهای بومی دچار اشکال شود و به طور کلی تبعیض مثبت به نفع شرکت های خارجی مهم ترین مانع رشد فناوری بومی در کشور است.

وی افزود: ما از سالها پیش نمونه های مختلفی را از پیام رسان های داخلی و خارجی تجربه کرده ایم. به عنوان مثال، پیام رسان وایبر که با توجه به دغدغه های حاکمیت از جمله امنیت کشور و داده های مردم و نیز به دلیل وابستگی این نرم افزار به رژیم صهیونیستی جلوی این پیام رسان گرفته شد.

مفتاح در ادامه مطلب گفت: در این فرایند مهاجرتی از وایبر به پیام رسان تلگرام صورت گرفت و به تدریج در کشور گسترش یافت تا جایی که بیشترین کاربر را نسبت به دیگر کشورها و در کشور خودمان نسبت به سایر پیام رسان ها پیدا کرد.

این فعال رسانه های مجازی خاطرنشان کرد: گسترش فناوری ها و ابزارهای فضای مجازی مردم را به این سمت می برد که از این ابزارها استفاده کنند اما متاسفانه از سمت دولت هیچ گونه تامل و تفکری وجود نداشت که این فرایند به چه صورتی طی می شود. همان زمان که به خدشه دار شدن امنیت کشور توسط وایبر پی بردیم باید فکر اساسی می کردیم.

مدیر مسئول پایگاه خبری فردا یادآور شد: پیام رسان داخلی بیسفون در همان زمان شروع به فعالیت کرد و تعداد قابل قبولی از کاربران را هم به خود جذب کرد اما به دلیل فراهم کردن امکان تماس صوتی، برخی اپراتورها از این مسئله متضرر شدند و منافع اقتصادی برخی ها مورد خدشه قرار گرفت و لذا سریعاً با آن برخورد شد درصورتی که اگر راهبردی فکر شده بود شرایط امروز کشور اینگونه نبود.

مفتاح با اشاره به آسیب های گسترش فعالیت تلگرام در کشور بیان داشت: با گسترش فعالیت تلگرام در ایران مشکلات در حوزه فرهنگی، امنیتی و سیاسی چند برابر شد و به تدریج با پیام رسانی مواجه شدیم که می تواند هر گونه تغییری را در افکار، اقتصاد، فرهنگ و سبک زندگی مردم رقم بزند و این خطر جدی گرفته شد.

وی ادامه داد: در این زمان مردم با پیام رسانی مواجه بودند که خدماتی را ارائه می داد و به آن عادت کرده بودند اما علت برخورد با تلگرام به مردم گفته نشد تا حداقل افکار عمومی را همراه کنند.

مدیر مسئول پایگاه خبری فردا مطرح کرد: در مورد مهاجرت از تلگرام به پیام رسان های داخلی این فهم غلط وجود داشت که می گفتند هر یک از پیام‌رسان‌های داخلی ظرفیت محدودی برای پذیرش کاربران دارند یعنی مسئولان متوجه این امر نبودند که مردم از این پیام رسان ها برای ارتباطات استفاده می کنند و باید شبکه یکپارچه ایجاد می شد تا عمده مردم را پوشش دهد.

این فعال فضای مجازی گفت: زمانی که تلگرام فیلتر شد مسئولان تصور می کردند که مردم در این پیام رسان ها پخش می شوند و انحصار تلگرام هم شکسته خواهد شد اما متوجه عدم توان پاسخگویی نرم افزارهای داخلی به نیازهای مردم شدند. در این میان نرم افزارهای هاتگرام و طلاگرام فرآیند مهاجرت را مختل کردند و بخش عمده ای از کاربران از این فرایند مهاجرت منصرف شدند.

مفتاح با انتقاد از نبود قانون جامع در مورد حریم خصوصی تصریح کرد: مواردی که در قوانین متنوع و متعدد مانند قانون جرایم رایانه ای و مجازات اسلامی ذکر شده جامعیت ندارند و معنای روشنی هم از حریم خصوصی بیان نشده است.

وی اضافه کرد: کشور ما فضای بسیار باز و بدون ضابطه ای برای ورود نرم افزار ها دارد که بسیار خطرناک است چراکه به حریم خصوصی مردم خدشه وارد می کند و هرچه این فضاها گسترش یابند میزان افشای اطلاعات خصوصی مردم نیز بیشتر خواهد شد.

مدیر مسئول پایگاه خبری فردا با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد حفظ حریم خصوصی بیان کرد: فتوای رهبری مبنی بر اینکه نقض حریم خصوصی مردم در این شبکه های ارتباطی حرام است می تواند بسیار راهگشا باشد و مبنای قانون گذاری قرار گیرد، قضات دادگستری می توانند به این حوزه ورود کرده و با توجه به فتوای رهبری حکم صادر کنند.

مفتاح یادآور شد: اگر نقض حریم خصوصی کاربران در طلاگرام و هاتگرام اثبات شود قضات می توانند اقدام به صدور رای کنند. البته حریم خصوصی تنها مختص پیام رسان های خارجی نیست پیام رسان های داخلی هم باید حریم خصوصی کاربران را حفظ کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.