یکشنبه 14 اکتبر 18 | 19:16

رسم جهاد: الگوی محرومیت‌زدایی و ساختار غیربروکراتیک انقلاب اسلامی

محمد صادق شهبازی

رسم جهاد، تجربه‌های کار جمعی در جهادسازندگی به‌روایت مهندس حسینعلی عظیمی از بنیان‌گذاران جهاد است. کتاب نه خاطرات فردی نگارنده که گامی در جهت تبیین مدل عمل جهادسازندگی است. رسم جهاد تصویری دقیق نه از یک طرح روی کاغذ که یک راه طی شده در انقلاب اسلامی است که به همت دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی (راه) و با تحقیق علی مشایخی و محمدرضا حسینی راهی بازار نشر شده است.


 

رسم جهاد، تجربه‌های کار جمعی در جهادسازندگی به‌روایت مهندس حسینعلی عظیمی از بنیان‌گذاران جهاد است. کتاب نه خاطرات فردی نگارنده که گامی در جهت تبیین مدل عمل جهادسازندگی است.

کتاب نشان داده:
چگونه جهادی بودن نه صرفاً یک روحیه که می‌تواند یک سازمان باشد.

چگونه الگوی انقلاب کبیر اسلامی، رفع محرومیت، نه با کار خیریه‌ای که با رفع استضعاف و نه با ساختاری دستوری و فرماندهی، که پایین به بالا و منطقه‌ای و نه کارمندی، که داوطلبانه و با محوریت مشارکت خود مستضعف و دیگران شکل می‌گیرد و به‌جای بخشنامه از بالا، نیازهای افراد از پایین پیگیری می‌شود.

چگونه می‌توان فرآیند مشارکت را ساده کرد و ظرفیت‌های معطل مردم و نهادها را به خدمت گرفت.

چگونه می‌توان کارهای متعددی را با یکی کردن هدف رفع محرومیت و وابستگی سامان داد و همه‌باهم و با مردم و نه‌تنها برای مردم کار کرد و هدف مشترک را ضامن آزادی عمل، برای فکر و تقسیم‌کار به جریان انداخت.

چگونه می‌توان براساس نیاز؛ ساختارها را شکل داد و به انسان اصالت داد و ایمان، رفتار، دانش، بصیرت و همت او را محور گرفت و برای کشور بدون ساختارهای قدرت‌محور مدیر ساخت، بدون آنکه باندی شکل بگیرد. کارها را از نفر نه از ساختار شکل داد و به نیروهای واقعی درگیر در عرصه عمل اصالت داد نه ساختار و بروکراسی و بخش‌نامه.

چگونه می‌توان شورایی تصمیم گرفت و تقوا، دلسوزی و تخصص را عامل رشد کرد، نوآوری و ورود به عرصه‌های مختلف را ارزش کرد و تقوا و سپس تخصص و درنهایت مدیریت را ملاک رشد نیرو گرفت و مسئولیت را براساس توانایی و داوطلبی توزیع کرد و از آسیب‌های رایج دموکراسی نیز دور ماند.

چگونه می‌توان مواظبت جمعی کرد و سوءاستفاده‌چی‌ها را کنار زد و با رویکرد انقلابی و نه مزایای مالی ساختارسازی کرد و مزایای مالی را نه براساس طبقه‌بندی مشاغل و مسئولیت بالاتر که براساس ملاک‌هایی مثل درس، سابقه، عیالواری و نیازواقعی مثل ازدواج تقسیم کرد و ضمن حساب‌کشی دقیق حسابدارها را محور ساختار نکرد تا خروجی افزایش پیدا کند نه بروکراسی.

چگونه می‌توان وقت نیرو را گران‌ترین سرمایه گرفت و همه کارها را با مشورت و اقناع جلو برد. خود را مسئول مشکلات دانست و با خدمت، مردم را جذب دین و انقلاب کرد.

چگونه می‌توان نیازهای بزرگ ملی مثل مهندسی جنگ را در همه کشور توزیع کرد.

رسم جهاد تصویری دقیق نه از یک طرح روی کاغذ که یک راه طی شده در انقلاب اسلامی است که به همت دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی (راه) و با تحقیق علی مشایخی و محمدرضا حسینی راهی بازار نشر شده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.