سه‌شنبه 29 دسامبر 20 | 20:52

چرا باید شارژ آپارتمان پرداخت کنیم؟

روش‌های مختلفی برای محاسبه هزینه های جاری ساختمان و تعیین میزان شارژ ساختمان وجود دارد. روش‌های متنوعی که کمک می‌کنند هزینه‌ها به شکل عادلانه‌ای میان واحدها تقسیم شود.


رپرتاژآگهی- سالیان بسیاری است که خرید آپارتمان و زندگی آپارتمان نشینی توسعه پیدا کرده است. با توجه به افزایش جمعیت شهرها، بسیاری از ما ناچار به انتخاب این سبک از زندگی  و خرید یا اجاره آپارتمان هستیم. سبکی که نمونه‌ای از هم‌زیستی مسالمت‌آمیز انسان‌ها است که باید بر طبق اصول و قوانین مشخصی مدیریت شود. قوانینی که اگر توسط افراد رعایت نشود، مشکلات و چالش‌های متعددی را برای اهالی ساختمان به وجود می‌آورد. یکی از این قوانین چالش‌برانگیز پرداخت شارژ آپارتمان است. چراکه بسیاری از افراد پرداخت شارژ را هزینه‌ای اضافی می‌دانند، درحالی‌که توجه به هزینه‌ های جاری ساختمان یکی از مهم‌ترین اصول آپارتمان نشینی است. اگر شما هم قصد خرید خانه و آپارتمان نشینی را دارید در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

شارژ آپارتمان چیست؟

هر ساختمانی، دارای مجموعه‌ای از هزینه‌های مشترک است. هزینه‌هایی که عمدتا به بخش‌های مُشاع ساختمان مثل حیاط، راه‌پله، لابی، راهرو، آسانسور، پارکینگ و پشت‌بام مربوط می‌شود. به‌علاوه، هزینه‌های دیگری مثل قبض‌های مشترک، حقوق سرایدار، هزینه نظافت ساختمان و … را نیز شامل می‌شود. این هزینه‌ها بر طبق قوانین مشخصی محاسبه و جمع‌آوری می‌شوند و تمامی اهالی ساختمان ملزم به پرداختش هستند.

خوب است بدانید که طبق ماده ۴ قانون تملک آپارتمان‌ها، پرداخت این هزینه‌ها، در صورت استفاده یا عدم استفاده الزامی است. برای مثال کسی نمی‌تواند به دلیل نداشتن ماشین و استفاده نکردن از پارکینگ، هزینه‌های مربوط به نظافت پارکینگ را پرداخت نکند. به همین خاطر در هر آپارتمان، یک نفر باید به عنوان مدیر ساختمان انتخاب شود. کسی که موظف است هزینه‌های جاری ساختمان را محاسبه و بین واحدها تقسیم کند.

شارژ آپارتمان باید در چه مواردی استفاده شود؟

قانون تمام مواردی را که هزینه‌شان از شارژ ساختمان تامین می‌شود، دقیقا مشخص کرده است. طبق ماده ۲۸ قانون تملک آپارتمان‌ها، هزینه‌ های جاری ساختمان عبارت‌اند از:

  • هزینه قبض آب، برق و گاز مشترک (مانند هزینه برق مصرفی چراغ‌های راهرو یا آب مصرفی برای شست‌وشوی حیاط و …)
  • هزینه‌های مربوط به نگهداری و تعمیرات ساختمان
  • هزینه باغبانی و رسیدگی به فضای سبز ساختمان
  • هزینه‌های سرایداری
  • هزینه خرید وسایل ضروری برای قسمت‌های مشاع ساختمان

البته ممکن است موارد متفرقه دیگری هم برای آپارتمان هزینه‌هایی را به وجود بیاورد. اما تشخیص اینکه «این هزینه‌های متفرقه از محل شارژ باید تامین شود یا نه؟» بر عهده مدیریت ساختمان است.

شارژ آپارتمان چگونه محاسبه می‌شود؟

روش‌های مختلفی برای محاسبه هزینه های جاری ساختمان و تعیین میزان شارژ ساختمان وجود دارد. روش‌های متنوعی که کمک می‌کنند هزینه‌ها به شکل عادلانه‌ای میان واحدها تقسیم شود. به‌طورکلی به دو روش می‌توان سهم هر واحد را تعیین کرد:

  1. قانونی: در این روش طبق ماده ۴ قانون تملک به هر واحد بر اساس مساحت زیربنایش، سهمیه پرداخت شارژ تعلق می‌گیرد. (البته هزینه‌هایی که به مساحت زیربنا ارتباطی ندارد مثل هزینه‌های سرایداری، هزینه مربوط به تاسیسات و نظافت ساختمان به‌طور مساوی میان واحدها تقسیم می‌شود.)
  2. قراردادی: در این روش هزینه‌های آپارتمان با توجه به نوع ساختمان، میزان هزینه‌های جاری و توافق اهالی ساختمان، به یکی از روش‌های زیر محاسبه می‌شود:
  3. شارژ واحدی: طبق این فرمول، شارژ براساس تعداد واحدها محاسبه می‌شود. این روش برای انواع مجتمعات مسکونی، ادارای و تجاری‌ای که دارای واحدهای یکسانی هستند، هر واحد کنتور مستقل دارند و سیستم گرمایش و سرمایش مرکزی ندارند مناسب است.
  4. شارژ متراژی: محاسبه شارژ در این روش با توجه به میزان متراژ هر واحد محاسبه می‌شود. این روش برای مجتمعاتی مناسب است که در آن هر واحد متراژ متفاوتی دارند.
  5. شارژ نفری: در این فرمول میزان شارژ بر اساس تعداد ساکنان هر واحد تعیین می‌شود. روشی که فقط برای آپارتمان‌های مسکونی مناسب است.

و روش‌هایی که ترکیبی از این فرمول‌های ذکر شده هستند که عبارت‌اند از:

  • شارژ نفری متراژی
  • شارژ واحدی به علاوه‌ی شارژ متراژی
  • شارژ واحدی به علاوه‌ی شارژ نفری
  • شارژ واحدی به علاوه‌ی شارژ نفری متراژی
  • شارژ نفری به علاوه‌ی شارژ متراژی
  • شارژ واحدی به علاوه‌ی شارژ متراژی و شارژ نفری

و

  • شارژ بر اساس هزینه‌های مجتمع مسکونی و آپارتمان‌ها: طبق این روش، شارژ آپارتمان با توجه به هزینه‌های ساختمان محاسبه و بین واحدها تقسیم می‌شود. باید بدانید که هزینه‌های مربوط به مصرف آب براساس تعداد افراد ساکن هر واحد، گاز به‌صورت متراژی و برق به‌شکل ثابت یا واحدی محاسبه ‌می‌شود.

شارژ و مسائل حاشیه‌ای

شارژ آپارتمان نکات ریز و مسائل حاشیه‌ای بسیاری دارد، به همین دلیل در قانون هم ماده و تبصره‌های فراوانی درباره‌اش وجود دارد. اما یکی از مهم‌ترین مسائل چالش‌برانگیز، مسئله پرداخت یا عدم پرداخت هزینه‌ی خسارت‌ها از محل شارژ است. اما قانون تکلیف را کاملا مشخص کرده است. همان‌طور که ذکر شد موارد مصرفی شارژ کاملا مشخص هستند و درصورتی‌که یکی از اهالی ساختمان به‌طور عمد یا غیرعمد به ساختمان خسارتی وارد کند، هزینه آن بر عهده خود شخص است و نباید از محل شارژ آپارتمان مبلغی صرف شود. همچنین لازم است که بدانید طبق ماده ۴ قانون تملک، مالکین واحدهای خالی هم ملزم به پرداخت شارژ هستند و قانون هیچ توجیهی مبنی بر عدم حضور در ساختمان یا عدم استفاده از امکانات را نمی‌پذیرد.

بنابراین با عمل به قوانین و ایجاد یک رابطه همدلانه بین اهالی ساختمان، می‌توان به یک زندگی آپارتمان ‌نشینی متمدنانه و رضایت‌بخش دست پیدا کرد.

برچسب‌ها:

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.